Fotbal international

Olanda – SUA 3-1, în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022. ”Portocala mecanică”, prima sfert finalistă

Olanda s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins SUA, scor 3-1, în primul meci din optimi.
03.12.2022 | 18:51
Olanda  SUA 31 in optimile de finala de la Campionatul Mondial 2022 Portocala mecanica prima sfert finalista
Jucătorii olandezi sărbătorind calificarea în sferturi, după victorisa cu SUA. Sursă foto: Twitter FIFA World Cup
ADVERTISEMENT
03-12-2022
16:02

FINAL Olanda - SUA 3-1 (Depay 10, Blind 45+1, Dumfries 81 / Wright 76)

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

FINAL: Olanda este prima echipă calificată în sferturi după victoria clară în fața SUA, scor 3-1. Denzel Dumfries a făcut o partidă perfectă, reușind un gol și două assist-uri. Echipa lui Louis van Gaal a dominat tactic întâlnirea, deși au fost momente în care americanii au presat și au ratat ocazii importante. În sferturi, olandezii vor întâlni învingătoarea meciului dintre Argentina și Australia.

Min. 81 – GOOOL Olanda! Blind centrează perfect din stânga și Dumfries, fără marcaj, înscrie cu latul din 6 metri.

Min. 76 – GOOOL SUA! Pulisic centrează din dreapta și Wright înscrie cu o execuție superbă.

Min. 75 – Wright l-a driblat pe portarul Noppert, dar șutul său a fost scos de pe linia porții de Ake.

Min. 71 – Turner are două intervenții fantastice la aceeași fază, la reluările lui Koopmainers și Depay.

Min. 50 – Dumfries centrează din nou periculos din stânga, Ream încearcă să respingă la disperare, trimite spre propria poartă, dar Turner îi salvează pe americani cu un reflex uriaș.

Min. 49 – McKennie reia cu capul, Ream prelungește periculos spre poartă, dar Gakpo respinge de pe linia porții.

Min. 46 – A început repriza a doua.

03-12-2022
15:00

Olanda conduce cu 2-0 la pauză

PAUZĂ: Olanda a fost echipa mai concretă și intră la pauză cu 2-0 în meciul cu SUA, luând o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturi. Dumfries a reușit două centrări perfecte la golurile ”batavilor”.

Min. 45+1 – GOOOL Olanda! Dumfries mai dă o centrare genială din stânga și Blind înscrie cu un șut de la 11 metri.

Min. 45 – Dest pătrunde impetuos în careu, dar șutul său este blocat de Van Dijk.

Min. 43 – Weah prinde un șut bombă de la 16 metri, dar Noppert reușește să respingă.

Min. 10 – GOOOL Olanda! Dumfries centrează din partea dreaptă și Depay îl învinge pe Turner cu un șut plasat de la 13 metri.

Min. 3 – Musah pasează peste apărarea olandeză, dar Pulisic ratează o ocazie imensă. Șutul său din 6 metri este scos cu piciorul de portarul Noppert.

Min. 1 – A început meciul.

Momentul sosirii celor două echipe la stadion.

03-12-2022
13:57

Echipele de start la Olanda - SUA

Olanda: Noppert (Heerenveen) – Timber (Ajax), Van Dijk (Liverpool), Ake (Manchester City) – Dumfries (Inter Milano), De Roon (Atalanta), F. De Jong (Barcelona), Blind (Ajax) – Klaassen (Ajax) – Gakpo (PSV Eindhoven), Depay (Barcelona). Rezerve: Bijlow, Pasveer – Berghuis, Bergwijn, L. De Jong, De Ligt, De Vrij, Frimpong, Janssen, Koopmeiners, Lang, Malacia, Simons, Taylor, Weghorst. Selecționer: Louis van Gaal.

SUA: Turner (Arsenal) – Dest (AC Milan), Zimmerman (Nashville SC), Ream (Fulham), Robinson (Fulham) – McKennie (Juventus), Adams (Leeds), Musah (Valencia) – Weah (Lille), Ferreira (FC Dallas), Pulisic (Chelsea). Rezerve: Horvath, Johnson – Aaronson, Acosta, Carter-Vickers, De la Torre, Long, Moore, Morris, Reyna, Roldan, Scally, Whright, Yedlin. Selecționer: Gregg Berhalter.

Meciul Olanda – SUA are loc sâmbătă, 3 decembrie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul optimilor de finală la turneul final al CM din Qatar. Olanda a câştigat Grupa A, cu 7 puncte, învingând Senegal şi Qatar, ambele cu scorul de 2-0, şi remizând cu Ecuador, scor 1-1. Americanii au terminat pe locul 2 în Grupa B, câştigată de Anglia, cu 5 puncte, egaluri cu Ţara Galilor (1-1) şi Anglia (0-0) şi victorie cu 1-0 în faţa Iranului.

