Fotbal international

Olanda – Ecuador 1-1, în Grupa A la Campionatul Mondial 2022. Record istoric pentru Enner Valencia

Olanda și Ecuador au terminat la egalitate, 1-1, în al doilea meci din Grupa A. Olandezii sunt ca și calificați în optimi, dar sud-americanii au o adevărată finală cu Senegal.
25.11.2022 | 20:28
Olanda  Ecuador 11 in Grupa A la Campionatul Mondial 2022 Record istoric pentru Enner Valencia
Enner Valencia a înregistrat o bornă impresionantă după ce a marcat în meciul cu Olanda. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
25-11-2022
19:06

Frenkie de Jong, omul meciului în Olanda - Ecuador 1-1

Frenkie de Jong a fost ales jucătorul meciului în Olanda – Ecuador 1-1. Mijlocașul celor de la FC Barcelona a fost integralist pentru „portocala mecanică” și rămâne motorul naționalei conduse de Louis van Gaal. 

25-11-2022
18:36

Enner Valencia a atins o bornă impresionantă după ce a marcat cu Olanda

Enner Valencia a marcat golul egalizator în Olanda – Ecuador, scor 1-1 și a înregistrat un record istoric. Fotbalistul lui Fenerbahce a înscris în ultimele șase meciuri ale Ecuadorului la un Campionat Mondial. 

Mai mult decât atât, atacantul ecuadorian este doar al patrulea jucător care a marcat vreodată șase goluri consecutive pentru echipa națională la o Cupă Mondială. 

Enner Valencia, care a reușit o „dublă” în meciul de deschidere împotriva Qatarului, are 37 de goluri în 75 de partide pentru naționala Ecuadorului.

25-11-2022
17:05

FINAL Olanda - Ecuador 1-1 (Gakpo 6 / Valencia 49)

FINAL: Olanda și Ecuador au terminat nedecis, scor 1-1, în cea de-a doua etapă a Grupei B de la Campionatul Mondial. Rezultatul îi ajută în primul rând pe „batavi”, care joacă în ultima etapă cu „cenușăreasa” Qatar, iar cu o victorie se vor califica în optimile de finală. Sud-americanii, în schimb, vor avea un meci de foc cu Senegal și au nevoie de un egal pentru a merge mai departe.

grupa a
Clasament Grupa A

Min. 90: De la margine s-au arătat 6 minute de prelungire.

Min. 59: Șutul lui Valencia îl lovește pe van Dijk, mingea ricoșează la Plata, care reia în bara transversală.

Min. 49: GOOOL Ecuador! Plata pătrunde în careu, șutează pe jos, Noppert respinge, iar Valencia îi ia fața lui Ake și introduce mingea în plasă.

Min. 46: A început repriza secundă.

25-11-2022
15:58

Olanda scapă la ultima fază și intră în avantaj la cabine

Vezi aici mecul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+5: S-a terminat prima repriză.

Min. 45+4: După lovitura de colț, Estupiñán reușește să trimită mingea în poartă, dar golul a fost anulat pe motiv că Orozco, aflat pe traiectoria balonului, se afla în ofsaid.

Min. 45+3: Ecuadorienii sunt din nou periculoși după o lovitură liberă, mingea este reluată cu capul de Valencia, dar Ake respinge în corner.

Min. 33: Noppert reține șutul lui Valencia din afara careului.

Min. 6: GOOOL Olanda! Gakpo deschide scorul cu un șut superb din afara careului, fără speranțe pentru portarul ecuadorian.

Min. 1: A început partida.

Stadionul “Al Khalifa International” din Doha este aproape plin la acest meci dintre Olanda și Ecuador. Sunt undeva la 5-6.000 de suporteri olandezi, în timp ce ecuadorienii sunt peste 10.000.

25-11-2022
14:56

Echipele de start la Olanda - Ecuador

Olanda: Noppert (Heerenveen) – Dumfries (Inter), Timber (Ajax), van Dijk (Liverpool), Ake (Manchester City), Blind (Ajax) – Klaassen (Ajax), F. de Jong (Barcelona) – Koopmeiners (Atalanta) – Bergwijn (Ajax), Gakpo (PSV). Rezerve: Bijlow, Pasveer – Berghuis, L. de Jong, de Ligt, Depay, De Roon, de Vrij, Frimpong, Janssen, Lang, Malacia, Simons, Taylor, Weghors. Selecţioner: Louis van Gaal

Ecuador: Galíndez (Aucas) – F. Torres (Santos Laguna), Hincapié (Bayer Leverkusen), Porozo (Troyes) – A. Preciado (Genk), Plata (Real Valladolid), Méndez (Los Angeles FC), Caicedo (Brighton), Estupiñán (Brighton) – Estrada (Cruz Azul), Valencia (Fenerbahce). Rezerve: Ramirez, Dominguez – Arreaga, Cifuentes, Franco, Gruezo, Ibarra, Mena, Pacho, Palacios, Preciado, Reasco, Arboleda, K. Rodriguez, Sarmiento. Selecţioner: Gustavo Alfaro

Meciul Olanda – Ecuador are loc vineri, 25 noiembrie, cu începere de la ora 18:00, în cadrul etapei a 2-a din Grupa A la Campionatul Mondial 2022. Se vor afla față în față cele două echipe care au câte 3 puncte după prima rundă, ambele câștigând cu scorul de 2-0: Olanda cu Senegal, Ecuador cu gazda turneului final, Qatar.

