Sport

„Old Trafford” va fi renovat cu 200 de milioane de lire! Ce schimbări plănuiește familia Glazer

„Old Trafford” va intra în renovare, după ce familia Glazer a decis să facă anumite schimbări stadionului, la un cost de 200 de milioane de lire sterline.
19.04.2022 | 10:36
Old Trafford va fi renovat cu 200 de milioane de lire Ce schimbari planuieste familia Glazer
ADVERTISEMENT

Stadionul „Old Trafford” este „casa” lui Manchester United. Deschis la 19 februarie 1910, stadionul are o capacitate de 74.000 de locuri, fiind al doilea cel mai mare stadion de club din Regatul Unit, după Wembley, și al unsprezecelea din Europa.

„Old Trafford” va intra în renovare

Potrivit Daily Star, Manchester United a angajat aceiași proiectanți, care s-au ocupat și de stadionul „Tottenham Hotspur”, pentru a face o renovare pe Old Trafford în valoare de 200 de milioane de lire sterline (240 de milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Luna trecută au fost anunțate trei variante de renovare, printre care oficialii clubului au spus că e vorba de demolarea stadionului și reconstruirea sa de la zero.

O altă opțiune propusă era extinderea peluzei „Sir Bobby Charlton” peste linia de cale ferată, care trece prin spatele stadionului, în timp ce ultima variantă sugera ca „Old Trafford” să rămână cu aceeași structură, dar să fie renovate tribunele și lojele de pe toate cele patru laturi ale terenului.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, varianta rămasă în picioare este extinderea tribunei „Sir Bobby Charlton”, o renovare ce constă în adăugarea a 15.000 de locuri pentru a mări capacitatea totală la aproape 90.000. De asemenea, sunt prevăzute modernizări ale facilităților corporative ale clubului.

Dorința de a face o schimbare provine din considerentul familiei Glazer, proprietarul clubului, conform căruia actualul „Old Trafford” nu dispune de standardele cerute de un club englez de top.

ADVERTISEMENT

Datoria lui Manchester United crește considerabil

Datoria lui Manchester United s-a ridicat la 495 de milioane de lire sterline la sfârșitul anului 2021, conform presei din Marea Britanie, și este pe cale să crească până la 700 de milioane de lire din cauza renovărilor anunțate de club.

Deținerea clubului de către familia Glazer a fost subiectul unor proteste de mai mulți ani. În ciuda creșterii datoriilor de-a lungul anilor, Joel Glazer a apărat vara trecută modul în care este condus United.

ADVERTISEMENT

Vorbind la un forum al fanilor, el a spus: „Când luăm lucrurile și le privim în ansamblu, credem că Manchester United este un club foarte bine administrat și credem că echipele din întregul fotbal ar putea să se uite la noi și că există multe aspecte bune de văzut când vine vorba de unele dintre aceste lucruri care sunt controversate”.

Apoi a continuat: „Știți, suntem capabili să cheltuim precum cluburile de top din întreaga Europă, fie că este vorba de salarii sau de taxe de transfer. Am reușit să menținem prețurile biletelor la un nivel scăzut, nu le-am mai crescut de peste 10 ani. Suntem capabili să plătim un dividend, dar este o proporție modestă din veniturile noastre de cinci-șase sute de milioane de lire sterline; este mai puțin de trei procente din acestea.

Suntem capabili să facem toate aceste lucruri și acesta este pentru mine semnul unui club bine condus. Nu ne-a împiedicat niciodată să urmărim jucători sau transferuri pe teren. Poate că am renunțat uneori la transferuri pentru că cealaltă parte a vrut o cifră exagerată. Și, deși este ușor să o plătești o singură dată, asta are consecințe. O faci o dată, iar următoarea persoană se așteaptă la asta, apoi și următoarea persoană se așteaptă la asta. Și asta nu este bine, în cele din urmă, pentru club”.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT