Sport

Oleksandr Usyk, victorie controversată cu Anthony Joshua. Britanicul a făcut scandal după anunțarea deciziei. Video

Pugilistul ucrainean Oleksandr Usyk și-a păstrat titlul de campion al greilor, după ce l-a învins prin decizia arbitrilor pe britanicul Anthony Joshua.
21.08.2022 | 10:53
Oleksandr Usyk victorie controversata cu Anthony Joshua Britanicul a facut scandal dupa anuntarea deciziei Video
Pugilistul ucrainean Oleksandr Usyk și-a păstrat titlul de campion al greilor, după ce l-a învins prin decizia arbitrilor pe britanicul Anthony Joshua. Sursă foto: Twitter KyivPost
ADVERTISEMENT

Usyk l-a învins prima dată pe Joshua la Londra, în septembrie 2021, iar revanșa dintre cei doi a fost mult timp pusă la îndoială din cauza războiului din Ucraina.

Oleksandr Usyk, campion mondial al greilor după victoria cu Anthony Joshua

După o perioadă de incertitudini, Oleksandr Usyk a părăsit Ucraina la o lună după invazia rusă pentru a se pregăti în vederea luptei cu Anthony Joshua, fiind susținut în acest demers de frații Vitali și Wladimir Klitschko.

ADVERTISEMENT

În gala organizată la Jeddah, în Arabia Saudită, britanicul a început mai bine lupta și a pus un ușor avantaj în dreptul său, dar ucraineanul a avut o revenire fantastică și a câștigat reprizele de final.

Decizia a fost una extrem de echilibrată, Usyk fiind văzut învingător de doi dintre cei trei judecători. Prima decizia a venit în favoarea lui Joshua, scor 115-113, dar următoarele două au fost pentru ucrainean, 115-113 și 116-112.

ADVERTISEMENT

La aflarea deciziei, britanicul a avut o criză de nervi, a aruncat cu centurile pe jos și a strigat către adversarul său: ”Nu ești puternic! Cum m-ai bătut? Cum? Nu ai abilități. Eu am abilități”.

Joshua și-a schimbat discursul după ce s-a calmat

După ce s-a calmat, Anthony Joshua a revenit în ring cu steagul Ucrainei pe umeri, și-a cerut scuze pentru comportamentul pe care l-a avut și l-a felicitat pe Oleksandr Usyk pentru victorie.

ADVERTISEMENT

Dacă mi-ați cunoaște povestea, ați înțelege pasiunea mea. Nu sunt un amator, care a fost considerat un star din tinerețe. Urma să mă duc la închisoare, dar m-am antrenat cât am putut și am vrut să lupt.

Îi răpesc acest moment lui Usyk și îmi pare rău. Dar e vorba de pasiunea pe care o punem în ceea ce facem. Acest tip m-a bătut în seara asta. E fenomenal, hai să-l încurajăm. Hai să-l aplaudăm pe campionul la categoria grea.

ADVERTISEMENT

M-am gândit că trebuie să plec pentru că eram supărat. Când ești nervos, poți face lucruri stupide. Nu îmi amintesc ce am spus în ring, am fost doar foarte supărat”, a declarat pugilistul britanic.

Usyk, provocare pentru Tyson Fury

Așa cum era de așteptat, Oleksandr Usyk și-a început discursul de campion cu războiul din Ucraina: ”Dedic acestă victorie țării mele, Forțelor Armate și tuturor celor care o apără”.

Apoi, ucraineanul l-a provocat pe marele campion britanic Tyson Fury, cel care însă și-a anunțat retragerea după victoria cu Dillian Whyte din aprilie. ”Sunt sigur că Fury nu e retras definitiv. Sunt convins că vrea să lupte cu mine. Vreau să lupt cu el. Dacă nu lupt cu Tyson Fury, nu voi lupta deloc!”, a spus Usyk.

Soția lui Tyson Fury, Paris, a lăsat totuși să se înțeleagă că britanicul ar putea reveni în ring dacă se va organiza o luptă pentru unificarea centurilor, iar fanii cer cu insistență o confruntare cu Oleksandr Usyk

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Imposibil de recunoscut pe străzile din America și interzis 6 luni în fotbalul...
Imposibil de recunoscut pe străzile din America și interzis 6 luni în fotbalul din România, a revenit în țară și la vechiul look
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față...
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față cu băiatul care a supraviețuit atacului
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
𝐄𝐗𝐂𝐋𝐔𝐒𝐈𝐕 | Am aflat cine este printre ispitele de Insula Iubirii sezonul 8...
𝐄𝐗𝐂𝐋𝐔𝐒𝐈𝐕 | Am aflat cine este printre ispitele de Insula Iubirii sezonul 8 😮 Nimeni nu se astepta sa revina dupa ce s-a intamplat sezonul trecut
Elon Musk ar putea distruge Gmail. Sfârșitul se apropie
Elon Musk ar putea distruge Gmail. Sfârșitul se apropie
Cum arată Gina Pistol după 8 ore la salonul de înfrumusețare. Schimbarea e...
Cum arată Gina Pistol după 8 ore la salonul de înfrumusețare. Schimbarea e incredibilă! FOTO
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
S-a îndrăgostit de el când avea 7 ani și s-au căsătorit 30 de...
S-a îndrăgostit de el când avea 7 ani și s-au căsătorit 30 de ani mai târziu. Actorul român și povestea sa incredibilă de iubire