News

Olandezul de 41 de ani care spune că este tatăl a 550 de copii, dat în judecată. Care este motivul

Olandezul care se laudă public că este tatăl a 550 de copii a fost dat în judecată de mai multe mame. Care este motivul acestei acțiuni.
26.03.2023 | 16:38
Olandezul de 41 de ani care spune ca este tatal a 550 de copii dat in judecata Care este motivul
Olandezul care se laudă că este tatăl a 550 de copii, dat în judecată. Ce îi reproșează mai multe mame acestuia. Susa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Probleme pentru olandezul de 41 de ani care spune că este tatăl a 550 de copii. Bărbatul a fost dat în judecată de mame din întreaga lume. Ce acuzații îi aduc femeile acestuia.

Olandezul care se laudă că este tatăl a 550 de copii, dat în judecată. Ce îi reproșează mai multe mame acestuia

Un bărbat de 41 de ani din Haga a stârnit un val de revoltă în rândul a mai multor mame din întreaga lume. Acestea au născut copii al căror tată e chiar el, după ce s-a oferit donator. Presa olandeză scrie că acesta a fost dat în judecată, urmând să apară într-un proces, cel mai probabil în aprilie.

ADVERTISEMENT

Femeile implicate în acest caz vor ca judecătorii să îi interzică individului, Jonathan, să mai doneze și să distrugă spermatozoizii care se află încă în băncile din mai multe zone ale lumii.

Într-un interviu acordat în 2017 în presa din Olanda, bărbatul a spus că ”Scopul meu de-a lungul timpului nu a fost să am cât mai mulți copii. Îmi place să fac asta și să fac oamenii fericiți. Recunoștința medicilor și a potențialilor părinți este mare. Am ajutat oameni care altfel ar fi rămas fără copii. Asta se uită uneori.”

ADVERTISEMENT

Oficial, nu se știe cu exactitate câți copii are Jonathan. După ce în 2019 cazul său a apărut public, individul a dezvăluit că are 175 de copii donatori. În 2021, potrivit publicației Volkskrant, a declarat că e vorba despre 275. Într-o aplicație recentă trimisă unei mame vorbește despre 550 de copii.

Cazul bărbatului este unic la nivel mondial. Niciodată până acum un donator olandez nu a trebuit să dea explicații față de numărul de descendenți în instanță. Acțiunile lui Jonathan, al cărui nume de familie nu a fost făcut public, sunt considerate periculoase.

ADVERTISEMENT

De ce vor femeile și mai multe fundații să îl oprească pe Jonathan din a mai dona

În acest proces contra donatorului olandez s-au coalizat mai multe mame, dar și fundația Donorkind. Reprezentantul instituției, Mark Van der Meer, spune că bărbatul continuă să doneze. Cei care îl acuză pe bărbat cer ca materialul seminal depozitat să fie distrus peste tot.

În momentul de față există doar un ghid pentru clinici. Un donator de spermă poate avea maximum 25 de copii. ”Dar este doar o orientare în interiorul granițelor olandeze”, spune Van der Meer.

ADVERTISEMENT

”Acest om operează în întreaga lume. Nu se încadrează în legislația națională și în liniile directoare ale inspectoratului sanitar. Guvernul și clinicile nu pot face mare lucru pentru noi în acest sens, așa că este o chestiune de a privi ce poți face tu în dreptul civil”, adaugă der Meer.

Poate fi foarte dificil din punct de vedere mental pentru copiii unui donator dacă tatăl lor biologic a născut mulți copii, spune Van der Meer. De asemenea, este periculos din punct de vedere biologic dacă oamenii intră într-o relație fără să știe că sunt rude.

”E greu să fie oprit. Mă dezgustă și sunt incredibil de furioasă și dezamăgită. Nu pot să cred că trebuie să-i spun copilului meu că are sute de frați”, se plânge o femeie care a avut de a face cu Jonathan.

ADVERTISEMENT