Sport

Oficialii CSA Steaua încearcă să se ascundă după decizia TAS! Schimbare de 180 de grade: „Voi insista să mergem în instanță” vs „Știam legea de la început!”

Iulian Miu, oficial al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, încearcă să se ascundă după decizia TAS, la scurt timp după ce chiar el insista să primească o decizie din partea Tribunalului de la Lausanne.
21.05.2022 | 09:51
Oficialii CSA Steaua incearca sa se ascunda dupa decizia TAS Schimbare de 180 de grade Voi insista sa mergem in instanta vs Stiam legea de la inceput
Oficialii CSA Steaua încearcă să se ascundă după decizia TAS. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Iulian Miu sfidează orice logică și spune acum că știa de fapt legea, ba chiar spune că o știa de la bun început, deși tot el susținea că pregătește dosarul pentru accederea în Casa Pariurilor Liga 1 și în cazul în care va fi refuzat, va insista să se ajungă la TAS.

Oficialii CSA Steaua încearcă să se ascundă după decizia TAS

Iulian Miu, oficial al CSA Steaua, a vorbit despre decizia TAS cu privire la posibilitatea clubului de a putea promova, iar acesta susține că nu știe mai nimic din tot ce s-a întâmplat, deși era foarte sigur pe o victorie a „militarilor” în instanță:

ADVERTISEMENT

„Sincer nu știu, eu nu am văzut ce scrie în motivare, dar cred că cei din club știu mai bine ce e de făcut. Nu am participat la ce s-a trimis către TAS și nu mă pot pronunța.

Eu am alte atribuții la centrul de copii și juniori și nu știu ce solicitări s-au făcut. Nu știu despre ce e vorba și atunci mi-e greu să spun despre ce e vorba.

ADVERTISEMENT

Eu sunt mulțumit de ceea ce fac, nu știu dacă ceilalți sunt nemulțumiți de situația din club, nu am stat cu ceilalți de vorbă, eu am avut multă treabă cu centrul de juniori”.

„Cred că mulți știau legea de la început, de minim doi ani de zile se știa cum trebuie să abordezi situația. A venit Liga 3, a venit Liga 2, cred că se știa ce se întâmplă când ajungi în Liga 2, poate unii nu știau din club, nu știu, că nu stau să-i întreb.

ADVERTISEMENT

Eu știam de lucrurile astea, dar n-am atâta putere să fac lucruri care nu sunt de competența mea”, a spus Iulian Miu, la TV OrangeSport.

„Eu voi insista să mergem la TAS!”

Nu cu mult timp înainte, Iulian Miu avea cu totul alt discurs cu privire la posibilitatea ca CSA Steaua să promoveze în prima ligă:

ADVERTISEMENT

Pregătim dosarul pentru licenţa de Liga 1 şi vom vedea. Să vedem şi noi care este decizia. În cazul în care va fi refuzat, eu voi insista să mergem la TAS. Este dreptul nostru! Să judece o instanţă superioară”.

„Până la urmă, peste 60% dintre echipele din România sunt susţinute din bani de la buget. Şi noi avem şi alte surse de finanţare. Avem sponsori importanţi, obţinem bani şi din vânzarea de bilete”, declara Iulian Miu.

„Dacă intervin avocaţi buni de tot asupra unui paragraf, unui articol din Legea Sportului… Nu ştiu ce fac cei din club, dar la ce am citit în Legea Sportului… E articolul 31, care e luat de acolo şi pus în manualul de licenţiere în Liga 1.

Dar auzim că trebuie să vină un privat, ca să se dea echipa. N-a dat nimeni echipa la Piteşti. Au intrat într-o asociaţie ca să fie mascată treaba.

E undeva în articolul 31, unde nu e clar şi nu se spune exact ce trebuie făcut. Am văzut şi am pistonat. Vrei să vorbim despre Legea Sportului, articolul 31?

«Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca…» . Cine a spus asta? Unei asociaţii îi dă cineva că e profesionistă? Lumea să nu mai creadă că trebuie să vină un privat. Lumea să înţeleagă diferenţa dintre un sponsor sau un patron.

La noi sunt trei, patru sponsori care vor să vină, dacă această echipă are drept de promovare, cu 3 milioane de euro. Dacă echipa are drept de promovare şi atunci vin banii ăştia.

Nu trebuie să vină niciun patron. UEFA nu-ţi interzice nici să joci în cupele europene. Fără bani de la buget nu se poate face sport nicăieri.

Eu vreau ca la acest articol să se uite cineva bine. Să citească bine cine trebuie acest articol. Trebuie o lege frumoasă, bună, corectă pentru toate echipele.

Am găsit portiţa. Eu sunt optimist, încă sunt verde. Are cineva ceva împotriva acestei echipe ca să promoveze? Dacă promovează, ce se întâmplă?”, spunea tot Iulian Miu, care a uitat ce declara la finalul lunii martie 2022.

ADVERTISEMENT