Olanda – SUA, în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022

Olanda – SUA este prima optime de finală de la acest turneu final, meciul care va deschide seria partidelor eliminatorii după încheierea fazei grupelor. Este o partidă foarte interesantă, americanii demonstrând în special în meciul cu Anglia faptul că sunt o echipă solidă, mai ales defensiv şi se aşează foarte bine tactic pe teren.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Olanda şi SUA

Întâlnirea Olanda – SUA se dispută sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 17:00 pe stadionul “Khalifa International” din Al Rayyan, care este o suburbie a capitalei Doha. Va fi interesant de urmărit şi spectacolul tribunelor, pentru că sunt prezenţi mulţi suporteri din cele două ţări la acest turneu final de CM în Qatar. Fotbalul european a reuşit, încet, încet, să intereseze şi pe cei de peste Ocean.

Aici au avut loc deja partidele Anglia – Iran 6-2, cele mai multe goluri de la turneul final, Germania – Japonia 1-2, una dintre marile surprize, Olanda – Ecuador 1-1, Croația – Canada 4-1, Ecuador – Senegal 1-2 şi a doua mare surpriză produsă de Japonia, 2-1 cu Spania. Pe 17 decembrie se va juca ultima partidă pe acest stadion, cea pentru locul 3.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Olanda – SUA se joacă sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 17:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Sâmbătă, 3 decembrie, Europa moare de frig, cam peste tot, exceptând Peninsula Iberică, temperaturile coborând vertiginos, dar în Qatar suporterii echipelor care continuă cursa se bucură de vara eternă care domneşte aici şi care în această zi se va manifesta cu temperaturi care vor ajunge la 29 de grade. E posibil să fie puse în funcţiune instalaţiile de climatizare ale stadionului.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Olanda – SUA, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Nu este un meci tocmai facil pentru pariori pentru că americanii au arătat multe lucruri bune la acest turneu final şi este clar că pot pune probleme serioase. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Olanda şi SUA.

Ce absenţi au Olanda şi SUA

Selecţionerul batav Louis van Gaal are o singură absenţă pentru primul meci eliminatoriu al echipei sale la acest Mondial. Este vorba de Jeremie Frimpong, fundaşul de 21 de ani de la Leverkusen, care însă nu a jucat nici un minut la acest turneu final, venind cu o problemă medicală pe care doctorii nu au avut până la urmă cum să o rezolve în timp util.

ADVERTISEMENT

Mult mai serioasă este pierderea care se anunţă în tabăra americană, unde selecţionerul Gregg Berhalter are mari probleme cu recuperarea unui jucător cheie, omul care a marcat golul victoriei cu Iran şi al calificării în optimi, mijlocaşul lui Chelsea, Christian Pulisic, care are o problemă în zona pelviană.

Wilson Sampaio, un arbitru apreciat de FIFA, la meciul trei la turneul final din Qatar

Arbitrul brazilian Wilson Sampaio este unul dintre preferaţii FIFA la acest turneu final al CM din Qatar. Sud-americanul va conduce prima optime, Olanda – SUA, fiind la al treilea meci arbitrat aici, după ce în faza grupelor a mai dirijat alte două partide, surpriză, una fiind chiar a Olandei, în prima etapă, 2-0 cu Senegal. Al doilea meci a fost Polonia – Argentina, în etapa a 3-a din Grupa C.

Cody Gakpo a devenit al patrulea olandez, după Johan Neeskens, Dennis Bergkamp și Wesley Sneijder, care înscrie în trei meciuri consecutive la Cupa Mondială. Căpitanul Virgil van Dijk crede că atacantul poate “merge până la lună și înapoi”, atât de mare este potențialul său.

Cote la pariuri

Pentru casele de pariuri, Olanda trebuie considerată ca fiind echipa care porneşte favorită în acest meci, la o cotă excelentă, 1,95. Americanii, pentru a da lovitura, au o cotă de 4,40, vorbind aici despre rezultatul strict de la finalul celor 90 de minute, fără prelungiri şi eventuale lovituri de departajare. Şansă dublă X2 are cotă 1,90, iar un gol marcat de SUA ajunge la cota de 1,60.

Cele două echipe naţionale nu s-au confruntat nici o dată până acum în meciuri oficiale, dar au făcut-o de patru ori în partide amicale, în perioada 2002-2015. Sunt trei succese batave, dar cel mai spectaculos meci a avut loc în 2015 şi s-a încheiat, cu Olanda gazdă, cu un neaşteptat 4-3 pentru yankei.


  • 2,00 este cota Superbet pentru “X la pauză” în Olanda – SUA. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT