Sport

Oficialii Universității Craiova contestă în continuare Regulamentul din Liga 1: „E ilogic ca unui premiat să îi fie luată medalia de bronz”

Marcel Popescu, managerul general al Universității Craiova, consideră că Regulamentul din Casa Pariurilor Liga 1 necesită anumite modificări în viitorul apropiat.
04.05.2022 | 21:36
Oficialii Universitatii Craiova contesta in continuare Regulamentul din Liga 1 E ilogic ca unui premiat sa ii fie luata medalia de bronz
ADVERTISEMENT

Managerul general al Universității Craiova, Marcel Popescu, este de părere că Regulamentul din Casa Pariurilor Liga 1 trebuie să fie modificat. Principala cauză a nemulțumirii acestuia este barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League, care obligă echipa de pe locul 3 să joace împotriva primei poziții din play-out.

Oficialii Universității Craiova contestă din nou regulamentul din Liga 1: „Mi se pare lipsit de sens”

Marcel Popescu este de părere că situația actuală din campionatul românesc trebuie schimbată. Oficialul oltenilor a declarat că modul de organizare al competiției îl pune pe gânduri, iar barajul dintre locul 3 și câștigătoarea play-out-ului nu ar trebui să existe.

ADVERTISEMENT

„Anomaliile care sunt astăzi în modul de organizare al competiției mă pun pe gânduri. Nu mă sperie cu nimic pentru că am trăit multe la viața mea și îmi e imposibil să cred că mă poate speria ceva în fotbal. Cred că e ilogic ca unui premiat să îi fie luată medalia de bronz și să fie dată unuia care nu a luat bac-ul, nu e la facultate”, a spus Marcel Popescu.

Managerul general al oltenilor a spus că modificările aduse Regulamentului din Casa Pariurilor Liga 1 nu sunt benefice pentru echipele din România. Acesta a declarat că modificările aduse ar trebui să îmbunătățească campionatul, însă nu fac altceva decât să agraveze problemele din competiție.

ADVERTISEMENT

„A inova ceva este extraordinar, dar trebuie să fie în slujba progresului. Toate inovațiile astea nu fac decât să accentueze statutul de mediocritate al campionatului”, a declarat Marcel Popescu, managerul general al Universității Craiova, pentru Oltenia TV.

Managerul general al oltenilor a declarat că ar accepta să se dispute un baraj pentru calificarea în preliminariile Conference League, însă cu o echipă care participă în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

„Aș fi de acord să fie un baraj la cele șase echipe din play-off, dar să fie locul 5 cu 6, pentru că trebuie să fie stimulativ. Barajul să fie între o echipă din play-off și cealaltă din play-out mi se pare lipsit de sens. Play-off-ul ar putea să fie alcătuit din opt echipe și play-out-ul din opt echipe. Numărul de meciuri crește și densitatea crește categoric”, a declarat managerul general al oltenilor.

„Echipele românești pleacă acasă din primul tur al competiților europene”

Marcel Popescu a declarat că Regulamentul din Casa Pariurilor Liga 1 afectează cluburile românești și în preliminariile competiților europene. Acesta a spus că echipele din România pleacă cu un dezavantaj, din cauza faptului că meciurile oficiale din campionat lipsesc.

ADVERTISEMENT

„Echipele românești pleacă acasă din primul tur al competiților europene, pentru că vin echipe care ale căror campionate sunt în derulare sau noi plecăm după o vacanță și o reconfigurare a lotului fără o omogenizare. Nu avem drept de participare ( n.r. Europa League), scade coeficientul țării  și ne ducem în a treia categorie și îmi e greu să cred că se poate ajunge în grupe, dar nu imposibil”, a spus Marcel Popescu.

Managerul general al Universității Craiova a declarat că accesul echipelor din România în grupele unei competiții europene este dificil, dar nu imposibil. Marcel Popescu a spus că cel mai simplu parcurs în meciurile pentru calificare îl are echipa care termina sezonul pe prima poziție a clasamentului.

„Sunt patru examene pe care trebuie să le dai și trebuie să le câștigi pe toate ca să participi în grupe. Pe culoarul campioanei din patru examene trebuie să le treci pe primele două și ești calificat într-o competiție europeană, la fel cum a fost și CFR Cluj”, a mai spus oficialul Universității Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 2,42 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT