Fotbal international

Exclusiv. Fanatik ştie unde poate antrena Olăroiu. Destinaţie surpriză

Cosmin Olăroiu a fost dat afară de Shabab Al Ahli după patru ani, iar acum fostul antrenor de la Steaua se pregăteşte să preia o altă echipă.
07.12.2017 | 12:11
Exclusiv Fanatik stie unde poate antrena Olaroiu Destinatie surpriza

Olăroiu a fost dat afară pentru prima dată după 10 ani în care a pregătit mai multe echipe din zona arabă.  Tehnicianul român şi-a reziliat angajamentul în momentul în care se afla la o distanţă de şapte puncte de lider. Totul a fost comunicat scurt, pe site-ul clubului, după remiza celor de la Al Ahli cu Al Dhafra:“Contractul dintre Cosmin Olăroiu şi Al Ahli Shabab se încheie de comun acord. Ali Mahdi va fi noul antrenor al echipei”.

Elevii săi îl regretă, iar unul dintre aceştia, Majed Hassan, care a lucrat cu Olăroiu în ultimii patru ani şi jumătate a postat un mesaj emoţionant după ce Oli a plecat: ”Îi mulţumesc tatălui care m-a învăţat cum să joc fotbal şi cum să mă bat pentru a urca pe podiumul campionilor. Îi mulţumesc omului care m-a învăţat să mă străduiesc permanent şi niciodată să nu renunţ la un vis până nu devine realitate. Tu vei fi mereu cel mai bun în toate şi mereu vei fi cel mai bun în inima mea”, a scris Majed Hassan.

Probleme de sănătate

În urmă cu o săptămână, antrenorul român a revenit în ţară din cauza unor probleme de sănătate. Acesta se confruntă cu nişte probleme medicale mai vechi şi a venit de urgenţă în România pentru a-şi face teste amănunţite. Olăroiu este la a doua revenire în România în acest sezon, după ce tehnicianul de 48 de ani a mai venit în ţară, la începutul lunii octombrie, când mama sa a încetat din viaţă.

Nu revine în Liga 1 Betano!

Deşi şi-ar dori să revină în ţară pentru a se putea ocupa mai îndeaproape de afacerile pe care le are în Românie, Olăroiu preferă să meargă într-un alt campionat unde salariile sunt la superlativ. Tehnicianul chiar a avut acum circa două luni o discuţie cu finanţatorul FCSB, Gigi Becali, în care i-a expus planurile sale şi dorinţa de a reveni acasă, însă momentul va mai fi amânat. Întrebat dacă Oli ar urma să revină la Steaua, după ce a rămas liber de contract, Gigi a replicat: “Nu mă mai întrebaţi de Olăroiu! Avem antrenor calificat în Europa. Nici unu la un miliard să vină Olăroiu. Pun eu presiune destulă pe băiatul ăsta când sunt nervos”.

FANATIK.RO a aflat că Oli va merge să negocieze preluarea unei echipe din China, acolo unde este aşteptat de o ofertă impresionantă. Tehnicianul, care a cucerit în ultimii patru ani două titluri, două Cupe ale Ligii şi 3 Supercupe, va avea parte de nume uriaşe pe băncile echipelor adverse. Fabio Cannavaro. Sousa, Pellegrini sau Capello sunt doar câteva dintre acestea. Pe lângă asta, pe român îl va aştepta şi un salariu colosal în prima liga chineză.

Posibilii viitori adversari ai lui Cosmin Olăroiu:

Guangzhou Evergrande, antrenată de Fabio Cannavaro
Tianjin Quanjian, antrenată de Paulo Sousa
Hebei Fortune, antrenată de Manuel Pellegrini
Guangzhou R&F, antrenată de Dragan Stojkovic
Guizhou Zhicheng, antrenat de Gregorio Manzano
Beijing Guoan, antrenată Toger Schmidt
Jiangsu Suning, antrenată de Fabio Capello
Tianjin Teda, antrenată de  Uli Stielike