News

Oficialii din MAI explică întâlnirea dintre șefi ai Poliției şi interlopi înaintea înmormântării lui Emi Pian. Video

27.08.2020 | 14:56
Oficialii din MAI explica intalnirea dintre sefi ai Politiei si interlopi inaintea inmormantarii lui Emi Pian Video
ADVERTISEMENT

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Liviu Vasilescu, șeful Poliției Capitalei, au susținut o declarație de presă după ce în spațiul public au apărut imagini cu o întâlnire dintre mai mulți șefi din Poliție și lideri ai clanului Duduianu.

Cei doi angajați din zona MAI au afirmat că Poliția Română nu a negociat siguranţa cetăţenilor cu nicio persoană din zona acestor clanuri.

ADVERTISEMENT

Aceștia au dat asigurări că șefii poliției s-au întâlnit cu interlopii pentru a se asigura că populația nu va fi în pericol odată cu descinderea în stradă, la ritualul de înmormântare, a peste 3.000 de persoane care participau la înmormântarea șefului unuia din clanurile interlope.

Cum explică MAI întâlnirea dintre Poliție şi interlopi înaintea înmormântării lui Emi Pian

Bogdan Despescu a declarat joi, după somația publică lansată de președintele Klaus Iohannis, în cursul unei conferințe de presă susținută la Palatul Cotroceni, că ”Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană, indiferent de calitatea acestora.

ADVERTISEMENT

Nu s-a negociat nici aplicarea legii, ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave.

În cadrul ieșirii din fața presei de joi, secretarul de stat a mai ținut să sublinieze că Poliția Română nu fuge de responsabilitate.

ADVERTISEMENT

”Venim în fața dumneavoastră cu răspunsuri doar atunci când suntem siguri că explicațiile publice nu vor afecta anchetele pe care le derulăm și care sunt rezultate și în acest moment”, a mai spus Bogdan Despescu.

Declarații de presă la sediul Inspectoratului General al Poliției Române

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Thursday, August 27, 2020

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române: ”A fost o acțiune oficială a Poliției Române”

La rândul său, chestorul Liviu Vasilescu, cel care conduce Poliția Română, a spus că acțiunea de întâlnire cu interlopii au fost una ”oficială”.

ADVERTISEMENT

”A fost o acțiune oficială a Poliției Române. Nu am avut alte victime și nici scandal în stradă, care ar fi făcut mult rău României. Am făcut un demers absolut legal, ca să rezolvăm lucrurile, exact în momentul cu eficiență maximă, pentru a proteja populația

Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, nu direct pistolul. Nu am negociat și nu voi negocia siguranța cetățeanului”, a afirmat Vasilescu.

Recent, în presa din România au apărut imagini din care ar rezulta că şefi din Poliţie s-au întâlnit cu membri ai clanului Duduianu înaintea ceremoniei de înmormântare a lui Emi Pian.

După acest eveniment, preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat dacă a discutat cu ministrul de Interne Marcel Vela după apariţia imaginilor de la întâlnirea unor şefi din Poliţie cu interlopi din clanul Duduianu, că a cerut explicaţii ministrului de Interne cu mult timp înainte să fie publicate aceste lucruri.

Iohannis a adăugat că a primit aceste explicaţii şi va cere reprezentanţilor MAI să spună public ce s-a întâmplat acolo.

ADVERTISEMENT