Sport

Oleksandr Usyk, victorie controversată cu Anthony Joshua. Britanicul a făcut scandal după anunțarea deciziei. Video

Pugilistul ucrainean Oleksandr Usyk și-a păstrat titlul de campion al greilor, după ce l-a învins prin decizia arbitrilor pe britanicul Anthony Joshua.
21.08.2022 | 10:53
Oleksandr Usyk victorie controversata cu Anthony Joshua Britanicul a facut scandal dupa anuntarea deciziei Video
Pugilistul ucrainean Oleksandr Usyk și-a păstrat titlul de campion al greilor, după ce l-a învins prin decizia arbitrilor pe britanicul Anthony Joshua. Sursă foto: Twitter KyivPost
ADVERTISEMENT

Usyk l-a învins prima dată pe Joshua la Londra, în septembrie 2021, iar revanșa dintre cei doi a fost mult timp pusă la îndoială din cauza războiului din Ucraina.

Oleksandr Usyk, campion mondial al greilor după victoria cu Anthony Joshua

După o perioadă de incertitudini, Oleksandr Usyk a părăsit Ucraina la o lună după invazia rusă pentru a se pregăti în vederea luptei cu Anthony Joshua, fiind susținut în acest demers de frații Vitali și Wladimir Klitschko.

ADVERTISEMENT

În gala organizată la Jeddah, în Arabia Saudită, britanicul a început mai bine lupta și a pus un ușor avantaj în dreptul său, dar ucraineanul a avut o revenire fantastică și a câștigat reprizele de final.

Decizia a fost una extrem de echilibrată, Usyk fiind văzut învingător de doi dintre cei trei judecători. Prima decizia a venit în favoarea lui Joshua, scor 115-113, dar următoarele două au fost pentru ucrainean, 115-113 și 116-112.

ADVERTISEMENT

La aflarea deciziei, britanicul a avut o criză de nervi, a aruncat cu centurile pe jos și a strigat către adversarul său: ”Nu ești puternic! Cum m-ai bătut? Cum? Nu ai abilități. Eu am abilități”.

Joshua și-a schimbat discursul după ce s-a calmat

După ce s-a calmat, Anthony Joshua a revenit în ring cu steagul Ucrainei pe umeri, și-a cerut scuze pentru comportamentul pe care l-a avut și l-a felicitat pe Oleksandr Usyk pentru victorie.

ADVERTISEMENT

Dacă mi-ați cunoaște povestea, ați înțelege pasiunea mea. Nu sunt un amator, care a fost considerat un star din tinerețe. Urma să mă duc la închisoare, dar m-am antrenat cât am putut și am vrut să lupt.

Îi răpesc acest moment lui Usyk și îmi pare rău. Dar e vorba de pasiunea pe care o punem în ceea ce facem. Acest tip m-a bătut în seara asta. E fenomenal, hai să-l încurajăm. Hai să-l aplaudăm pe campionul la categoria grea.

ADVERTISEMENT

M-am gândit că trebuie să plec pentru că eram supărat. Când ești nervos, poți face lucruri stupide. Nu îmi amintesc ce am spus în ring, am fost doar foarte supărat”, a declarat pugilistul britanic.

Usyk, provocare pentru Tyson Fury

Așa cum era de așteptat, Oleksandr Usyk și-a început discursul de campion cu războiul din Ucraina: ”Dedic acestă victorie țării mele, Forțelor Armate și tuturor celor care o apără”.

Apoi, ucraineanul l-a provocat pe marele campion britanic Tyson Fury, cel care însă și-a anunțat retragerea după victoria cu Dillian Whyte din aprilie. ”Sunt sigur că Fury nu e retras definitiv. Sunt convins că vrea să lupte cu mine. Vreau să lupt cu el. Dacă nu lupt cu Tyson Fury, nu voi lupta deloc!”, a spus Usyk.

Soția lui Tyson Fury, Paris, a lăsat totuși să se înțeleagă că britanicul ar putea reveni în ring dacă se va organiza o luptă pentru unificarea centurilor, iar fanii cer cu insistență o confruntare cu Oleksandr Usyk

ADVERTISEMENT