News

Clujul încearcă marea lovitură! Negocieri secrete cu Oleg Protasov, fostul antrenor al FCSB! EXCLUSIV

07.04.2019 | 17:24
Clujul incearca marea lovitura Negocieri secrete cu Oleg Protasov fostul antrenor al FCSB EXCLUSIV

Bogdan Lobonț este ca și demis de la Universitatea Cluj după ultimele rezultate, dar în special după eșecul pe teren propriu în compania celor de la CS Mioveni, 1-2. Fanii lui U Cluj i-au cerut demisia lui „Lobby” în momentul în care oaspeții au deschis scorul, dar și după terminarea întâlnirii. FANATIK a aflat că șefii de la U Cluj negociază intens cu Oleg Protasov pentru a-l înlocui pe Bogdan Lobonț la Universitatea Cluj!

Oleg Protasov, negocieri secrete pentru preluarea celor de la Universitatea Cluj

Bogdan Lobonț a avut un parcurs aproape fără greșeală până în urmă cu două săptămâni. El a debutat la U Cluj la meciul din 8 decembrie cu Chindia Târgoviște, 3-1, apoi s-a intrat în pauza de iarnă. La reluare, Lobonț a mers pe aceeași linie: 2-0 la Energeticianul, 1-0 cu ASU Poli, 3-1 la Luceafărul, 2-1 la Aerostar.

Lupta pentru promovare era în grafic, dar un punct obținut în ultimele 3 runde, dintre care două pe teren propriu, i-au semnat sentința fostului tricolor, aflat la începutul meseriei de antrenor. Șefii de la U Cluj nu mai au încredere în el și încearcă să dea o mare lovitură: aducerea ucraineanului Oleg Protasov, fost antrenor la FCSB în a doua jumătate a anului 2005. Din informațiile FANATIK, Protasov a fost văzut în Cluj, el purtând negocieri pentru preluarea „șepcilor roșii”.

Oleg Protasov, negocieri pentru a prelua Universitatea Cluj
Bogdan Lobonț a fost prezentat la Universitatea Cluj în decembrie 2018 de către Ioan Ovidiu Sabău

Centenarul lui U face din promovare obiectiv de grad zero

Universitatea Cluj s-a îndepărtat momentan de primele două poziții, care promovează direct, după 0-0 cu FC Argeș, 0-1 la Petrolul și 1-2 cu CS Mioveni. Clujenii au 57 de puncte, în fața lor fiind Academica Clinceni (64 de puncte), Chindia (60), Petrolul Ploiești (59) și Sportul Snagov (59).

Obiectivul revenirii în această vară în prima ligă este de grad zero pentru toată suflarea de la Universitatea Cluj. Se sărbătorește centenarul clubului și nimeni nu concepe că s-ar putea rata promovarea peste două luni. Iar reacția fanilor, care i-au cerut demisia lui Lobonț, este foarte importantă pentru cei care se ocupă de club. U Cluj are resurse financiare, are echipă, are suporteri, are stadion, iar promovarea este văzută și ca o realizare pe plan politic, având în vedere ce înseamnă U în Cluj.

Și Dorinel Munteanu a fost la Cluj zilele trecute!

Intenția celor de la Universitatea Cluj de a umbla la banca tehnică nu a apărut în ultimele ore. FANATIK a aflat că, după înfrîngerea lui U în derby-ul cu Petrolul, de la Ploiești, Dorinel Munteanu, care s-a despărțit recent de Chiajna, a fost la Cluj pentru discuții.

Pista „Dorinel Munteanu în locul lui Lobonț la U Cluj” s-a blocat în momentul în care au aflat șefii de galerie, care-l văd pe „Munti” drept un reprezentant al „dușmanului” de la CFR Cluj. Dorinel a jucat și a avut rezultate pe banca lui CFR Cluj la începutul ascensiunii feroviarilor. Cert e că Lobonț e pe cracă, dar nici Ioan Ovidiu Sabău, cel care l-a adus, nu stă deloc pe roze, fiind și el aproape de a fi dat afară!

Protasov a antrenat ultima oară tot în România, la Astra Giurgiu

Din acest punct de vedere, este clară intenția conducerii de la U Cluj de a produce în acest moment un șoc la echipă. Iar numele lui Oleg Protasov ar reprezenta o adevărată lovitură. Acesta nu a mai antrenat din 2015, de când a plecat de la Astra Giurgiu, iar în acest moment este vicepreședinte al federației ucrainene de fotbal.

Oleg Protasov, negocieri pentru a prelua Universitatea Cluj
Oleg Protasov a colaborat cu Dinu Gheorghe la Astra Giurgiu până în martie 2015

Protasov și-ar dori să revină în iarbă. La doar 55 de ani, ucraineanul mai vrea să antreneze. El este un obișnuit al fotbalului românesc, fiind antrenor 6 luni la Steaua lui Gigi Becali, în a doua jumătate a anului 2005, începând pe banca roș-albaștrilor sezonul care s-a terminat cu semifinala de Cupa UEFA cu Middlesbrough. În decembrie 2005, Protasov a plecat de la Becali pentru un contract cu multe zerouri la Dnepr, în locul lui venind Cosmin Olăroiu.

  • 7 echipe a mai antrenat Oleg Protasov după plecarea de la FCSB: Dnepr, Kuban Krasnodar, Iraklis, Rostov, Astana, Dinamo Minsk și Astra Giurgiu
  • 2 martie 2015 este data la care Protasov s-a despărțit de Astra Giurgiu, după 15 meciuri pe banca „sitarilor”