Fotbal international

Olandezii îl acuză pe Gică Hagi că s-a folosit de Ajax pentru a-l vinde pe Ianis: “Se termină acest rahat fără sfârşit?”

12.07.2019 | 13:57
Olandezii il acuza pe Gica Hagi ca sa folosit de Ajax pentru al vinde pe Ianis Se termina acest rahat fara sfarsit

Olandezii de la “De Telegraaf” au lansat un atac virulent la adresa lui Gheorghe Hagi, pe care îl acuză că s-a folosit de numele lui Ajax Amsterdam pentru a-i creşte cota lui Ianis în această vară: ”Ianis Hagi nu a fost nicio clipă pe lista lui Ajax. Exemplul clasic de folosire abuzivă a numelui Ajax pentru a face o imagine mai bună unui jucător”, îşi încep olandezii tirul. 

Olandezii îl acuză pe Gică Hagi că s-a folosit de Ajax pentru a-l vinde pe Ianis: “Nu a fost niciodată pe listă”

Ianis Hagi va semna cu Genk în schimbul a 10 milioane de euro, urmând ca Viitorul să încaseze şi 15% dintr-un viitor transfer. A fost o întreagă telenovelă cu transferul lui Ianis în această vară, pe lista cluburilor care îl doresc fiind Barcelona, Manchester City, Galatasaray, Spartak Moscova, dar şi Ajax Amsterdam.

Însă olandezii de la “De Telegraaf” scriu că Ianis nu a fost niciodată pe lista lor: “Se termină acest rahat fără sfârșit? Ianis nu a fost nicio clipă pe lista lui Ajax. Exemplul clasic de folosire abuzivă a numelui Ajax pentru a face o imagine mai bună unui jucător”, scrie unul dintre jurnaliştii de la publicaţia batavă.

Ianis Hagi devine cel mai scump transfer din istoria Ligii 1. Mijlocaşul vândut de Viitorul costă cu 200.000 de euro mai mult decât Nicu Stanciu, vândut în vara anului 2016 de FCSB la Anderlecht. În Belgia, Ianis va avea un salariu stagional de 800.000 de euro. Pe lângă suma de transfer colosală, Viitorul va încasa 15% dintr-un viitor transfer şi va mai primi câte 1 milion de euro pentru fiecare sezon în care Genk va câştiga titlul în Jupiler League.

Genk este campioana Belgiei şi este calificată în grupele Ligii Campionilor. Ianis Hagi are o cotă de piaţă de 6 milioane de euro şi a câştigat alături de Viitorul două trofee în ultimele două luni: Cupa şi Supercupa României.

Olandezii îl acuză pe Gică Hagi că s-a folosit de Ajax pentru a-l vinde pe Ianis Se termină acest rahat fără sfârşit
Olandezii îl acuză pe Gică Hagi că s-a folosit de Ajax pentru a-l vinde pe Ianis Se termină acest rahat fără sfârşit

La sfârșitul săptămânii trecute, FANATIK a anunțat în exclusivitate că unul dintre cei mai controversați agenți din fotbalul internațional, Mogi Bayat, a venit în România și a tratat transferul lui Ianis Hagi la RC Genk. Agentul s-a întâlnit la Hotelul ”Iaki” din Mamaia cu Gică Hagi și cu Gică Popescu pentru a intermedia trecerea internaționalului român la campioana Belgiei.

  • 10 milioane de euro a plătit Genk pe Ianis Hagi
  • 800.000 de euro este salariul lui Ianis