Olandezii sînt în extaz! Cel mai bun jucător va fi pe teren

Louis van Gaal şi elevii săi par să aibă o misiune relativ facilă în sferturile de finală, acolo unde vor întîlni Costa Rica, însă reprezentanta Americii Centrale este pe cai mari după ce...
01.07.2014 | 11:34
Olandezii sint in extaz Cel mai bun jucator va fi pe teren

Louis van Gaal şi elevii săi par să aibă o misiune relativ facilă în sferturile de finală, acolo unde vor întîlni Costa Rica, însă reprezentanta Americii Centrale este pe cai mari după ce au eliminat Anglia, Italia şi Grecia. Totuşi, pentru olandezi nu pare să mai conteze nimic, asta după ce oficialii batavilor au primit din partea FIFA confirmarea că Arjen Robben, cel mai bun jucător al lor la acest Mondial, nu va fi suspendat după declaraţiile oferite la finalul meciului cu Mexic, cîştigat în optimi în ultimele minute.

Golgheterul Olandei cu 3 reuşite, alături de Van Persie, Robben a oferit una dintre declaraţiile turneului, cu referire la o fază din a doua repriză a optimei cu Mexic: „Vreau să cer scuze tuturor. A fost o simulare grosolană, într-adevăr. Nu trebuia să fac asta. E îngrozitor şi stupid!”. Cum simularea este considerată o infracţiune pe teren, multă lume se aştepta ca FIFA să se autosesizeze după declaraţiile olandezului şi să îl penalizeze pe acesta cu o suspendare care să-l ţină pe bară măcar la meciul din sferturi, contra celor din Costa Rica. „Sînt un tip cinstit, nu cred că mi se poate întîmpla ceva. Nu a influenţat cu nimic jocul şi rezultatul final”, a spus Robben ieri, cînd a auzit de această variantă. Forul mondial a dat însă dovadă de clemenţă, iar Robeen a scăpat. „Insistăm ca echipele şi fotbaliştii să menţină un spirit de fair play permanent. Totuşi, în cazul ăsta nu vorbim de o infracţiune gravă”, a explicat purtătorul de cuvînd al FIFA, Delia Fischer.

Ziarele din Anglia au apelat la mai mulţi foşti jucători pentru a comenta stilul lui Arjen Robben, mai ales că olandezul a evoluat la Chelsea timp de trei ani, între 2004 şi 2007 şi a fost mult timp un subiect de discuţie din cauza simulărilor sale. Astfel, întrebarea „Este Robben un trişor?” a primit răspunsuri paradoxale.

Jamie Redknap:Cuvîntul trişor îl asocieţi cu sportivii care iau droguri. Dar este un om care încalcă regulile în serie, un jucător care o să cadă şi dacă-l atingi cu o pană. Urăsc simulatul, acum este o epidemie, iar arbitrii nu au nicio şansă. Dacă un fundaş e îndeajuns de prost cît să îşi întindă piciorul lîngă Robben în careu, el o să cadă. A făcut-o în întreaga carieră”.

Martin Kewon:Poţi să-l numeşti trişor sau să spui că duce regulile la limita absolută. Cred că s-a aruncat la penalty, dar din moment ce fundaşul îi aruncă piciorul, e ca o invitaţie să simuleze. A avut două sau trei şanse să cadă în acea fază, dar a rămas în picioare, iar cînd nu a mai avut unde să se ducă, s-a aruncat. Ca apărător, trebuie să ştii că are simularea în arsenal şi că e cazul să fii atent”.

Jamie Caragher:Penalty-ul e clar! A fost o intrare leneşă, un picior aruncat tîrziu de un fundaş experimentat. Cerea pericolul! Dacă aş fi Marquez, m-as învinovăţi singur. Nul poţi numi trişor pe Robben pentru asta. Dacă Sturridge sau Rooney făceau asta pentru Anglia, eram încântaţi”.

2 trofee pentru “Omul meciului” a strîns Robben la Mondialul din Brazilia: cu Australia şi cu Chile

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!