Fotbal intern

Oficialii Craiovei îl apără pe Cârțu după ce suporterii rivalei din oraș i-au atacat proprietățile. „Voi vandalizați istoria Universității”

20.05.2020 | 12:50
Oficialii Craiovei il apara pe Cartu dupa ce suporterii rivalei din oras iau atacat proprietatile Voi vandalizati istoria Universitatii
ADVERTISEMENT

Oficialii Universității Craiova, echipă care activează în Liga 1, au luat atitudine după ce președintele Sorin Cârțu a fost atacat de suporterii formației rivale din oraș, U Craiova 1948, patronată de Adrian Mititelu și proaspăt promovată de FRF în Liga 2.

Săptămâna trecută, „ultrașii” clubului din Liga 2 i-au vandalizat locuința lui Cârțu și i-au scris mai multe mesaje jignitoare pe garduri, iar apoi i-au luat la rând afacerea familiei, repetând procedura pe pereții cofetăriilor deținute de actualul președinte al „Științei”.

ADVERTISEMENT

Oficialii Craiovei îl apără pe președintele Sorin Cârțu. „Voi vandalizați istoria Universității. Bornescu a ajuns mai important decât Silviu Lung”

Printr-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook, oficialii clubului din Liga 1 sar în apărarea președintelui Sorin Cârțu, susținând că „este mai puțin important ale cui mânuțe au vopsit efectiv. Important este să vedem cine i-a incitat și cine i-a încurajat. Și aici știm cu toții răspunsul”.

„Lui Sorin Cârțu i-a fost vandalizată casa.

Care Sorin Cârțu? Acel Sorin Cârțu, unul dintre simbolurile Craiovei Maxima, al fotbalului românesc, ultimul antrenor care a adus eventul în Bănie, cel care în 25 de ani de activitate ca jucător a evoluat doar pentru Craiova (283 de meciuri și 107 goluri pentru Universitatea Craiova și 82 de meciuri și 27 de goluri pentru Electroputere Craiova), fiind câștigător a 3 campionate și 5 Cupe ale României ca jucător și antrenor. Și președintele în exercițiu al Universității Craiova. Practic, întreaga activitate a lui Sorin Cârțu se confundă cu perioada de glorie a Științei.

ADVERTISEMENT

Și, totuși, casa i-a fost vandalizată, iar la 3 zile distanță i-au fost vandalizate și alte proprietăți. Credem că este mai puțin important ale cui mânuțe au vopsit efectiv. Important este să vedem cine i-a incitat și cine i-a încurajat. Și aici știm cu toții răspunsul. Și o să vedem în câteva zile cum aproape toată Craiova Maxima a fost „vandalizată” de aceleași personaje. Pentru că vedem că în ultimele zile Bornescu a devenit mai important pentru istoria Științei decât Silviu Lung, iar un lider de galerie mult mai important decât Nicolae Tilihoi.”

Comunicatul Universității Craiova, postat pe pagina de facebook

„Vandalizați zi de zi istoria Universității Craiova. Nu meritați nici măcar să-i pronunțați numele”

„Peste 80% din componenții Craiovei Maxima, în frunte cu Președintele Corneliu Andrei Stroe și aproape toți componenții Campioanei Unei Mari Iubiri au avut, într-un fel sau altul, legătură cu renașterea Științei. Ce o să le faceți, „domnilor”? O să le vandalizați și lor casele? Dintre cei care ne-au părăsit, Nicolae Tilihoi și Profesorul Corneliu Andrei Stroe au fost în linia întâi a renașterii Științei.

ADVERTISEMENT

Iar Minunea Blondă a fost acolo. Ce o să faceți? O să le vandalizați mormintele? Ce o să se întâmple cu cei care lucrează astăzi la Universitatea Craiova? O să-i goniți la Severin, acolo unde ați mai dus o dată echipa spunând că orașul Craiova n-o merită?

Voi vorbiți de istoria Universității Craiova, dar o vandalizați zi de zi? Nu meritați nici măcar să-i pronunțați numele. Pentru că cine nu-și respectă trecutul nu merită să aibă viitor.

ADVERTISEMENT

Mâine vom arăta cum Sorin Cârțu nu este un caz singular printre cei care au făcut istorie pentru Știința și care au fost „călcați în picioare”, într-un mod sau altul.” se arată în comunicatul oficial al Universității Craiova, postat pe contul de Facebook al clubului.

ADVERTISEMENT