Sport

Dramatism totala! Olanda-Spania 30-29 în finala CM de handbal feminin. Batavele au câştigat medalia de aur în ultimele secunde

15.12.2019 | 14:47
Dramatism totala OlandaSpania 3029 in finala CM de handbal feminin Batavele au castigat medalia de aur in ultimele secunde
ADVERTISEMENT

Olanda a învins-o pe Spania, scor 30-29, după o finală plină de dramatism şi a câştigat titlul mondial. Elevele lui Emmanuel Mayonnade au înscris golul victorie cu cinci secunde înainte de final, când au profitat de o lovitură de la 7 metri. Ibericele au blocat repunerea olandezelor la ultima fază, iar Hernandez Serrador a fost eliminată. Lois Abbingh a transformat perfect lovitura de la 7 metri, care a adus titlul mondial în vitrina Olandei.

Final / Spania – Olanda 29-30


Min. 54 / Spania – Olanda 26-28


Min. 48 / Spania – Olanda 22-24


Pauză / Spania – Olanda 13-16


Min. 25 / Spania – Olanda 12-12


Min. 15 / Spania – Olanda 9-8


Min. 7 / Spania – Olanda 6-3


UPDATE, ora 13:30 / A început Olanda – Spania, finala Campionatului Mondial de handbal feminin


Olanda – Spania Live Stream Online Digi Sport și Look Plus

Din păcate, cu o evoluţie departe de aşteptări a naţionalei României, care a încheiat abia pe locul 12, cu o singură victorie, cea asupra Ungariei, care i-a adus şi prezenţa în a a două fază pe grupe a competiţiei, unde a fost ciuca bătăilor.

ADVERTISEMENT

Partida Olanda – Spania se joacă duminică, 15 decembrie, de la ora 13:30, la Kumamoto și este finala CM de handbal feminin, pe care o puteţi viziona în  direct pe programele Digi Sport şi Look Plus, dar şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, unde o puteţi urmări în format LIVE VIDEO.

Olanda, victorie în ultimul meci direct

Spania este echipa care a învins Norvegia în semifinale, iar Olanda cea care a pus capăt invincibilităţii Rusiei de până la acest meci. Cele dpuă sunt egale în confruntările directe în partide oficiale: 4-4.

ADVERTISEMENT

La ultima întâlnire, turneul final al CE 2018, în Franța, a câștigat Olanda cu 28-27. Ultimul succes pentru iberice a fost tot la un European, în 2016. Pentru bookmakeri Olanda este favorită, cotă 1,90, față de 2,60 cât a primit Spania.

Vom avea o campioană în premieră

Această finală reprezintă o premieră, deoarece niciuna dintre cele două formații nu a mai câștigat vreodată titlul mondial.

ADVERTISEMENT

Olanda și Spania au reuşit un turneu remarcabil şi demonstrează că merită să se lupte pentru aur după ce au eliminat Norvegia, respectiv Rusia.

Rusia a luat medaliile de bronz

Presiunea va fi pe Olanda, în condiţiile în care echipa antrenată de francezul Emmanuel Mayonnade s-a calificat în finală (mare sau mică) la ultimele 6 turnee majore, spre deosebire de Spania, care joacă prima finală mondială din istorie.

ADVERTISEMENT

În finala mică, Rusia a învins Norvegia, scor 33-28, și a câștigat medaliile de bronz. Astfel, norvegiencele vor întâlni România în grupa de la turneul preolimpic din care mai fac parte Muntenegru și Coreea de Nord.

ADVERTISEMENT