Sport

Oficialii FC U Craiova dezvăluie motivul rupturii de Nicolo Napoli: „Am pierdut 500.000 de euro!”

Familia Mititelu a plătit o avere celor patru antrenori pe care FC U Craiova i-a avut în sezonul recent încheiat. Președintele Marcel Pușcaș a dezvăluit și clauza care l-a îndepărtat pe Nicolo Napoli.
10.06.2022 | 15:58
Oficialii FC U Craiova dezvaluie motivul rupturii de Nicolo Napoli Am pierdut 500000 de euro
Nicolo Napoli este extrem de iubit de fanii echipei FC U Craiova, iar plecarea lui i-a înfuriat (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a încheiat cu bine primul sezon de la revenirea în Casa Pariurilor Liga 1, reușind să evite retrogradarea. A fost nevoie de patru antrenori pentru a îndeplini acest obiectiv.

Marcel Pușcaș îl apără pe Adrian Mititelu: ”Orice patron are dreptul să-și impună punctul de vedere”

Plecarea lui Nicolo Napoli a stârnit un val de reacții negative în rândul suporterilor echipei FC U Craiova. Aceștia au făcut publică și o scrisoare deschisă adresată lui Adrian Mititelu junior, fiul patronului echipei și i-au cerut să-l aducă înapoi pe italian.

ADVERTISEMENT

Președintele Marcel Pușcaș a dezvăluit suma pe care familia Mititelu a plătit-o în sezonul precedent numai antrenorilor și că e normal ca proprietarul clubului să aibă dreptul să-și impună anumite puncte de vedere.

”S-au plătit în sezonul trecut aproximativ 500.000 pe cei patru antrenori avuți – Mutu, Stoican, Trică și Napoli.

ADVERTISEMENT

Sigur că orice patron din țară, pentru că nu sunt bani publici, se gândește și el să aibă posibilitatea să-și spună punctul de vedere când lucrurile nu merg bine”, a spus Pușcaș, la Pro Arena.

Care a fost clauza care l-a îndepărtat pe Nicolo Napoli

Oficialul grupării oltene a explicat și cum au decurs discuțiile între fostul tehnician Nicolo Napoli și familia Mititelu. Italianul ar fi avut un salariu aproape dublu față de precedentul mandat, dar o clauză l-a determinat să facă un pas înapoi.

ADVERTISEMENT

”După acest retur, la sfârșitul competiției, patronul i-a propus noul contractul lui Nicolo. A plecat în Italia, urmând ca la revenire să parafeze toate lucrurile.

Toate cifrele erau în favoarea lui Nicolo, salariu aproape dublu, prime de play-off, prime de joc, deci condiții mai bune decât în primăvară. Era o clauză în contract: trebuia să fie în primele 8 echipe după primele 10 etape.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se putea întâmpla sau nu, tot la latitudinea patronului era dacă rămânea sau nu Nicolo Napoli. Nicolo nu a vrut această clauză, ci continuitate un an fără niciun fel de clauză”, a explicat Marcel Pușcaș.

ADVERTISEMENT