Sport

Oficialii lui CFR Cluj, prima reacție după 0-1 cu Lazio: „Ne încurcă. Am fi vrut să fie ori albă ori neagră”

Oficialii CFR-ului au oferit o primă reacție după înfrângerea campioanei României din deplasarea cu Lazio, scor 0-1, din Conference League.
17.02.2023 | 00:47
Oficialii lui CFR Cluj prima reactie dupa 01 cu Lazio Ne incurca Am fi vrut sa fie ori alba ori neagra
Oficialii lui CFR Cluj, prima reacție după 0-1 cu Lazio. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Bogdan Mara, directorul sportiv al clujenilor, este de părere că orice se poate întâmpla în retur, dar ar fi preferat să fie un rezultat clar încă din tur, chiar dacă nu era favorabil, pentru ca echipa să nu fie încurcată în lupta la titlu.

Oficialii lui CFR Cluj, prima reacție după 0-1 cu Lazio

Bogdan Mara, directorul sportiv al CFR-ului, a oferit o primă reacție după înfrângerea cu Lazio din Conference League, fiind de părere că Dan Petrescu va reuși în scurt timp să capaciteze echipa și să o readucă la forma bună de altădată.

ADVERTISEMENT

„Lazio e o echipă matură. Eu cred că a contat mult și golul marcat de ei în finalul primei reprize. Cred că la 0-0 în 10 oameni era mai favorabil meciul pentru noi în a doua repriză. Lazio a fost mai experimentată, a ținut de rezultat, a știut să gestioneze partida.

Până la urmă, luăm lucrurile așa cum sunt. Rezultatul lasă ceva șanse pentru meciul următor. La Cluj s-au văzut multe. Ne și încurcă, să zic așa în ghilimele, aș fi vrut să fie ori albă, ori neagră, ca să știm ce facem în campionat, acum trebuie să jucăm”, a mai spus Bogdan Mara, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

Bogdan Mara a continuat și a vorbit despre perioada următoare pentru CFR Cluj și consideră că echipa își va reveni cât mai curând, chiar dacă jucătorii nu au mai marcat niciun gol în ultimele trei meciuri consecutive.

„Suntem în grafic! Noi mereu am jucat serios în Europa, indiferent de adversar. Dan știe să îi capaciteze și să îi facă să revină la un moral mai bun și cred că o victorie în campionat ne poate aduce pe drumul normal.  Sunt convins că va găsi antidotul să ne ducă înapoi la ce făceam bine. Sunt momente și momente la cluburile de fotbal, dar repet, avem o echipă matură, cu un antrenor bun și avem nevoie să revenim”, a mai spus Bogdan Mara.

ADVERTISEMENT

„Simt că putem obține calificarea!”

Și Cristi Balaj, președintele CFR-ului, a vorbit, fiind de părere că se poate obține o calificare în returul din „Gruia”: „Sunt supărat, că acel gol putea să fie foarte uşor evitat, dar sunt bucuros, pentru că am reuşit în mare să blocăm echipa Lazio şi am reuşit oarecum să creăm panică în anumite situaţii.

Până la urmă, sunt obligaţi să câştigăm, sper din tot sufletul să avem suporterii cu noi, au demonstrat că atunci când sunt în tribune, putem să obţinem rezultate bune, indiferent că vorbim de câştigarea campionatului sau calificarea în cupele europene”.

ADVERTISEMENT

„Vorbim de o echipă din Italia care se luptă pentru a se califica în grupele Champions League, o echipă care ştie să gestioneze asemenea momente, iar jucătorii despre care se vorbeşte mult, care au un preţ foarte ridicat, au asemenea execuţii de execpţie, care fac diferenţa.

Nu suntem Real Madrid, suntem o echipă echilibrată, nu avem fluctuaţii în joc, avem o oarecare constanţa, încercăm să împingem adversarul cât mai aproape de poarta adversă, să obţinem prin anumite situaţii de joc sau faze fixe şanse.

Asta nu înseamnă că meciul viitor nu vom avea mai multe ocazii de poartă, să marcăm. Nu, suntem o echipă într-o oarecare construcţie, mai ales în plan ofensiv, avem jucători tineri, Birligea, Petrila, care a intrat foarte bine, 21 de ani, Yeboah, 19 ani, Krasniqi, 23 de ani.

Am încercat să schimbăm anumite lucruri în plan ofensiv, să creăm o echipă mai tânără, să scădem media de vârstă, având jucători noi, e nevoie de timp să legi o echipă. Nu aş zice că suntem într o criză, aceeaşi jucători au bătut FCSB la Bucureşti, Craiova acasă. Nu suntem impacientaţi, dar asta nu înseamnă că nu suntem preocupaţi.

Simţitm că putem să obţinem o calificare, chiar dacă jucăm împotriva celor de la Lazio. A fost benefică intrarea lui Hoban, dar Petrescu poate să vă spună de deciziile tehnico-tactice”, a mai spus Cristi Balaj.

ADVERTISEMENT