Fotbal international

Olanda – Argentina 2-2, 3-4 la loviturile de departajare, în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Messi prinde semifinalele cu emoții

Argentina elimină Olanda după un meci dramatic în sferturile Cupei Mondiale. ”Pumele” au condus 2-0, au fost egalate la ultima fază, dar s-au calificat la penalty-uri.
09.12.2022 | 23:54
Olanda  Argentina 22 34 la loviturile de departajare in sferturile de finala de la Campionatul Mondial 2022 Messi prinde semifinalele cu emotii
Argentina elimină Olanda după un meci dramatic în sferturile Cupei Mondiale. ”Pumele” au condus 2-0, au fost egalate la ultima fază, dar s-au calificat la penalty-uri. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
09-12-2022
21:45

FINAL Olanda - Argentina 2-2, 3-4 la loviturile de departajare (Weghorst 83, 90+11 / Molina 35, Messi 73 pen.)

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

3-4: Lautaro Martinez înscrie penalty-ul decisiv și Argentina e în semifinale.

3-3: Luuk de Jong îl păcălește pe Martinez și Olanda încă speră.

2-3: Enzo Fernandez trage pe lângă poartă.

2-3: Weghorst ține Olanda în viață.

1-3: Montiel înscrie fără probleme.

1-2: Koopmeiners îl țintuiește pe Martinez și înscrie.

0-2: Paredes execută perfect în plasa laterală.

0-1: Martinez apară și șutul lui Berghuis.

0-1: Messi îl păcălește pe Noppert și Argentina e în avantaj.

0-0: Martinez ghicește colțul și parează șutul lui Van Dijk.

Olandezii vor executa primii.

După 120 de minute încheiate la egalitate, Olanda și Argentina au ajuns la penalty-uri pentru a se decide cine merge în semifinalele Mondialului din Qatar.

09-12-2022
21:30

Egalitate și după prelungiri, echipa calificată în semifinale se va decide la penalty-uri

Min. 120+2 – Mateu Lahoz fluieră finalul și echipa calificată se va decide la penalty-uri.

Min. 120+1 – Șutul lui Fernandez lovește bara porții.

Min. 119 – Noppert are o intervenție excelentă la șutul lui Lautaro Martinez de la 16 metri.

Min. 114 – Fernandez pătrunde excepționat în dreapta de unde centrează, lautaro Martinez șutează din prima, dar mingea îl lovește în piept pe Van Dijk și iese în corner.

Min. 110 – Messi ia o acțiune pe cont propriu, șutează de la 16 metri, dar mingea trece peste poartă.

Min. 106 – A început repriza a doua a prelungirilor.

09-12-2022
21:13

Final de primă repriză a prelungiri fără nimic notabil pe tabelă

Min. 105 – Prima repriză a prelungirilor se termină tot 2-2.

Min. 104 – Messi centrează din lovitură liberă, dar Otamendi nu ajunge la minge.

Min. 91 – A început prima repriză a prelungirilor.

09-12-2022
20:06

Olanda și Argentina intră în prelungiri, după 2-2 la finalul primelor 90 de minute

Min. 90+12 – S-a terminat prima parte. cele două echipe intră în prelungiri.

Min. 90+11 – GOOOL Olanda! La o lovitură liberă de la 16 metri, Koopmeiners alege să paseze pe jos, pe sub zidul Argentinei, până la Weghorst care preia cu fundaș în spate, se întoarce și înscrie golul egalizator.

Min. 89 – Bătaie generală pe teren după un gest nesportiv al lui Otamendi care a șutat intenționat balonul spre banca de rezerve a olandezilor. Jucătorii aflați acolo au reacționat imediat, au intrat pe teren și s-a lăsat cu un meleu în care s-au dat și lovituri.

Min. 85 – Șutul violent al lui Berghuis de la 13 metri atinge un fundaș advers și se duce în plasa laterală.

Min. 83 – GOOOL Olanda! Berghuis centrează din dreapta și Weghorst marchează cu o lovitură de cap de la 12 metri.

Min. 73 – GOOOL Argentina! Messi transformă cu siguranță penalty-ul obținut de Acuna la un fault comis de Dumfries.

Min. 63 – Mingea trimisă de Messi din lovitură liberă de la 17 a trecut puțin peste poartă.

Min. 46 – A început repriza a doua.

09-12-2022
19:00

Argentina, avantaj minim în fața Olandei la pauză

Min. 45+7 – Argentina a fost echipa mai insistentă și intră la pauză cu avantaj de 1-0 în fața Olandei.

Min. 40 – Messi șutează din întoarcere de la 16 metri, dar exact pe direcția lui Noppert.

Min. 35 – GOOOL Argentina! Messi primește o minge la 40 de metri și inventează o pasă genială prin toată apărarea olandeză pentru Molina, care preia și de la 9 metri trimite mingea în poartă pe lângă Noppert.

Min. 33 – De Paul șutează cu latul de 18 metri, dar este mai mult o pasă la portar și Noppert nu are probleme.

Min. 25 – Ambele formații sunt apăsate de miza întâlnirii și nu riscă nimic.

Min. 1 – A început meciul.

Momentul sosirii celor două formații la stadion.

09-12-2022
18:07

Echipele de start la Olanda - Argentina

Olanda: Noppert (Heerenveen) – Timber (Ajax), Van Dijk (Liverpool), Ake (Manchester City) – Dumfries (Inter Milano), De Roon (Atalanta), F. de Jong (Barcelona), Blind (Ajax) – Gakpo (PSV Eindhoven), Depay (Barcelona), Bergwijn (Ajax). Rezerve: Bijlow, Pasveer – Berghuis, L. de Jong, De Ligt, De Vrij, Frimpong, Janssen, Klaassen, Koopmeiners, Lang, Malacia, Simons, Taylor, Weghorst. Selecționer: Louis van Gaal.

