Sport

Olanda, singurul nume mare din Grupa C de la Euro 2020! Avantajul major al batavilor

Olanda este marea favorită a Grupei C de la Euro 2020, acolo unde ar fi trebuit să ajungă și România dacă ar fi câștigat barajele din Liga Națiunilor.
11.06.2021 | 21:30
Olanda singurul nume mare din Grupa C de la Euro 2020 Avantajul major al batavilor
ADVERTISEMENT

Batavii au avut noroc la tragerea la sorți, vor urma să întâlnească Austria, Ucraina și Macedonia de Nord și toate meciurile le vor juca la Amsterdam.

Celelalte trei partide din această grupă vor fi găzduite de Arena Națională din București, dar spectatorii români nu sunt foarte încântați de formațiile pe care le vor putea urmări.

ADVERTISEMENT

Grupa C de la Euro 2020, dominată de forța Olandei

Cu adversari din eșalonul al doilea sau chiar al treilea și al patrulea, Olanda nu are cum să se împiedice în Grupa C de la Euro 2020, fiind principala favorită. De altfel, și Unibet îi oferă o cotă de 1,53 la clasarea pe locul 1.

Olandezii au ratat prezența la ultimele două turnee finale, un European și un Mondial, dar echipa de acum pare să fie una mult mai închegată și are în componență nume sonore precum Matthijs de Ligt, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong sau Memphis Depay.

ADVERTISEMENT

În schimb, selecționerul Frank de Boer a primit și două lovituri importante înainte de turneul final. Portarul titular Jasper Cillessen a fost depistat pozitiv cu Covid-19 şi înlocuit cu Marco Bizot, iar mijlocașul Donny van de Beek s-a accidentat, dar în locul său nu a mai fost adus alt jucător.

Austria, outsiderul care poate răsturna calculele

Ucraina lui Andriy Shevchenko este a doua favorită la câștigarea grupei, Unibet acordându-i o cotă de 5,25. Est europenii și-au făcut cartierul general la București, se antrenează pe arena „Anghel Iordănescu” din Voluntari și asta în ciuda faptului că primul joc va fi la Amsterdam, cu Olanda.

ADVERTISEMENT

Tot în Capitală a tras și delegația Macedoniei de Nord,  cea mai slab cotată participantă la Euro 2020. De altfel, elevii lui Igor Angelovski, care se pregătesc pe noul stadion Steaua, au cotă de 41,00 să încheie grupa pe prima poziție.

În schimb, selecționerul Austriei, Franco Foda, a ales ca antrenamentele să se țină în țară, delegația urmând să ajungă la București sau Amsterdam doar în ziua jocurilor și imediat apoi să se întoarcă acasă. Austriecii sunt văzuți cu șansa a treia în Grupa C, ei având o cotă de 5,50 pentru locul 1.

ADVERTISEMENT

Olanda nu-l convinge pe Mourinho

Selecționerul olandez Frank de Boer a surprins când a spus că această grupă este una echilibrată. De altfel, el a anunțat că un obiectiv important ar fi calificarea în semifinale. Batavii au în palmares un singur titlu major, Euro 1988, atunci când tripleta Van Basten-Gullit-Rijkaard făcea legea.

Într-o analiză a acestei grupe, renumitul tehnician Jose Mourinho nu crede că Olanda poate emite pretenții nici măcar pentru semifinale, dar este convins că va trece lejer de faza grupelor.

”Frank de Boer nu are experienţa necesară. Nu au jucători răi, dar nu au de nivelul lui Van Basten sau Rijkaard. Nu-i văd să prindă nici semifinalele. Jucătorii sunt buni, dar au nevoie de încă doi sau patru ani ca să ajungă la un nivel înalt”, a spus portughezul.


  • (P) 1,53 este cota UNIBET ca Olanda să câștige Grupa C de la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: