Fotbal intern

Oficialii FCSB încearcă să-l convingă pe Mihai Pintilii să nu se retragă: “Era și el supărat”

30.08.2019 | 09:53
Oficialii FCSB incearca sal convinga pe Mihai Pintilii sa nu se retraga Era si el suparat

FCSB a fost eliminată din play-off-ul Europa League, fiind învinsă de Vitoria Guimaraes, scor 0-1 la general. Schimbat la pauza întâlnirii din Portugalia, căpitanul Mihai Pintilii a dat de înțeles că vrea să se retragă. Mijlocașul a fost surprins de camerele de filmat când le transmitea colegilor că vrea să renunțe la fotbal, dar directorul sportiv Narcis Răducan speră ca reacția lui Pintilii să fi fost dată din cauza nervilor cauzați de joc, și să-l convingă pe căpitan să-și schimbe poziția.

Narcis Răducan încearcă să-l convingă pe Pintilii să nu se retragă

Mihai Pintilii a fost schimbat la pauza meciului Vitoria Guimaraes – FCSB, 1-0 în play-off-ul Europa League. După o primă repriză sub așteptări, afect de inactivitatea provată de o accidentare, căpitanul roș-albaștrilor i-a lăsat locul în teren lui Harlem Gnohere. Pe bancă, Pintilii a fost surprins de camare de filmat când le transmitea colegilor că se gândește la retragere: “Gata, mă las! Finito! Hai acasă”.

Directorul sportiv al roș-albaștrilor, Narcis Răducan, speră ca reacția lui Pintilii să fi fost cauzată de nervii și încarcătura meciului decisiv din Portugalia, cu toate că fața căpitanului nu trăda nicio emoție de această natură. Pintilii chiar a părut jovial în momentul transmiterii retragerii, pe care a făcut-o cu un ușor zâmbet. Narcis Răducan a declarat la Prox că spera să-l convingă pe mijlocaș să revină asupra deciziei, considerându-l un fotbalist important pentru FCSB: “Sigur că vom discuta cu Pintilii, e un jucător important. Era și el supărat. Nu știu în ce context a spus Pintilii acel lucru. El a venit după o accidentare. După acest semicantonament din septembrie va fi util echipei“.

Narcis Răducan, directorul sportiv de la FCSB
Narcis Răducan, directorul sportiv de la FCSB

Gigi Becali nu ar considera retragerea lui Pintilii o pierdere

Patronul FCSB-ului a comentat momentul în care Mihai Pintilii le transmitea celor de pe bancă gândurile sale cu privire la retragerea din fotbal. Becali, spre deosebire de Narcis Răducan, consideră că Mihai Pintilii nu ar fi o pierdere pentru echipa sa, criticându-l pe mijlocaș pentru prestația de la returul cu Guimaraes, dar și pentru kilogramele în plus: “Și ce dacă se lasă Pintilii? Asta e problema noastră? Mă interesează pe mine ce spune el acum? Are vreo 4-5 kilograme în plus. Nu ați văzut cum a pierdut mingea? Păi, mai bine se lasă dacă joacă așa“.

După eliminarea din Europa League, FCSB începe cursa de urmărire a liderului CFR în Casa Pariurilor Liga 1. Aflată pe ultima poziție după 7 runde, cu doar 4 puncte, echipa lui Gigi Becali speră reducă rapid diferența de 13 puncte ce o despart de campioana ultimelor două ediții de campionat. Pentru FCSB urmează trei meciuri de foc în Casa Pariurilor Liga 1: Viitorul acasă, Universitatea Craiova în deplasare și CFR Cluj.

  • 34 de ani are Mihai Pintilii
  • 3 trofee a cucerit mijlocașul la FCSB