Olanda – Ecuador, al doilea meci din etapa a 2-a din din Grupa A la Campionatul Mondial 2022

Olanda și Ecuador au câte o victorie la acest turneu final. Poate că un egal între ele ar fi avantajos pentru ambele, deși Ecuador ar avea o partidă foarte grea cu Senegal, presupunând că africanii vor trece de Qatar. Dar cu siguranță că nici una dintre ele nu va vota pentru un egal amiabil și va căuta să obțină al doilea succes și aproape sigur calificarea.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Olanda şi Ecuador

Întâlnirea Olanda – Ecuador se dispută vineri, 25 noiembrie, de la ora 18:00, pe stadionul “Al Khalifa International” din Doha, în etapa a 2-a din Grupa A, acesta fiind a treia partidă găzduită la turneul final după festivalul de goluri din meciul Anglia – Iran 6-2 și a doua mare surpriză a turneului, Germania – Japonia 1-2.

Olanda are mari șanse să obțină de pe acum calificarea în optimi dacă va reuși să câștige, un succes batav, coroborat cu unul al Senegalului în fața Qatar făcând de-a dreptul palpitantă ultima partidă din grupă, finala pentru locul 2 Senegal – Ecuador. Olanda a obținut primele trei puncte nu pentru că ar fi fost mai bună ca Senegal, ci pentru că a primit un cadou nesperat la deschiderea scorului din partea portarului african.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Olanda – Ecuador se joacă vineri, 25 noiembrie, de la ora 18:00, și o veți putea urmări în direct și în exclusivitate pe micile ecrane pe canalul național TVR 1. O mai puteți viziona și dacă intrați pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

La Doha, vremea este superbă, un cer complet senin, soare din belșug și temperatura, chiar dacă suntem cu o lună înainte de Crăciun, mai urcă puțin, ajungând undeva la 29-30 de grade. Nu este o creștere semnificativă, doar de un grad-două, dar până acum maxima nu a depășit niciodată 28 de grade. Nimeni dintre cei prezenți în Qatar, oficiali sau spectatori, nu s-a plâns de condițiile de climă.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Olanda – Ecuador, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Este destul de probabil ca pariorii să joace masiv acest meci pe pronostic 1 sau PSF 1, lotul Olandei fiind evident mai valoros decât al sud-americanilor. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Olanda şi Ecuador.

Ce absenţe au Olanda şi Ecuador

Selecționerul Olandei, Louis van Gaal, omul care a învins un cancer de prostată înainte de a se urca în avionul de Doha, recunoscând că a fost iradiat de 25 de ori în cadrul terapiei de intervenție, nu are probleme de lot pentru acest meci, putând-se baza pe toți jucătorii deplasați în Qatar.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, omolgul său argentinian Gustavo Alfaro, de la cârma naționalei ecuadoriene, răsuflă și el ușurat după meciul de debut câștigat cu 2-0 în fața Qatarului, pentru că jucătorii țării gazdă a turneului au fost foarte duri în intervenții, dar, din fericire, nu au existat victime.

Cine arbitrează partida

Meciul Olanda – Ecuador va fi arbitrat de Mustapha Ghorbal. În vârstă de 37 de ani, arbitrul algerian este la prima partidă din carieră la un Campionat Mondial. Deţinător al ecusonului FIFA din 2014, acesta a mai fost prezent la CM de tineret din 2019, Cupa Africii din 2019 şi 2021, iar în 2020 a arbitrat finala Ligii Campionilor Africii.

Louis van Gaal a recunoscut că Olanda a fost salvată în meciul cu Senegal de paradele portarului Noppert

Van Gaal a recunoscut că echipa sa a fost atât “neglijentă, cât și dezordonată” în posesie și doar trei parade importante ale portarului debutant Andries Noppert au făcut ca batavii să nu plătească scump pentru evoluția lor departe de așteptări.

Jucând la Heerenveen, Noppert a fost șomer în urmă cu doar doi ani, cu gândul de a intra în poliție, însă în loc să prindă infractori, a ales să prindă mingea! Având în vedere că naționala sa nu a fost eliminată niciodată din faza grupelor în zece participări, o nouă prestație bună a portarului , dublată și de cel puțin un gol al celor din câmp ar putea contribui la obținerea victoriei și a calificării.

Cote la pariuri

Nu este nici o surpriză faptul că pentru bookmakeri Olanda reprezintă echipa favorită. La o cotă excelentă, 1,80, în timp ce o performanță a sud-americanilor ar însemna un deloc de neglijat 4,75, Șansă dublă X2 are cotă 2,05 iar un gol înscris de Ecuador ajunge la cota de 1,65. Surprinde cota scăzută pentru peste 1,5 goluri, aceasta fiind 1,35.

Există două partide anterioare jucate între cele două echipe, dar ele au avut caracter amical. În 2006, Olanda a câștigat la limită, cu 1-0, pentru ca apoi, opt ani mai târziu, să consemnăm un rezultat de egalitate, 1-1, unul cât se poate de onorabil pentru naționala Ecuadorului.


  • 2,10 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Olanda – Ecuador. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT