Sport

Oficialii Rapidului cer forurilor fotbalistice și conducerii Pro TV suspendarea jurnalistului Mihai Mironică. Ce a declanșat scandalul

Jurnalistul Mihai Mironică este acuzat de oficialii Rapidului de derapaje verbale cu tentă rasială și instigare la ură de rasă.
23.07.2021 | 09:49
Oficialii Rapidului cer forurilor fotbalistice si conducerii Pro TV suspendarea jurnalistului Mihai Mironica Ce a declansat scandalul
Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un dialog pe Facebook între jurnalistul de la PRO X, Mihai Mironică și un fan al echipei Rapid, a degenerat și declanșat un scandal de proporții.

Anumite expresii folosite de jurnalist l-au determinat pe ofițerul de presă la FC Rapid, Lucian Ionescu, să intervină și să ceară suspendarea lui Mironică și amendarea lui de către conducerea trustului Media Pro.

ADVERTISEMENT

Lucian Ionescu vrea sancțiuni exemplare pentru Mihai Mironică

Oficialul clubului Rapid este revoltat de limbajul folosit de Mihai Mironică la adresa clubului din Giulești. Ofițerul de presă al vișiniilor îl acuză pe jurnalist de instigare la ură rasială.

”Am observat cu stupoare, efectiv m-am frecat la ochi, cam ce poate să debiteze domnul Mihai Mironică despre echipa Rapidului, despre suporterii Rapidului, despre brandul Rapid.

ADVERTISEMENT

Este incredibil! Cel care își dă cu părerea aruncând cu rahat este jurnalist, comentator sportiv, formator de opinie, etc. Adică este persoană publică. Persoană, de fapt personaj care își permite să jignească grav un club și sute de mii de suporteri îndemnând inclusiv la rasism și la ură de rasă.

Atrag atenția că aceasta este o postare personală, nu una oficială a clubului. Precizez asta pentru că în urmă cu vreo 3 ani, pentru o postare cu o acuză vagă legată de un arbitraj ostil am fost suspendat și amendat destul de drastic.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă prioritățile sunt altele, voi și vom face toate demersurile legale pentru ca FC Rapid să obțină o pedeapsă maximă din partea forurilor fotbalistice legate de derapajele infecte pe care și le permite domnul Mironică la adresa brandului Rapid, echipă și suporteri.

Sigur, democrația nu poate impune o cenzură a simpatiilor fotbalistice ale cuiva, chiar dacă respectivul își câștigă pâinea având datoria deontologică de a fi doar echidistant în fața publicului larg.

ADVERTISEMENT

Dar pentru multitudinea de jigniri aduse domnul Mironică va trebui să plătească. Probabil și trustul care se încăpățânează să îi ofere lunar un colț de pâine.

Și pentru că aici este vorba și despre suporteri, vorba poetului John Dryden: ’ferește-te de furia omului răbdător!’.

P.S.-Am rugămintea să nu veniți cu injurii în comentarii, nu ne ajută cu nimic. Mulțumesc!”, a scris Lucian Ionescu pe pagina personală de Facebook.

Jurnalistul nu este în mijlocul primului scandal

Comentatorul sportiv Mihai Mironică a avut de-a lungul anilor mai multe clinciuri cu fani, sau oficiali ai unor cluburi de fotbal din România.

La sfârșitul anului 2018 Mihai Mironică și Lucian Becali, nepotul lui Gigi Becali, au pornit schimbul de replici relativ liniștit, în mediul online, dar totul a explodat după ce Mironică l-a numit ”beizadea de pârnăiaș” și ”breloc de șmenar de pământuri”, trimitere evidentă la Gigi Becali.

Lucian, nepotul latifundiarului din Pipera, și-a ieșit din minți și a folosit un vocabular care nu poate fi reprodus. Totul a escaladat în scurt timp într-un schimb de replici dur, cu acuzații incredibile și un limbaj grobian.

Nici conflictul cu fanii și oficialii clubului Rapid nu este unul nou. Jurnalistul a povestit că în 1996 a fost declarat persona non-grata, pentru că ar fi apreciat corectă decizia centralului din meciul Rapid – Karlsruhe, din Cupa UEFA, de a nu dicta lovitură de la 11 metri pentru giuleșteni.

ADVERTISEMENT