Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Olandezii, impresionați de trei jucători ai României la EURO 2024: “Talie mondială”

Jurnaliștii din Olanda au fost impresionați de trei jucători ai României de la EURO 2024 după calificarea echipei naționale în optimile competiției.
27.06.2024 | 10:56
Olandezii impresionati de trei jucatori ai Romaniei la EURO 2024 Talie mondiala
Fotbaliștii României, remarcați de presa din Olanda. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Naționala României s-a calificat în optimile EURO 2024, iar după performanța aceasta, trei jucători au fost remarcați de presa din Olanda. Elevii lui Edi Iordănescu au oferit prestații foarte bune în faza grupelor.

Olandezii au remarcat trei jucători din lotul României

“Tricolorii” vor întâlni Olanda în optimile turneului final din Germania. După ce s-au stabilit detaliile acestui meci, jurnaliștii olandezi au început să își facă temele. Așadar, aceștia au fost impresionați de trei jucători ai României care au oferit performanțe bune la EURO 2024, până acum.

ADVERTISEMENT

Pe rând, Radu Drăgușin, Răzvan Marin și Nicolae Stanciu au fost fotbaliștii pe care presa din Olanda i-a remarcat. Despre fiecare “tricolor” au scris că a ieșit în evidență. Pe lângă acest lucru, au notat și golul “de talie mondială” marcat de căpitanul României în meciul cu Ucraina 3-0.

“România continuă perioada de succes sub comanda lui Edward Iordănescu. Echipa lui a fost neînvinsă în preliminariile Campionatului European, într-o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Suspendarea lui Nicușor Bancu, după ce a primit galben contra Slovaciei, a mai luat din bucuria calificării.

ADVERTISEMENT

Cei trei jucători care ies în evidență din echipa României sunt Radu Drăgușin, de la Tottenham Hotspur, Răzvan Marin, fost jucător la Ajax, care a marcat din penalty contra Slovaciei după un fault al lui David Hancko, și căpitanul Nicolae Stanciu, care a înscris un gol de talie mondială împotriva Ucrainei”, a scris olandezii de la Voetbal International.

Analiza Olandei înainte de meciul din optimi

Cele două reprezentative s-au mai întâlnit de 14 ori în trecut, iar “recordul” României este unul negativ. 10 victorii, 3 egaluri și o înfrângere se află în palmaresul Olandei, în urma duelurilor cu “tricolorii”. Golaverajul din meciurile directe ar trebui dat uitării. “Portocala mecanică” reușind să puncteze de 29 ori, pe când România doar de 3 ori.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a Olandei este cotată la 815 milioane de euro. În schimb, lotul convocat de Edi Iordănescu ajunge la o cotă de piață de 92.15 milioane de euro. Concret, olandezii valorează de 8.85 ori mai mult decât România, cel puțin la “calculul hârtiei”.

Xavi Simons este cel mai bine cotat jucător din lotul lui Ronald Koeman, fotbalistul de la Leipzig fiind estimat la 80 de milioane de euro, conform Transfermarkt, sumă apropiată de cea a întregului lot al lui Edi Iordănescu. În schimb, cel mai valoros jucător al “tricolorilor”, Radu Drăgușin, este estimat la 25 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În centrul defensivei evoluează van Dijk și de Vrij, iar jucătorul care-l ține pe bancă pe Radu Drăgușin la Tottenham, Micky van de Ven, este doar rezervă, fotbalistul neavând loc în primul 11 stelar al “portocalei mecanice”.

Olanda are un lot plin de fotbaliști care evoluează la cele mai importante cluburi din Europa, cum ar fi van Dijk și Cody Gakpo la Liverpool, Matthijs de Ligt la Bayern, Memphis Depay la Atletico Madrid și Nathan Aké la Manchester City. Naționala din “țara lalelelor” se află pe poziția a 7-a în ierarhia FIFA, pe când România este abia pe poziția 47.

ADVERTISEMENT
100 este cota BETANO ca România să câștige EURO 2024