News

Olanda: Zeci de imigranți transportați într-un camion frigorific de un șofer român

20.11.2019 | 15:56
Olanda Zeci de imigranti transportati intrun camion frigorific de un sofer roman
ADVERTISEMENT

Descoperire șocantă în Olanda, la câteva săptămâni după ce mai mulți morți, în parte imigranți chinezi, au fost găsiți într-un camion frigorific într-un poligon industrial de lângă Londra. De data aceasta, șoferul pe care autoritățile l-au depistat cărând persoane din Orientul Mijlociu este de naționalitate română, scrie presa din afară.

Șoferul român îi ducea pe imigranți pornind din Rotterdam

Șoferul român care conducea TIR-ul are 39 de ani, iar în camion au fost descoperire 25 de imigranți irakieni și kuweitieni, scrie observator.tv. Camionul pe care îl conducea românul avea temperatura setată la -15 grade Celsius și trebuia să pornească din Rotterdam, Olanda, spre Suffolk, Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au fost alertate de echipajul feribotului care i-a găsit pe imigranți. La fața locului au ajuns mai mulți medici, iar 23 dintre imigranți au primit îngrijiri acolo. Dintre cei 25 de imigranți, doi au ajuns la spital căci starea lor de sănătate a fost ceva mai complicată față de ceilalți 23 care au degerat de frig. Trist este că printre persoanele care cel mai probabil voiau să ajungă în Vest pentru o viață mai bună se aflau și șase minori.

Cazul dramatic al chinezilor morți din Anglia

„Cei 23 de imigranți care au primit îngrijiri medicale la fața locului au fost duși la o secție de poliție, iar șoferul român a fost și el arestat”, scrie site-ul channelnewasia.com în legătură cu acest caz. Naționalitatea imigranților a fost stabilită, evident, după interogatoriul de la secția de poliție din Rotterdam unde au explicat cum au ajuns în camionul respectiv și ce urmăreau, de fapt.

ADVERTISEMENT

Nu este prima astfel de descoperire. Reamintim că acum câteva săptămâni un cetățean irlandez a fost arestat după ce în camionul pe care îl conducea au fost descoperite 39 de cadavre umane. Cetățenii morți erau transportați într-un camion înmatriculat în Bulgaria, conform unor descoperiri făcute ulterior de polițiștii londonezi.