Sport

Ole Gunnar Solskjaer, cel mai ghinionist antrenor din istoria lui Manchester United! Ce record negru are norvegianul

Manchester United a pierdut finala Europa League în faţa lui Villarreal, după o serie de infarct a loviturilor de departajare, iar Ole Gunnar Solskjaer devine omul cu ghinionul pe "Old Trafford".
27.05.2021 | 02:08
Ole Gunnar Solskjaer cel mai ghinionist antrenor din istoria lui Manchester United Ce record negru are norvegianul
ADVERTISEMENT

Numirea lui Ole Gunnar Solskjaer la Manchester United a produs emulaţie printre fanii de pe “Old Trafford”, însă norvegianul parcă e logodit cu ghinionul. În cei aproape doi ani şi jumătate de mandat, fostul atacant a ratat calificări pe bandă rulantă în finale, iar atunci când a fost aproape de trofeu, şansa nu i-a surâs.

Ole Gunnar Solskjaer, cel mai ghinionist antrenor din istoria lui Manchester United. Nu va uita niciodată seara de 26 mai 2021

Finala Europa League, pierdută în faţa lui Villarreal, după loviturile de departajare, conturează portretul de cel mai ghinionist antrenor din istoria lui Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer a urmărit de pe margine cum 21 de penalty-uri au fost executate perfect, iar prima ratare, cea care a fost fatală pentru “diavoli”, a venit tocmai de la David de Gea.

ADVERTISEMENT

Până la finala de la Gdansk, de pe 26 mai, Ole Gunnar Solskjaer a avut mereu probleme cu accederea în finale. De-a lungul mandatului norvegianului, Manchester United a fost eliminată de patru ori în faza semifinalelor. Niciodată nu se mai întâmplase ca un antrenor al “diavolilor” să aibă o serie de patru semifinale consecutive ratate.

Sezonul 2019-2020 a fost de coşmar pentru Ole Gunnar Solskjaer

Recordul negativ al lui Ole Gunnar Solskjaer a început în Cupa Ligii, unde Manchester City a eliminat-o pe Manchester United la capătul unei duble manşe. Pe “Old Trafford”, “cetăţenii” s-au impus cu 3-1, în timp ce returul l-au cedat cu 0-1.

ADVERTISEMENT

Seria neagră a continuat în Cupa Angliei, iar Manchester United a fost eliminată de Chelsea, scor 1-3, în semifinale. Ghinionul a fost total şi atunci, londonezii au marcat în prelungirile primei reprize, apoi în primul minut al reprizei secunde, ca mai apoi Harry Maguire să-şi înscrie în proprie poartă.

În semifinalele Europa League, Manchester United a fost eliminată de Sevilla, după ce “diavolii” au deschis scorul prin Bruno Fernandes. Spaniolii au întors scorul şi apoi au câştigat trofeul după finala cu Inter.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2020-2021, încă o semifinală pierdută de Manchester United. Blestemul s-a rupt în Europa, dar ghinionul a lovit în finală

Din nou, în Cupa Ligii, Manchester United s-a împiedicat în semifinale, tot în faţa marii rivale de la Manchester City. Pe 6 ianuarie 2021, “cetăţenii” obţineau calificarea în finală, scor 2-0, într-un sezon în care Ole Gunnar Solskjaer nu a pierdut în faţa lui Pep Guardiola în campionat.

Ole Gunnar Solskjaer a spart blestemul semifinalelor la a cincea încercare. În Europa League, Manchester United a trecut la pas de AS Roma şi s-a calificat în finala de la Gdansk. Cu trofeul pe masă, antrenorul “diavolilor” a fost lovit din nou de ghinion, iar singurul penalty ratat din cele 11 serii a purtat semnătura lui David de Gea.

ADVERTISEMENT

Erau toate premisele unui succes pentru Manchester United

Finala Europa League s-a jucat pe 26 mai, aceeaşi zi în care Manchester United a câştigat Liga Campionilor în sezonul 1998-1999. În urmă cu 22 de ani, Ole Gunnar Solskjaer devenea eroul “diavolilor”, după ce marca, în minutul 90+3, golul care aducea trofeul pe “Old Trafford”.

Ploaia care s-a abătut peste Gdansk, în seara finalei cu Villarreal, le-a adus aminte fanilor lui Manchester United de ultimul act al Ligii Campionilor din 2008. Atunci, “diavolii” câştigau la penalty-uri trofeul continental, în faţa lui Chelsea, pe o ploaie torenţială. După 13 ani, şansa nu le-a mai surâs elevilor lui Ole Gunnar Solskjaer.

Ca tabloul să fie întreg, pe 26 mai 1909 se născuse Sir Matt Busby, antrenorul care a revoluţionat-o pe Manchester United în anii ’50 şi care a adus primul trofeu european din vitrina clubului, Cupa Campionilor Europeni în 1968.

ADVERTISEMENT