Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Olandezii, înspăimântați de naționala României înainte de meciul din optimile EURO 2024! Ce scriu jurnaliștii din Țările de Jos

Echipa Națională a României se află în fața unui moment extrem de important. Elevii lui Edi Iordănescu vor da pipet cu Olanda în optimile EURO 2024.
01.07.2024 | 23:02
Olandezii inspaimantati de nationala Romaniei inainte de meciul din optimile EURO 2024 Ce scriu jurnalistii din Tarile de Jos
Naționala Romîniei, sub ochii presei din Olanda. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România și Olanda se vor duela marți seara pentru un loc în sferturile de finală ale Campionatului European din Germania. La prima vedere, naționala Țărilor de Jos pare favorită, însă presa batavă tratează cu maxim respect echipa lui Edi Iordănescu.

Naționala României, sub ochii presei din Olanda

România întâmpină dificultăți în meciurile directe cu Țările de Jos. Tricolorii au reușit să câștige doar o singură dată, într-un meci complicat în 2007. Jurnaliștii din Țara Lalelelor au încercat să evidențieze punctele forte ale echipei naționale conduse de Edi Iordănescu, comparându-le cu cele ale Cehiei din turneul final din 2021.

ADVERTISEMENT

„Datorită disciplinei defensive, această Românie este o opoziție mai periculoasă pentru Olanda decât sugerează calitățile individuale ale jucătorilor. Va deveni România noua Cehie? La fel ca la Campionatul European anterior, echipa națională a Olandei întâlnește în optimile de finală un adversar fără vedete marcante care să inspire teamă.

În cele 27 de meciuri sub conducerea lui Iordănescu, au fost încasate doar 25 de goluri. Aceste cifre sunt mai bune decât cele ale lui Ronald Koeman, care în cele 17 meciuri internaționale de la revenirea sa a primit deja 20 de goluri.

ADVERTISEMENT

Eduard Iordănescu numește actuala generație ‘Generația de Suflet’. După numirea sa în 2022, el a alungat ‘atmosfera bolnavă’ care, în opinia sa, se strecurase în echipă. Mentalitatea se schimbă. România este într-o misiune. Acest echipaj demonstrează că munca grea poate surclasa talentul.

‘Această echipă depune întotdeauna efort maxim’, afirmă Iordănescu junior, care i-a văzut pe jucători mergând la culcare imediat după cină în seara în care au jucat împotriva Belgiei. ‘Acest grup are o inimă atât de mare. Asta nu s-a mai văzut niciodată. Această generație este fără limite’”, au notat cei de la vi.nl.

ADVERTISEMENT

„Naționala României a fost împinsă înainte de o mare galbenă furioasă”

Și suporterii români au fost lăudați în presa din Olanda. Zidul Galben a impresionat toată Europa, iar fanii tricolorilor speră să aducă plusul de care are nevoie naționala lui Edi Iordănescu pentru a obține o calificare cu adevărat istorică în sferturi.

„În faza grupelor, a fost întotdeauna o imagine impresionantă. Împotriva Ucrainei, Belgiei și Slovaciei, echipa națională a României a fost împinsă înainte de o mare galbenă furioasă, cu o zonă neagră în mijlocul galeriei, în spatele porții.

ADVERTISEMENT

România are propria sa grupare ultra, cu suporteri pasionați care creează atmosferă cu steaguri, torțe și cântece coordonate”, au scris jurnaliștii olandezi de la Nos.nl.

ADVERTISEMENT
8.50 este COTA Betano pentru pronosticul "1 solist" la România - Olanda în optimile EURO 2024