News

Olga, un medic militar ucrainean și mamă a 12 copii, și-a pierdut viața în război. Avea 48 de ani

Medic militar mort în războiul din Ucraina. Olga era mama a 12 copii, dintre care șase adoptați. Ea avea statutul de mamă-eroină, dar a dat dovadă de curaj și pe câmpul de luptă.
17.03.2022 | 20:45
Olga un medic militar ucrainean si mama a 12 copii sia pierdut viata in razboi Avea 48 de ani
ADVERTISEMENT

Ministerul de Externe de la Kiev a făcut un anunț prin care a transmis că un medic militar care lupta pe frontul din Ucraina a murit.

Olga, un medic militar ucrainean și mamă a 12 copii, și-a pierdut viața în război: „A murit în timp ce lupta împotriva rușilor”

Numele acesteia este Olga Semidyanova, iar ea era nu numai eroină pe câmpul de luptă, ci și acasă – ea era mama a 12 copii, dintre care șase adoptați.

ADVERTISEMENT

„Olga Semidyanova a primit statutul de mamă-eroină ca mamă a șase copii și încă șase au fost adoptaţi”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei.

Olga avea 48 de ani și a fost ucisă pe data de 3 martie, la granița dintre regiunile Donețk și Zaporizhzhia, dar informațiile despre moartea sa au fost făcute publice abia acum.

ADVERTISEMENT

“Olga Semidianova a murit în timp ce lupta împotriva rușilor. Ea a fost medic militar începând din 2014 în Doneţk”, a postat pe Twitter ministerul de la Kiev.

Cadavrul zace încă pe câmpul de luptă

Cadavrul acesteia nu a fost încă recuperat, în timp ce copiii săi și întreaga Ucraină îi plâng moartea. Ea a continuat să lupte până în ultimul moment.

ADVERTISEMENT

Una dintre fiicele sale a spus că ea a reușit să îi salveze pe soldați, dar încă nu își pot îngropa mama.

„Ea i-a salvat pe soldați, până la ultimul. Avem fotografii de la locul morții, dar din cauza luptei grele încă nu putem îngropa mama”, a spus fiica ei, Julia.

ADVERTISEMENT

Un mesaj emoționant a transmis și Anton Gerașcenko, un consilier al Ministerului de Interne al țării.

Acesta a spus că Olga este o adevărată eroină, mai ales pentru că știa că este pe cale să piardă bătălia și să fie ucisă de ruși, dar nu a renunțat.

„A fost ucisă într-o confruntare cu invadatorii ruși. Chiar și atunci când credea că regimentul ei s-ar putea să nu supraviețuiască, ea și-a arătat dorința de a proteja țara până la capăt. Ea este un erou național. Este un erou pentru mine”, a spus el.

ADVERTISEMENT