Sport

Oleg Protasov, vizită surpriză la București. ”Steaua rămâne în inima mea”

Oleg Protasov, antrenorul care le-a pregătit în România pe Steaua și Astra Giurgiu, a ajuns, joi, la București și a făcut o declarație care a aprins imaginația fanilor roș-albaștrilor.
17.06.2021 | 13:48
Oleg Protasov vizita surpriza la Bucuresti Steaua ramane in inima mea
Sursa foto: sport.ro
ADVERTISEMENT

Fostul mare atacant al URSS, Oleg Protasov, a antrenat-o pe Steaua, vreme de cinci luni, în 2005, iar sosirea acestuia la București i-a făcut pe fanii roș-albaștrilor să viseze.

Chiar dacă mandatul său la actuala FCSB a fost unul scurt, Protasov a reuşit să câştige simpatia fanilor vicecampioanei României, dar şi a patronului Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

De ce a venit Oleg Protasov la București

Ucraineanul de 57 de ani nu a venit la București ca să negocieze vreun contract cu gruparea lui Gigi Becali, sau ce a armatei, ci ca susținător al echipei naționale a țării sale. Recunoaște, însă, că nu ar refuza o nouă aventură în Liga 1.

”Sunt foarte fericit să fiu în București și să-i salut pe fanii de la Steaua și de la Astra Giurgiu. Am mulți prieteni aici și e o țară minunată pentru mine.

ADVERTISEMENT

Aș mai antrena în România, evident. N-am vorbit cu Gigi Becali, dar Steaua rămâne în inima mea. Vreau doar să le doresc mult succes în continuare”, a declarat Oleg Protasov pe aeroportul Henri Coandă.

Naționala Ucrainei va întâlni, joi, de la ora 16:00, pe Arena Națională, reprezentativa Macedoniei de Nord, într-un meci din grupa C a Campionatului European.

ADVERTISEMENT

Ce spune despre Mircea Lucescu și șansele Ucrainei la Euro 2020

Fostul atacant a ratat primul meci al naționalei țării sale, pierdut cu 2-3 în fața Olandei, dar speră că Ucraina se va impune, joi, în fața Macedoniei de Nord.

”Am jucat bine în primul meci la Euro 2020, am revenit de la 0-2 la 2-2 contra Olandei, dar din păcate am pierdut pe final.

ADVERTISEMENT

Să sperăm că în ultimele două meciuri vom reuși să câștigăm și să mergem în faza următoare a competiției”, a spus Protasov.

Fostul fotbalist este convins că Mircea Lucescu, unul dintre cei mai de succes antrenori care au activat în Ucraina, va fi fanul echipei lui Adrii Shevchenko la acest european.

”Nu știu dacă Mircea Lucescu va fi prezent la meci, dar sigur e un fan al Ucrainei la acest turneu final”, a încheiat Oleg Protasov.

ADVERTISEMENT