Sport

Oficialii Rapidului reacționează după amenințările lui Adrian Mititelu: ”Incidente mai grave decât s-au întâmplat la meciul tur, de la Târgu Jiu, nu văd”

Responsabilul cu organizarea și securitatea la Rapid a reacționat după ce Adrian Mititelu a spus că va retrage echipa de pe teren dacă fanii olteni îl atacă pe Giulești.
06.02.2023 | 21:53
Oficialii Rapidului reactioneaza dupa amenintarile lui Adrian Mititelu Incidente mai grave decat sau intamplat la meciul tur de la Targu Jiu nu vad
Fanii FCU Craiova la ultimul meci disputat de echipa lor în Giulești.
ADVERTISEMENT

Rapid – FCU Craiova se va juca vineri, 10 februarie, de la ora 20:00, în etapa cu numărul 25 din SuperLiga. Confruntarea a început însă dincolo de gazon. Subiectul fiind fanii formației oaspete, urmare a conflictului dintre patronul oltenilor, Adrian Mititelu, și aceștia.

Replica responsabilului cu organizarea și securitatea la Rapid după amenințările lui Adrian Mititelu

Scandările xenofobe ale ultrașilor lui FCU Craiova de la Sfântu Gheorghe, care au dus la oprirea meciului cu Sepsi, l-au determinat pe Adrian Mititelu să ia o decizie radicală.

ADVERTISEMENT

Echipa sa va disputa meciurile de-acasă fără spectatori, pe o perioadă nedeterminată. Iar primul episod s-a consemnat în weekend, la întâlnirea cu U Cluj.

Patronul oltenilor merge însă mai departe. Și, în cea mai recentă ediție de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, a amenințat că va retrage echipa de pe teren în cazul în care fanii olteni îl vor ataca pe Giulești.

ADVERTISEMENT

”Dacă apar bannere (n.r. împotriva sa și a familiei), jucătorii se vor opri și vor părăsi terenul cu orice consecințe. Să joace Angelescu și cu Șucu și cu cei de la Rapid, să joace ei un amical”, a spus Adrian Mititelu.

Adrian Olariu, responsabilul cu organizarea și securitatea la Rapid, a declarat însă că, pentru moment, nu a existat nicio hârtie oficială din partea clubului oltean legată de partida amintită.

ADVERTISEMENT

”N-am primit nicio adresă. Le-am solicitat două adrese. Una cu deplasarea staff-ului administrativ și a echipei. Și una prin care se delimitează sau nu de preluarea zonei rezervate galeriei oaspete.

Dacă se delimitează, să ne trimită o adresă oficială pe care să o arătăm presei. Că recomandarea FCU Craiova către proprii suporteri este să nu facă deplasarea la București.

ADVERTISEMENT

Este simplu, dacă există o adresă oficială prin care FCU Craiova 1948 le spune propriilor suporteri să nu facă deplasarea la București e și normal că Rapid nu îi va primi pe stadion, a precizat acesta pentru Gsp.

”FCU ar trebui să-și asume responsabilitatea de club partener. Incidente mai grave decât s-au întâmplat la meciul tur, de la Târgu Jiu, nu văd”

Adrian Olariu consideră însă că poziția conducerii lui FCU Craiova nu este una firească. Și spune că echipa lui Mititelu nu reprezintă un caz special. Punând accent pe incidentele consemnate la partida din tur, desfășurată la Târgu Jiu.

”Consider însă că FCU ar trebui să-și asume responsabilitatea de club partener. Jucăm într-o competiție în care suntem 16 echipe. Nu 15 echipe fac într-un fel și a 16-a face altfel, pentru că ni s-a pus nouă pata peste noapte.

Ori suntem toți părtași la aceeași competiție și facem parte din spectacolul acestei competiții, ori dacă nu o să jucă la unii în sufragerie.

Este un caz special dacă vrem să-l facem special. E o diferență. Așa cum ei se dau de ceasul morții că s-a deschis o cutie a Pandorei, ei scot în continuu din această cutie a Pandorei.

Mai grave decât ce s-a întâmplat la Târgu Jiu, la meciul din tur, când a venit firma de pază plătită de domnul Mititelu și a dat cu gaze în suporterii rapidiști? 

Mai grave decât a venit o persoană anonimă și l-a lovit pe un jucător al clubului Rapid? Mai grave decât pietrele și scuipații luate de echipa Rapidului la intrarea la vestiare, la Târgu Jiu?

Provocarea permanentă la care a fost supusă galeria Rapidului, cu furatul steagului? Cam ce s-ar putea întâmpla mai grav? Dați-mi un exemplu.

Incidente mai grave decât v-am descris că s-au întâmplat la meciul tur, de la Târgu Jiu, nu văd. Întrebați-l pe domnul Mititelu «Ce s-ar putea întâmpla la București, mai mult decât ați făcut dumneavoastră la Târgu Jiu?»”, a spus Olariu.

ADVERTISEMENT