News

Oficialii occidentali cred că Putin va declara război Ucrainei pe 9 mai. Ce va putea să facă președintele Rusiei în aceste condiții

Oficialii din Europa și SUA au ajuns la concluzia că Vladimir Putin va folosi data de 9 mai pentru a declara, în mod oficial, război Ucrainei. În acest fel, Rusia va putea apela la mobilizarea în masă.
03.05.2022 | 07:30
Oficialii occidentali cred ca Putin va declara razboi Ucrainei pe 9 mai Ce va putea sa faca presedintele Rusiei in aceste conditii
Putin ar urma să declare război Ucrainei, în mod oficial, pe 9 mai. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pe măsură ce conflictul din Ucraina s-a extins în presa occidentală au apărut informații și speculații legate de modul în care Vladimir Putin va alege să folosească data de 9 mai, “Ziua Victoriei”.

Putin ar putea recunoaște războiul în mod oficial

Oficialii occidentali speculau faptul că liderul de la Kremlin va folosi data de 9 mai, atunci când este sărbătorită victoria URSS în cel de Al Doilea Război Mondial, pentru a declara un succes al “operațiunii militare speciale din Ucraina”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, după cum susține presa internațională, oficialii occidentali sunt de părere că Putin va folosi evenimentele organizate pentru această sărbătoare pentru a declara, în mod oficial, război Ucrainei, notează News.ro.

În spatele acestei posibile decizii nu s-ar afla doar liderul de la Kremlin, dar și ofițerii de rang superior din armata Rusiei, nemulțumiți de pierderile suferite de trupele pe care le comandă și care și-ar dori să se răzbune.

ADVERTISEMENT

“Militarii sunt indignați că blitz-ul de la Kiev a eșuat”, a declarat Irina Borogan, expert rus apropiat de serviciile de securitate din Moscova.

Acest scenariu a fost avansat în cursul săptămânii trecute de ministrul britanic al apărării, Ben Wallace. Acesta a explicat într-un interviu că Putin va continua să susțină că regimul de la Kiev este unul nazist pentru a comanda o mobilizare a populației.

ADVERTISEMENT

“El a lansat scenariul, pregătind scena pentru a putea spune: «Uite, acum este un război împotriva naziştilor şi ceea ce am nevoie este de mai mulţi oameni. Am nevoie de mai multă carne de tun rusească»”, a declarat ministrul britanic.

Recent, informații similare au fost oferite de oficialii Pentagonului. Mai exact, purtătorul de cuvânt al instituției, Ned Price, a subliniat că există motive solide care să indice că liderul de la Kremlin vor folosi data de 9 mai în conflictul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

“Ar fi o mare ironie dacă Moscova ar profita de ocazia Zilei Victoriei pentru a declara război, ceea ce în sine le-ar permite să mărească recruţii într-un mod pe care nu sunt în stare să o facă acum, într-un mod care să dezvăluie lumea că efortul lor de război eşuează, că se frământă în campania şi obiectivele lor militare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Pe lângă o declarație formală de război împotriva Ucrainei, există speculații care indică faptul că regimul de la Kremlin ar putea folosi data de 9 mai pentru a anunța anexarea Donbasului, o operațiune de proporții în Odesa sau a controlului complet asupra orașului Mariupol.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus...
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el