Oficial. Naţionala Olandei şi-a prezentat noul selecţioner

Ronald Koeman, Olanda, CM 2018

Naţionala Olandei trece prin momente dificile în ultimii ani, dar are un nou selecţioner.

Ronald Koeman, ultima dată la Everton, este noul selecţioner al echipei naţionale a Olandei, după plecarea lui Dick Advocaat. Fostul mare jucător al "Portocalei mecanice" a fost prezentat oficial, marţi, şi a semnat un contract până în 2022, inclusiv pe durata Campionatului.

Fostul tehnician din Premier League l-a ales pe Nico-Jan Hoogma, directorul sportiv al celor de la Heracles Almelo, ca şi asistent. Pentru Ronald Koeman este al doilea contact cu echipa naţională din postura de antrenor, după ce a fost asistentul lui Guus Hiddink între 1997 şi 1998.

Koeman, campion european cu Olanda

Ronald Koeman s-a aflat în echipa Olandei care a obţinut titlul european în 1988 şi are misiunea de a califica echipa la următoarele turnee finale, după ce a ratat prezenţa la Campionatul European din 2016 şi va absenta la turneul final din Rusia.

Noul selecţioner al Olandei le-a pregătit în ultimii ani pe:  Vitesse Arnhem, Ajax, Benfica, PSV Eindhoven, Valencia, Feyenoord, Southampton şi Everton. Koeman a fost demis în luna octombrie de la Everton, echipă pe care a dus-o până în zona locurilor retrogradabile în prima parte a campionatului.