Fotbal intern

Oleg Protasov îl distruge pe Ioan Niculae: ”Pot scrie o carte de GROAZĂ despre experienţa la Astra!”

Oleg Protasov a dezvăluit că fostul său patron, Ioan Niculae, are cerinţe mari, dar nu bagă deloc bani în Astra, aşa cum se vorbeşte. Ucraineanul a povestit cîteva episoade din scurta lui...
10.03.2015 | 08:56
Oleg Protasov il distruge pe Ioan Niculae Pot scrie o carte de GROAZA despre experienta la Astra
ADVERTISEMENT

Oleg Protasov a dezvăluit că fostul său patron, Ioan Niculae, are cerinţe mari, dar nu bagă deloc bani în Astra, aşa cum se vorbeşte. Ucraineanul a povestit cîteva episoade din scurta lui colaborare cu finanţatorul giurgiuvenilor.

”Am găsit un club cu mari carenţe organizatorice, un lot cu jucători valoroşi, dar dezbinaţi, mai ales din cauze financiare. Unii erau plătiţi, alţii nu, ei ştiau de asta, normal că şi relaţiile de joc au avut mereu de suferit. Mulţi se gîndeau doar cum să plece, să scape, nu mai aveau motivaţie ce mai, aveam situaţii cînd efectiv nu mai voiau să joace. Credeţi-mă, înainte de Crăciun trăgeam cu dinţii de ei să se antreneze, să intre pe teren. Atunci aveau vreo 3 luni de cînd nu erau plătiţi. În primele zile, cînd am venit, mi s-a spus că Dinu Gheorghe a fost cauza acestei situaţii şi că lucrurile se vor rezolva. Pe parcurs am înţeles că nu fostul preşedinte era problema”, a dezvăluit Protasov, într-un interviu acordat GSP.

ADVERTISEMENT

”Un club de talia Astrei, cu pretenţii de cupe europene, nu are sală de forţă! Ştii că noi nu am făcut antrenamente specifice de forţă decît în cantonamentele din această iarnă, din Spania şi din Turcia? Echipa face în fiecare zi naveta de la Bucureşti la Giurgiu, unde nu avem nici un fel de condiţii. Practic, Astra e ca o echipă fără casă! Ultimul antrenament în sala de forţă l-am făcut pe 9 februarie! Şi şe ştie că, dacă nu lucrezi specific, jumătate din tot ce ai acumulat se pierde într-o săptămînă. Apoi, nu aveam nici un fel de materiale pentru încălzirea dinaintea antrenamentelor. În Turcia am împrumutat benzi elastice, gărduleţe, scăriţe, mingi medicinale de la un club ce stătea în acelaşi hotel cu noi”, a povestit antrenorul.

”Lotul era redus numeric, aveam mulţi accidentaţi de multă vreme. Unii nici n-au făcut pregătirea de iarnă. Alţii ni s-au alăturat cînd mai erau 3 zile să venim acasă din Turcia. Tembo a ajuns înainte de începerea campionatului. Pe Găman nici nu am putut să-l văd la un meci. Fatai a lipsit foarte mult. Bukari se plîngea tot timpul de accidentări. Măţel a plecat. Nu avem posturile dublate, să se creeze concurenţă, să-i trezească pe cei care nu mai aveau nici o tragere de inimă. Nu vreau să ascund cu asta şi greşelile mele, dar aceasta era situaţia. În fiecare zi apărea cîte ceva. Mici şicane, care au erodat continuu atmosfera. Au fost multe, nu pot să le spun pe toate. Dacă o să scriu o carte despre experienţa de la Astra, sigur o să iasă un thriller, o carte de groază!”, a spus Protasov.

ADVERTISEMENT

”Mi s-a transmis clar că nu putem lua decît fotbalişti liberi şi care nu cer contracte mari. Am avut cîţiva în probe, însă erau mai slabi decît ce aveam la dispoziţie, aşa că nu avea rost să-i luăm. Îmi pare rău, dar la Astra, ca să ai pretenţii, întîi organizează-te tu cum trebuie, abia apoi cere. Vrei profesionism în condiţii de amatori?!”, a subliniat fostul tehnician al echipei giurgiuvene.