Sport

Oficialul lui Dinamo îi ironizează pe secuii de la Ciuc: „Am văzut steaguri galbene și albastre, credeam că sunt ale Petrolului”

Oficialul lui Dinamo îi ironizează pe secuii de la Miercurea Ciuc după returul barajului dintre Csikszereda și formația din Ștefan cel Mare, scor 0-0.
29.05.2024 | 00:12
Oficialul lui Dinamo ii ironizeaza pe secuii de la Ciuc Am vazut steaguri galbene si albastre credeam ca sunt ale Petrolului
Adevărul despre steagul afișat și imnul ținutului secuiesc la Csikszereda - Dinamo 0-0. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

La returul barajului dintre Csikszereda și Dinamo, scor 0-0, au fost prezente steaguri ale Ținutului Secuiesc și a fost pus și “imnul” acestei zone. În urma acestui lucru, oficialul lui Dinamo i-a ironizat pe secuii de la Miercurea Ciuc.

Oficialul lui Dinamo îi ironizează pe secuii de la Ciuc: “Am văzut steaguri galbene și albastre, credeam că sunt ale Petrolului”

Oficialul celor de la Dinamo, George Bozieru, nu s-a putut abține după barajul cu Csikszereda și i-a ironizat pe secuii de la Miercurea Ciuc. Acesta a comentat “imnul” și steagurile arborate pe stadion.

ADVERTISEMENT

“În primul rând, orice gest instigator împotriva altor popoare trebuie condamnat și nu trebuie să fie acceptat acest lucru, indiferent că e făcut de către un român spre un maghiar sau invers. Ceea ce trebuie să înțeleagă lumea este că atât Miercurea Ciuc, cât și București și orice alt oraș din țara asta, se află pe teritoriul României. 

Din păcate, noi nu mai avem identitate națională la nivel major. Ne confruntăm cu o incultură pe plan național la ceea ce înseamnă identitatea națională. În meciul acesta am văzut că erau arborate niște steaguri cu albastru și galben, nu știu ce înseamnă. Eu nu cunosc acest Ținut Secuiesc, eu știu un loc extraordinar care se numește Miercurea Ciuc și care este un oraș extraordinar. 

ADVERTISEMENT

În schimb, am văzut un steag al Ungariei pe care scria Csikszereda. Eu știu că în conformitate cu legile aflate în vigoare pe teritoriul României, arborarea oricărui alt steag, în afară de cel național, se constituie drept infracțiune.

Ei au pus acele steaguri și acel cântec, care nu este un imn, s-au distrat, s-au bucurat. Pe teritoriul României există 3 culori, albastru, galben și roșu. Pentru acest lucru s-a murit într-o revoluție, în două războaie mari și trebuie să luptăm și să promovăm identitatea națională.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să facem un subiect din asta. Eu am crezut că steagurile acelea cu galben și albastru sunt ale Petrolului. Pe stadion când suporterii lui Dinamo strigau România, majoritatea aplaudau. Era doar un grup mic care striga alte lucruri”, a declarat George Bozieru la SPOTLIGHT SUPERLIGA.

Vivi Răchită: “Când eram eu jucător, nu exista așa ceva”

“Atunci era ASA Târgu Mureș, dar nu exista acest ‘război’ al identității. Acum e prea multă ură, nu știu ce se întâmplă. Eu ca suporter al Petrolului îmi văd de echipa mea și nu mai am treabă cu echipa adversă.

ADVERTISEMENT

Eu îi susțin pe ai mei. La fel ca la echipa națională. Ce treabă să am eu acum cu belgienii. Haideți să vorbim despre România și să susținem țara asta.

Ce se întâmplă acum la Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe e ciudat. Spunea antrenorul de la Csikszereda că politica clubului este ca majoritatea jucătorilor să fie de origine maghiară și că nu poate să facă performanță cu ei. A fost contra clubului”, a spus Vivi Răchită la SPOTLIGHT SUPERLIGA.

Adevărul despre steagul afișat și imnul ținutului secuiesc la Csikszereda - Dinamo 0-0

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”