News

Ofițer SRI din Cluj, prins la furat de lemne. Bărbatul a fost filmat cu drujba prin pădure. Video

Ofițer SRI, prins la furat de lemne. Bărbatul a devenit agresiv când a fost apostrofat de localnici.
08.11.2021 | 15:24
Ofiter SRI din Cluj prins la furat de lemne Barbatul a fost filmat cu drujba prin padure Video
ADVERTISEMENT

Anunțul referitor la aceste tăieri ilegale de lemn a fost făcut de un jurnalist care a precizat că acest ofițer SRI a fost prins alături de fratele său în timp ce se aflau într-o pădure cu drujba și tăiau lemn.

Ofițer SRI din Cluj, prins la furat de lemne

Mai mult decât atât, conform sursei, cei doi au devenit agresivi atunci când a fost apostrofat de localnici pentru fapta lor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, întreaga întâmplare a fost filmată de vecinul bărbatului, iar imaginile îl arată pe acesta cu drujba în mână în timp ce se apropie de pădure, dar și după ce acesta a început deja să taie copaci.

De asemenea, jurnalistul Alexandru Cautis a precizat că primarul localității a confirmat informația conform căreia ofițerul SRI și fratele său au furat lemne.

ADVERTISEMENT

„Primarul localității Pietroasa (jud. Cluj) ne-a confirmat că frații Măscășan au tăiat ilegal arbori din pădurea aflată pe raza comunei și că a fost anunțată Poliția. Oare directorul SRI a aflat sau e și el la furat prin zonă, pe la Zalău?”, scria jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

„Filmările au fost făcute de un vecin al sereistului drujbar, vecin care a fost și bătut de fratele lui Marin Măscășan fiindcă a vrut să-i împiedice să fure din pădure.

ADVERTISEMENT

Momentul agresiunii este de asemenea în filmările alăturate. Relatările din filmări sunt făcute chiar de vecin”, mai scrie jurnalistul.

Tăiere ilegală de lemne, descoperită cu ajutorul unui elicopter

O altă tăiere ilegală de arbori a fost descoperită în țară, dar de această dată, ea a fost sesizată cu ajutorul unui elicopter. Totul s-a petrecut în Hunedoara, în primăvara acestui an.

ADVERTISEMENT

Jandarmii care efectuau o misiune de patrulare aeriană au văzut bărbatul care transporta lemnele, iar el nu a putut să prezinte niciun fel de documente pentru acestea, semn că le-a tăiat ilegal.

“După ce aparatul de zbor a aterizat pe sol, efectivele de jandarmi au procedat la verificarea documentelor cu privire la materialul lemnos transportat.

Conducătorul ansamblului de vehicule nu a putut prezenta documente cu privire la tăierea sau transportul materialului lemnos, la faţa locului solicitându-se sprijinul personalului de specialitate din cadrul Gărzii Forestiere Timişoara.

În cauză au fost întocmite acte de sesizare cu privire la comiterea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier”, a precizat IJJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT