News

Cosmin Olăroiu, profesionist 100% şi în meserie, şi în… paranghelie!

Cosmin Olăroiu este cunoscut pentru profesionalismul său. A „subordonat” Orientul Mijlociu în ultimii 10 ani şi a ajuns cel mai bine plătit antrenor român din toate timpurile. Nu face niciodată rabat nici în meserie, nici în... paranghelie!
27.11.2017 | 19:35

O ştire venită din Coreea de Sud ne dădea de… ştire la sfârşitul lunii septembrie că şeicii clubului Shabab Al Ahli Dubai (Emiratele Arabe Unite) au decis să-i mărească substanţial salariul antrenorului Cosmin Olăroiu (48 de ani împliniţi pe 10 iunie). Oli a intrat în ultimul său an de contract cu gruparea din Emirate şi conducerea a decis să-i mărească salariul, ca o aluzie pentru continuarea colaborării.

Acum, Comsin Olăroiu are un salariu ceva mai mare decât „salariu mediu pe economie”, luând în considerare orice economie de pe Pământ! Concret, negru pe alb, 6,5 milioane de euro pe an. Cu 1,8 milioane de euro în plus faţă de sezonul trecut. Fiind astfel cel mai bine plătit antrenor român din toate timpurile. Chiar şi peste „sultanul” de pe Bosfor al tehnicienilor mioritici, Mircea Lucescu!

Cosmin Olăroiu, profesionist şi în meserie, şi în… paranghelie!

Foarte dedicat meseriei sale, ca un adevărat profesionist, Olăroiu ştie şi să se distreze, mai ales că are cu ce, după cum aţi citit mai sus. Petrecerile ocazionate de ziua sa de naştere au fost adevărate bairamuri în ultimii ani. Cu fast şi invitaţi unul şi-unul. În 2010, de exemplu, petrecerea a fost organizată pe malul lacului Snagov, la un restaurant luxos, de 5 stele. A fost cu… tematică, ţiganii, aşa că toţi invitaţii au trebuit să vină costumaţi ca atare, iar muzica a fost preponderent de acest gen. S-a băut vin Vardo de la Domeniul Coroanei Segarcea, care înseamnă „caravană” în ţigănească. Lumea fotbalului a fost reprezentată prin Mirel Rădoi, Gabi Popescu, Meme Stoica, Gino Iorgulescu, fratele său Vicenţiu Iorgulescu, Cătălin Necula – baiatul lui Rică Răducanu şi „secundul” lui Olăroiu la toate echipele din lumea arabă, Victor Piţurcă împreună cu fata sa. Pe lângă aceştia au fost, evident, o mulţime de prieteni de-ai lui Oli, din toate „zonele” de activitate. „Ne-au cântat şi ne-au încântat Delia Matache, Vali Vijelie, Adrian Minune şi Viorica cu formaţia din Clejani, care sunt favoriţii mei. Viorica a adus-o şi pe fata ei. A fost şpriţ de şpriţ, ce mai încolo, încoace… Superdistracţie cu prieteni adevăraţi!”, îşi aminteşte mucalitul Serghei Mizil.

Dan Bursuc a făcut show de show în iunie 2014

Pe principiu că „o dată face omul 45 de ani”, Cosmin Olaroiu a făcut o petrecere pe cinste la Snagov, cu 10 zile… înainte de ziua sa de naştere, 10 iunie, pentru că obligaţiile contractuale îl chemau în Emirate, la Dubai, cel târziu pe 5 iunie. Sărbătoritul a venit la restaurant la volanul unui Rolls-Royce cu numere de Dubai, semn ca arabii îl răsfăţa din plin de pe atunci. La petrecere au fost vreo 30 de invitati, rude şi prieteni buni, printre ei s-au numărat nelipsitul „frate” de afaceri Gino Iorgulescu şi fratele său de sânge Vicenţiu, Mirel Rădoi, care atunci juca la echipa antrenată de Olăroiu, Al Ahli, Vasile Şiman, patronul şi groparul Sportului Studenţesc, Eduard Irimia, promotor K1 în România.

Olăroiu şi-a cinstit prietenii cu băuturi fine, dar şi un meniu ales, iar spre dimineaţă şi-a făcut apariţia şi Dan Bursuc, finul lui Cosmin Olăroiu, care a încins şpriţul cu muzică de petrecere. A făcut un show de zile mari, „ca pentru un sărbătorit de talia naşului meu Cosmin Olăroiu, căruia i-a cântat melodia sa preferată, «Steaua e numai una!», deşi am jucat fotbal la Dinamo, la grupa de copii a regretatului Piţi Varga şi am fost fan al lui Progresul când se numea FC Naţional, datorită lui Gino Iorgulescu, care m-a sprijinit mereu în carieră şi, bine-nţeles a lui Oli, care mi-a devenit naş de cununie. Ei, practic, sunt modele pentru mine”.

„Barbecue”  cu Victor Ponta în 2015

Cosmin Olăroiu şi-a celebrat ziua de naştere cu mult fast şi în vara lui 2015. Chiar pe data de 10 iunie, locaţia aleasă fiind un club-restaurant de fiţe din „eternul” Snagov. A fost un „barbecue party” reuşit, cu doi berbecuţi la proţap, unşi cu toate mirodeniile posibile, gătiţi chiar în faţa invitaţilor şi „udaţi” cu vinuri de soi din podgoria Murfatlar.

Şi la capitolul „program” artistic, petrecerea a avut de toate: la platane DJ U-Gin, rezidentul de la Loft, un super-recital Mandinga, iar spre dimineaţă, când atmosfera s-e încinsese, în scenă au intrat fraţii Cocoş, celebrii violonişti lansaţi de Dan Bursuc. Cireaşa de pe tort a fost, însă, un percuţionist din Canada, care a „pigmentat” seara cu diverse intervenţii „la cald” şi „la rece”…

Oli a ţinut să-i aibă alături doar persoanele cele mai apropiate, nelipsind, evident, familia, fiul Dani cu iubita sa, dar şi asociatul său pe viaţă Gino Iorgulescu, însoţit de soţia Gabriela şi juniorul Mario, care îi calcă apăsat pe urme seniorului în ceea ce priveşte pofta de… viaţă!

Printre invitaţi s-a aflat şi un personaj de rang înalt, fostul premier Victor Ponta, în „foncţie” atunci, care a ţinut să-i ureze personal „La mulţi ani!” lui Oli la împlinirea celor 46 de ani.

„La decernarea tuturor titlurilor pe care le-am câştigat ca antrenor în zona arabă, am purtat drapelul românesc. Iar asta în ciuda unor riscuri care existau! Eu sunt mândru că sunt român. Am purtat drapelul românesc cu orice ocazie festivă. Recunosc că sunt român şi sunt mândru de acest lucru şi de cum suntem noi” – Cosmin Olăroiu

„Venirea mea la echipa naţională a României nu depinde de mine. Sau nu depinde numai de mine. Nu s-a pus niciodată problema banilor. Niciodată nu m-am interesat dacă echipa naţională îmi dă un leu, trei lei sau o sută de milioane. Niciodată! Am discutat, într-adevăr, şi cu Mircea Sandu, şi cu Răzvan Burleanu. Dar niciodată despre vreun leu. Au fost numai discuţii despre aspectul profesional” – Cosmin Olăroiu

542.000 de euro este salariul lunar pe care îl încasează Cosmin Olăroiu la clubul Shabab Al Ahli din Dubai (Emiratele Arabe Unite)

17 trofee în 17 ani a câştigat Cosmin Olăroiu în cariera sa de antrenor, începută în anul 2000, la FC Naţional

3 trofee are Cosmin Olăroiu în România, toate cu Steaua: campionatul 2005-2006 ,Supercupa 2006 şi Cupa României (2011)

14 cupe şi campionate a cucerit Cosmin Olăroiu în Orientul Mijlociu, cu Al-Hilal (Arabia Saudită), Al-Sadd (Qatar), Al-Ain (Emirate) şi Al-Ahli (Emirate)

4 trofee individuale a câştigat Cosmin Olăroiu în lumea arabă: „Cel mai bun antrenor din Orientul Mijlociu” (2015) şi „Cel mai bun antrenor al anului în Emiratele Arabe Unite”  (2014, 2016, 2017).