News

Olandezul suspectat că a ucis-o pe fetița din Dâmbovița, primele declarații pentru Poliție. A fost lăsat să plece la scurt timp

23.09.2019 | 11:53
Fetița a fost răpită cu 300 de metri înainte de casă. Sursa foto - facebook

Olandezul suspectat că a ucis-o pe fetița din Dâmbovița a oferit primele declarații pentru Poliție, dar oamenii legii nu știau atunci pe cine au în față. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a fost luat la întrebări de anchetatori, fără să fie însă reținut. Se întâmpla la puține momente înainte de descoperirea cadavrului micuței Mihaela. Conform primelor informații, copila a plecat de la şcoala din comuna Gura Şuţii vineri după-amiază.

Olandezul suspectat că a ucis-o pe fetița din Dâmbovița, primele declarații pentru Poliție

Două camere au surprins momentul – mai întâi cea de pe școală în care Mihaela apare în pantaloni roz, liniștită și îndreptându-se către ieșirea din curte. Apoi, pe o altă cameră de supraveghere, fetița mergea pe stradă și mai avea 300 de metri până acasă. Din păcate, aceasta ar fi fost răpită de un cetățean străin, dusă pe un câmp și omorâtă în nici jumătate de oră. Surse din anchetă spun că principalul suspect este un cetăţean olandez, care ar fi plecat din România la câteva ore după ce i-ar fi luat viaţa micuţei.

Chestionat de polițiști, acesta le-a spus oamenilor legii că era în trecere prin ţara noastră. Culmea, a fost eliberat imediat și bărbatul a avut suficient timp să părăsească țara. „La momentul în care familia a sesizat dispariţia copilului, cu certitudine copilul era deja decedat. Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, în condiţiile în care am văzut că autoturismul respectiv, în momentul în care a ieşit din localitatea Gura Şuţii a intrat în ultima localitate într-un interval de aproximativ 30 de minute.

Olandezul suspectat că a ucis-o pe fetița din Dâmbovița, primele declarații pentru Poliție. Fetița ucisă
Ultimele imagini cu Mihaela în viață. Sursa foto – facebook

Bărbatul a fost lăsat să plece după o discuție cu polițiștii

Asta în condiţiile în care traseul respectiv putea fi parcurs în două sau trei minute. Există un cetăţean străin care se afla în acest cerc de suspecţi”, a transmis Mihai Dincă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. Din nefericire, trupul Mihaelei a fost descoperit la două zile distanță, cu ajutorul elicopterului care a survolat o porţiune de pădure din Produleşti, o localitate aflată la nici şapte kilometri de Gura Şuţii.

Cadavrul era acoperit cu o folie şi de aceea nu a fost văzut decât atunci când a trecut aparatul de zbor şi l-a dezvelit. Familia a fost informată de decesul fetiței și oamenii legii fac acum eforturi pentru a-l găsi pe cetățeanul olandez.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri