Fotbal intern

Oficialii FRF sunt siguri că vom obține găzduirea turneului final din 2023: „Dosarul e beton”

20.09.2020 | 18:43
Oficialii FRF sunt siguri ca vom obtine gazduirea turneului final din 2023 Dosarul e beton
ADVERTISEMENT

Oficialii FRF sunt siguri că vom obține găzduirea turneului final din 2023. Atunci va avea loc Campionatul European U19, iar țara noastră își propune să fie gazda competiției.

Federația Română de Fotbal vrea să îmbunătățească imaginea fotbalului autohton, dar și a țării și intenționează să obțină acceptul UEFA în vederea organizării turneului final U19 din 2023.

ADVERTISEMENT

Ar fi încă un eveniment fotbalistic extrem de important la nivel european care ar avea loc în România, după finala Europa League din 2012 și meciurile de la Euro 2020, care se vor disputa în vara anului viitor.

Oficialii FRF sunt siguri că vom obține găzduirea turneului final din 2023. Avem infrastructura necesară?

Deși la nivel de cluburi fotbalul românesc are probleme tot mai mari și șansele de a avea din nou o echipă în grupele UEFA Champions League în viitorul apropiat sunt infime, țara noastră vrea să compenseze prin organizarea de evenimente fotbalistice importante.

ADVERTISEMENT

Astfel, după finala Europa League din 2012, care s-a disputat pe Arena Națională între Atletico Madrid și Athletic Bilbao, România va organiza în 2021 meciuri contând pentru Euro 2020. Însă lucrurile nu se opresc aici.

Oficialii FRF au confirmat că România vrea să organizeze turneul final Euro U19 care va avea loc în 2023. Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a dezvăluit că există suficiente argumente pentru ca țara noastră să poată găzdui o astfel de competiție.

ADVERTISEMENT

Această candidatură e între cele mai serioase, dosarul e  foarte bine făcut, avem infrasturctură în România, la momentul 2023 vor fi suficiente stadioane încât să putem să găzduim o ediţie care va fi dificil de organziat.pentru că va fi prima ediţie cu 16 echipe de European de tineret

Ar putea să fie Bucureşti, Craiova, Cluj, avem stadioane şi vom mai avea până atunci. Cred că avem o şansă foarte bună de a organiza şi cred că va fi, într-adevăr, un eveniment”, a spus Andrei Vochin pentru Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

De ce sunt oficialii FRF atât de încrezători?

România nu s-a încadrat în termenele fixate pentru finalizarea construcțiilor promise atunci când a obținut acceptul UEFA de a organiza meciuri la Euro 2020. Cele trei stadioane promise în București, respectiv stadionul Steaua, stadionul Rapid și Arcul de Triumf, nu au fost finalizate până în această vară.

Nici în privința infrastructurii de transport nu s-au mișcat lucrurile prea bine, iar linia feroviară care ar trebui să facă legătura între aeroportul Otopeni și Gara de Nord ar putea fi dată în folosință de abia în decembrie.

Chiar și așa, oficialii FRF cred că România are șanse bune să fie gazda Euro U19 care va avea loc în 2023, bazându-se pe reușitele anterioare ale Federației.

„Mergem în continuare pe trendul ăsta de a încerca să aducem în România cât mai multe competiţii. Am putut să aducem Campionatul European U19, care trebuie să se desfăşoare anul viitor la Bucureşti, campaniii de claificare, turnee de claificare de juniori, de elită, băieţi şi fete, tot ce se poate încercăm să aducem în România.

De câte ori FRF a propus o candidatură,  nu s-a întâmplat să fie refuzată sau să câştige altcineva, deci în momentul când e pus dosarul sunt şanse mari să şi obţinem. Prin relaţiile pe care şi le-a creat acolo Răzvan Burleanu, eu cred că vom obţine acest Campionat European”, a mai spus Andrei Vochin.

ADVERTISEMENT