Argentina: E. Martinez (Aston Villa) – Li. Martinez (Manchester United), Otamendi (Benfica), Romero (Tottenham) – Molina (Atletico Madrid), De Paul (Atletico Madrid), Fernandez (Benfica), Mac Allister (Brighton), Acuna (Sevilla) – Messi (PSG), Alvarez (Manchester City). Rezerve: Armani, Rulli – Almada, Coreea, Di Maria, Dybala, Foyth, La. Martinez, Montiel, Palacios, Papu Gomez, Paredes, Pezzella, Rodriguez, Tagliafico. Selecționer: Lionel Scaloni.

Meciul Olanda – Argentina are loc vineri, 9 decembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul sferturilor de finală la turneul final al CM din Qatar. Olanda a avansat în această fază după succesul cu 3-1 în fața reprezentativei SUA, în timp ce Argentina s-a impus cu 2-1 în fața Australiei, “cangurii” oferind o replică foarte consistentă.

Olanda – Argentina, în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022

Olanda – Argentina este al doilea sfert de finală al Campionatului Mondial din Qatar. Olanda nu a impresionat, dar a avut evoluții suficient de bune încât să poată reprezenta un obstacol dificil pentru Leo Messi și colegii lui. Argentina a arătat destule probleme în apărare, care pot fi speculate de vulpoii Gakpo și Depay.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Olanda şi Argentina

Confruntarea Olanda – Argentina se desfășoară vineri, 9 decembrie, de la ora 21:00, pe cel mai mare stadion de la Campionatul Mondial din Qatar, “Lusail Iconic” din Lusail, una dintre suburbiile capitalei Doha. Sunt foarte mulți fani din cele două țări prezente aici, dar stadionul are peste 80.000 de locuri și e greu de crezut că va fi umplut la capacitate maximă.

Pe acest uriaș stadion a reușit Arabia Saudită miracolul din prima etapă cu Argentina, victorie cu 2-1, apoi s-au mai jucat Brazilia – Serbia 2-0, Argentina – Mexic 2-0, Portugalia – Uruguay 2-0, Arabia Saudită – Mexic 1-2 și, în fine, o altă mare bombă, Camerun – Brazilia 1-0. Tot aici publicul l-a putut admira pe noul star al Portugaliei, Goncalo Ramos, cu hat-trick-ul din victoria din optimi, 6-1 cu Elveția. După acest sfert de finală va urma o semifinală, pe 13 decembrie, și marea finală din 18 decembrie.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Olanda – Argentina se joacă vineri, 9 decembrie, de la ora 21:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Soarele şi cerul permanent senin, fără ca vântul să deranjeze decât rareori, reprezintă laitmotivul acestui turneu final, unic din acest punct de vedere, al vremii permanent foarte frumoase. La ora meciului se anunţă o temperatură între 25 şi 26 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Olanda – Argentina, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Olanda – Argentina este un meci foarte interesant, care nu are cum să nu îi atragă pe pariori. Și variante de pariere sunt mutiple, fiind vorba de două echipe cu jucători de atac valoroși. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Olanda și Argentina

Ce absențe au Olanda și Argentina

Olandezii au un singur semn de întrebare privind problemele de lot înaintea meciului cu Argentina. Este vorba de fundaşul central de la Inter, Stefan de Vrij, medicii făcând eforturi pentru a-l putea recupera, dar şansele sunt destul de reduse.

ADVERTISEMENT

Argentina are două posibile absenţe şi ambele deloc negiljabile. Este vorba de un titular incontestabil din compartimentul median, Rodrigo de Paul de la Atletico Madrid, care acuză o problemă la şold, şi de atacantul celor de la FC Sevilla, Papu Gomez, care a primit o lovitură la genunchi.

Spaniolul Matheu Lahoz, delegat la al treilea meci la  CM din Qatar

Unul dintre cei mai apreciaţi arbitri europeni, spaniolul Matheu Lahoz, este cel care va conduce partida Olanda – Argentina. Este al treilea meci al arbitrului iberic în Qatar, după ce a mai condus în grupe partidele Qatar – Senegal, din etapa a 2-a din grupa A, şi Iran – SUA din etapa a 3-a din grupa B.

Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, a declarat că singurul trofeu care îi lipseşte din carieră, la 71 de ani, este cel de campion mondial. El îşi doreşte nespus revanşa pentru semifinala CM 2014, terminată 0-0 cu Argentina şi pierdută la lovituri de departajare. Olandezul spune că echipa sa a fost atunci mai bună, dar şansa a ţinut cu sud-americanii.

Cote la pariuri la jocul Olanda – Argentina

Pentru casele de pariuri nu este un meci uşor. Ele acordă prima şansă Argentinei, la cota de 2,20, iar Olandei îi dă cota 3,70 pentru a fi ea echipa care va triumfa. Şansă dublă X2 are cota de 1,30, iar şansă dublă 1X are cotă de 1,72. Gol marcat Argentina are cotă de 1,30, iar gol marcat Olanda cotă 1,45.

Sunt şapte meciuri directe dintre care cinci la turnee finale de CM. Olanda a făcut scor în 1974, victorie cu 4-0, dar patru ani mai târziu pierdea după prelungiri, cu 3-1, finala CM disputat chiar în Argentina. În 1998, Olanda ieşea din nou victorioasă cu 2-1, apoi, în 2006, era egal alb şi tot la fel în semifinala din 2014, dar sud-americanii au ajuns în finală pentru că nu au ratat nici o lovitură de departajare, în schimb batavii au irosit două.


  • 1,95 este cota Superbet pentru “X la pauză” în Olanda – Argentina. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT