Sport

Olanda – Cehia 0-2. Prima favorită care pleacă acasă. Schick îi duce pe cehi în sfertul cu Danemarca

Cehia a învins Olanda cu 2-0 la Budapesta și s-a calificat în sferturile de finală ale Euro 2020. Va juca împotriva Danemarcei pe 3 iulie, la Baku.
27.06.2021 | 20:33
Olanda  Cehia 02 Prima favorita care pleaca acasa Schick ii duce pe cehi in sfertul cu Danemarca
ADVERTISEMENT
27-06-2021
18:15

Tomas Holes, omul meciului Olanda - Cehia 0-2

Autor al unui gol și al unei pase decisive, cehul Tomas Holes a fost desemnat omul meciului Olanda – Cehia de către observatorii tehnici ai UEFA.

27-06-2021
15:41

Cehia ajunge în sferturi după 2-0 cu Olanda

Olanda – Cehia 0-2 (Holes 69, Schick 80)

Min.80: GOOOL CEHIA! Holes interceptează o minge din piciorul lui Wijnaldum, pătrunde în careu, îi pasează perfect lui Schick, iar acesta îndeplinește o simplă formalitate. Olanda – Cehia 0-2

Min. 69: GOOOL CEHIA! Holes reia cu capul în plasă din 3 metri, după ce primise mingea de la Kalas. Olanda – Cehia 0-1

Min. 64: Dumfries blochează în ultima clipă șutul lui Kaderabek din 6 metri.

Min. 53: Schick scapă spre poarta batavilor, De Ligt comite henț intenționat în postură de ultim apărător, vede cartonașul galben, dar este apoi eliminat după intervenția VAR.

Min. 50: Malen scapă singur cu Vaclik, încearcă să-l dribleze, dar portarul ceh are o intervenție miraculoasă și reține balonul din picioarele olandezului.

Min. 45+2: S-a terminat prima repriză. Olandezii au avut posesia, însă ocaziile importante le-au aparținut cehilor.

Min. 37: Barak scapă singur în careu, dar șutul său din 6 metri este respins in extremis de De Ligt în corner.

Min. 27: Schick șutează de la marginea careului, mingea este ușor deviată de De Roon, dar Stekelenburg reține fără probleme.

Min. 20: Olanda controlează începutul meciului, dar fără a-și crea mari ocazii de gol.

Min. 1: A început partida.

27-06-2021
14:45

Echipele de start la Olanda - Cehia

Au apărut echipele de start la Olanda – Cehia.

  • Olanda: Stekelenburg (Ajax) – De Vrij (Inter Milano), De Ligt (Juventus), Blind (Ajax)  –  Dumfries (PSV), De Roon (Atalanta), Wijnaldum (Liverpool), F. de Jong (Barcelona), Van Aanholt (Crystal Palace) – Malen (PSV), Depay (Lyon). Selecționer: Frank de Boer
  • Cehia: Vaclik (Sevilla) – Coufal (West Ham), Celustka (Sparta Praga), Kalas (Bristol City), Kaderabek (Hoffenheim) – Soucek (West Ham), Holes (Slavia Praga) – Masopust (Slavia Praga), Barak (Hellas Verona), Sevcik (Slavia Praga) – Schick (Bayer Leverkusen). Selecţioner: Jaroslav Silhavy

Meciul Olanda – Cehia are loc duminică, 27 iunie, cu începere de la ora 19:00, la Budapesta, în cadrul optimilor de finală ale turneului final de la EURO 2020.

Olandas a câştigat grupa C cu victorii pe linie, dar a jucat toate partidele acasă, la Amsterdam. Cehia a terminat a treia în grupa D, cu patru puncte, în urma Angliei şi Croaţiei, cu aceasta din urmă fiind egală la puncte, dar nu şi la golaveraj.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul Olanda – Cehia

Confruntarea Olanda – Cehia se desfăşoară duminică, 27 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta, acolo unde au avut loc partide din cadrul grupei F, aşa numita „grupă a morţii” (Ungaria, Franţa, Portugalia şi Germania).

Se aşteaptă o afluenţă de public destul de mare, ungurii facilitând la maxim accesul spectatorilor pe stadion, care a fost plin până la refuz la toate meciurile din grupa F nu numai când a jucat naţionala ţării gazdă. Nu există regula procentului de 25 la sută din capacitatea arenei pentru numărul de persoane care pot asista la joc.

ADVERTISEMENT
Olanda și Cehia se luptă duminică, la Budapesta, pentru un loc în sferturile de finală ale Euro 2020. foto: colaj: Fanatik

Cine transmite la TV partida Olanda – Cehia

Partida Olanda – Cehia se joacă duminică, 27 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta în optimile de finală la EURO 2020 şi este televizată în direct pe canalul PRO TV. O mai puteţi urmări şi dacă veţi intra pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Vremea călduroasă, cu cer senin, fără pericol de precipitaţii, nu a plecat încă din capitala Ungariei, după ce a fost optimă la toate jocurile din grupa F. La ora partidei se estimează în jur de 27-28 grade, ceea ce poate presupune şi existenţa unor pauze de hidratare în cele două reprize. Rusul Serghei Karasev a primit misiunea de a conduce acest meci.

ADVERTISEMENT

Ce jucători importanţi lipsesc în confruntarea Olanda – Cehia

Selecţionerul batav Frank de Boer are la dispoziţie aproape întreg lotul pentru a definitiva acea formulă de start care să pună sub presiune de la început apărarea cehă. Doar atacantul Luuk de Jong a suferit o accidentare din cauza căreia ratează meciurile rămase de disputat, dar el nu era prima opţiune ofensivă a lui De Boer.

La cehi, este sută la sută absenţa experimentatului fundaş lateral Boril, ca urmare a cumulului de cartonaşe galbene de la meciurile din grupa D. În locul său va fi titularizat, probabil, Mateju. Mijlocaşul Darida nu e sută la sută în parametri, apariția sa pe teren din primul minut fiind incertă.

ADVERTISEMENT

Ce tradiţie a cehilor îl sperie pe Frank de Boer

Judecând după valoarea loturilor, în special la capitolul jucători de atac, şi după prestaţiile destul de bune şi de constante în partidele din grupă ale „Portocalei mecanice”, aceasta ar trebui, în mod normal, să fie echipa care să urce în sferturi. Însă selecţionerul Frank de Boer este foarte circumspect şi spune că îl aşteaptă un meci mult mai greu decât s-ar crede.

De Boer a prins oarecum teamă după ce presa din ţara sa a subliniat faptul că niciodată Cehia când s-a calificat în optimi la un turneu final nu a fost eliminată în această fază. Un amănunt care dă moral outsiderului şi care îl pune serios pe gânduri pe De Boer.

Cote la pariuri pentru întâlnirea Olanda – Cehia

Aşa cum era de aşteptat şi pentru bookmakeri, Olanda este favorită în acest meci din cadrul optimilor de finală de la EURO 2020. Victoria batavilor are cota de 1,70, surpriza pe care ar provoca-o cehii ajunge la cota de 5,95. Şi un gol înscris de oamenii selecţionerului Jaroslav Silhavy este foarte bine cotat: 1,59.

Nici istoricul partidelor directe nu e încurajator pentru Memphis Depay şi colegii lui. Sunt 11 meciuri, unul singur amical şi bilanţul este de cinci succese Cehia, trei Olanda şi trei remize din 1994 încoace, după ce fosta Cehoslovacie s-a dezmembrat. Şi ceea ce e mai rău e că în meciurile pentru EURO sau la turneele finale de EURO, batavii au o singură victorie, la turneul final din 2000, când au fost gazde alături de Belgia.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Olanda – Cehia: 1,44 este cota pentru „TG 1-3”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Olanda – Cehia: 1,68 este cota pentru „peste 1,5 goluri Olanda”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT