Fotbal international

Ole Gunnar Solskjaer, antrenor interimar la Manchester United! Anunţul oficial al clubului

19.12.2018 | 11:29
Clubul Manchester United a retras clipul prin care îl anunța pe Solskjaer antrenor principal

Gafă făcută de Manchester United după ce gruparea din Premier League l-a demis pe Jose Mourinho! Englezii l-au anunțat pe Ole Gunnar Solskjaer drept antrenor interimar al clubului printr-un video postat chiar pe site-ul oficial. Clipul a fost șters însă la scurt timp, semn evident că între cele două părți nu s-a ajuns la un numitor comun. Banca tehnică a formației este în continuare liberă și conducerea urmează să numească un antrenor până la finalul acestei săptămâni. Bucuroasă de decizia englezilor, premierul Norvegiei, Erna Solberg, a salutat numirea lui Solskjaer. Ulterior, şi postarea prim-ministrului a dispărut din mediul online. „O zi mare pentru fotbalul norvegian. Succes în antrenarea dracilor roşii”, a scris premierul Norvegiei înainte ca anunțul englezilor să dispară.

UPDATE, ora 11:30. Manchester United l-a numit antrenor interimar în mod oficial pe Ole Gunnar Solskjaer. Clubul englez a dat un comunicat prin care anunţă că Solskjaer va sta pe banca tehnică până la finalul actualului sezon. El va fi ajutat de secunzii  Mike Phelan, Michael Carrick şi Kieran McKenna.


De remarcat că filmulețul englezilor avea ca titlu “Solskjaer devine managerul nostru interimar la 20 de ani după ce am realizat tripla prin acel gol pe Camp Nou…”. De altfel, fanii echipei nu vor uita niciodată cum Solskjaer a marcat, în 1999, golul victoriei lui United în finala Ligii Campionilor disputată cu Bayern Munchen, scor 2-1. S-a întâmplat într-o partidă pe care Bayern a condus-o încă din minutul 6 prin reușita lui Basler. Manchester United a marcat de două ori în minutele de prelungire (Sheringham ’90+1 şi Solskjaer ’90+3) și a devenit campioana Europei.

Ole Gunnar Solskjaer, antrenor interimar la Manchester United! Solskjaer, antrenor
Ole Gunnar Solskjær a evoluat preț de 11 ani pentru Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer, antrenor interimar la Manchester United!

Norvegianul Ole Gunnar Solskjaer a devenit un jucător emblematic în istoria lui Manchester United. Atacantul a înscris nu mai puțin de 126 de goluri pentru formaţia de pe Old Trafford. Preț de 11 ani a jucat Solskjaer pentru gruparea engleză, toți petrecuți sub conducerea legendarului Alex Ferguson. Și presa din Albion a scris că norvegianul ar putea prelua echipa după demiterea portughezului Jose Mourinho.

Solskjaer ar urma să o conducă pe United până la finalul sezonului, când mai mult ca sigur conducerea va negocia cu un antrenor cu nume. Printre tehnicienii doriţi de conducerea clubului se numără Mauricio Pochetino, Ziedine Zidane şi Laurent Blanc.

  • 2015 este anul în care Ole Gunnar Solskjaer a preluat-o pe Molde