Sport

Olanda – Franța 21-27. Franțuzoaicele se califică pentru prima dată în istorie în finala Europeanului de handbal feminin!

14.12.2018 | 23:17
Olanda  Franta 2127 Frantuzoaicele se califica pentru prima data in istorie in finala Europeanului de handbal feminin

Franța a învins Olanda cu 27-21 și s-a calificat pentru prima dată în istoria sa în finala Campionatului European de handbal feminin. Franțuzoaicele au câștigat de trei ori medaliile de bronz, iar acum au ocazia să ia aurul chiar pe tărâm propriu. Vezi toate detaliile meciului, fiecare gol, marcatoarele si programul zilei de la EURO 2018 de handbal feminin accesând aplicaţia de mai jos 

Rusia – Franța, finala EURO 2018 de handbal va avea loc duminică, de la ora 18:30.

Min. 60 – Final de meci! Franța e în ultimul act! 27-21 Franța

Min. 40 – Partida Olanda – Franța se desfășoară după un scenariu asemănător până acum celui de la România – Rusia. Favorita se desprinde în repriza secundă 18-14 Franța

Min. 30 – Finalul primei reprize. Avem parte de un meci echilibrat 12-11 Franța

Min. 13 – Franțuzoaicele au preluat controlul partidei 9-6 Franța

Min. 5 – Start echilibrat de meci. Un singur gol în primele cinci minute 1-0 Olanda

Min. 1 – A început partida

Olanda – Franța, în semifinale la EURO 2018 de handbal, se vede ce streaming online la TV pe FANATIK.RO. Gazdele competiției pornesc cu prima șansă la câștigarea acestui meci, însă Olanda rămâne o echipă de top.


Franța a debutat catastrofal la Europeanul pe care îl găzduiește, pierzând împotriva Rusiei, scor 23-26. Calificarea în grupele principale a fost rezolvată în următoarele două partide, în care franțuzoaicele au spulberat Slovenia și Muntenegru. Pe Slovenia au învins-o cu 30-21, în timp ce pe Muntenegru au învins-o cu 25-20. În ambele meciuri Franța a dominat și a controlat jocul încă din primele minute.

Olanda – Franța LIVE STREAM la EURO 2018 de handbal pe TVR 1 HD

În runda principală, Franța a început perfect, distrându-se cu Danemarca, scor 29-23. Din nou, franțuzoaicele au pus stăpânire pe joc încă din primele minute. A venit apoi însă o remiză neașteptată împotriva Suediei, scor 2-2.

Jocul rezultatelor a făcut ca Franța să se califice în semifinale până la ora ultimului meci cu Serbia. Chiar și așa, gazdele au intrat motivate pe parchet și au stabilit scorul turneului: 38-28.

Olanda – Franța LIVE VIDEO semifinale CE de handbal feminin

Olanda a încheiat prima fază a grupelor doar cu victorii, împotriva Ungariei, Spaniei și Croației. Doar meciul împotriva Croației a fost câștigat la scor însă. Jocurile cu Ungaria și cu Spania au fost extrem de grele pentru batave.

Olanda - Franța LIVE VIDEO semifinale CE de handbal feminin
Olanda – Franța LIVE VIDEO semifinale CE de handbal feminin

În runda principală, Olanda a arătat un nivel extraordinar împotriva României, pe care a învins-o cu 29-24, dar apoi a clacat împotriva Norvegiei, scor 16-29. Chiar și așa, Olanda a câștigat grupa, după ce a învins Germania în ultima rundă, scor 27-21.

Olanda și Franța s-au întâlnit ultima dată chiar la precedenta ediție a Campionatului European, impunându-se batavele, scor 18-17. Ambele echipe aveau să meargă mai departe din prima fază a grupelor.