Life

Olguța Berbec, lămuriri despre scandalul cu Niculina Stoican: ”Folclorul nu se mai culege de pe ulițele satului”

Olguța Berbec a făcut mai multe clarificări legat de conflictul pornit în urmă cu câteva luni împotriva artistei Niculina Stoican. Se pare că vedeta i-ar fi furat o piesă.
18.05.2022 | 00:19
Olguta Berbec lamuriri despre scandalul cu Niculina Stoican Folclorul nu se mai culege de pe ulitele satului
Olguța Berbec, clarificări despre scandalul cu Niculina Stoican: ”Lucrurile trebuie lămurite cumva”. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cântăreața de muzică populară nu lasă lucrurile neîncheiate și aduce noi lămuriri despre scandalul cu colega de breaslă. Protejata regretatului Petrică Mîțu-Stoian a dat-o în judecată pe solista pe care o acuză de furt intelectual.

Olguța Berbec, clarificări despre scandalul cu Niculina Stoican: ”Lucrurile trebuie lămurite cumva”

Olguța Berbec vrea să lămurească lucrurile legat de melodia despre care pretinde că îi aparține. Interpreta de muzică populară nu acceptă că drepturile de autor îi sunt încălcate de cântăreața Niculina Stoican.

ADVERTISEMENT

„Nu am mai vorbit despre asta, nu am nimic de ascuns. Pur și simplu este vorba despre încălcarea drepturilor de autor.

Eu scriu piese, cred în ele, le scot din sufletul meu și este inacceptabil, în 2022, ca altcineva să își însușească această muncă, acest efort intelectual.

ADVERTISEMENT

Consider că, în 2022, folclorul nu se mai culege de pe ulițele satului, folclorul este bine gândit, proiectele muzicale sunt bine calculate, plătite cu bani și trebuie să ne respectăm munca.

Îmi pare rău că suntem în situația asta, dar nu este prima oară și atunci cred că lucrurile trebuie lămurite cumva. Nu suport ca cineva să-mi fure munca. A trebuit să ajungem în fața instanței pentru a se hotărî autenticitatea”, a spus artista la Etno TV.

ADVERTISEMENT

Olguța Berbec și Niculina Stoican, în instanță

Olguța Berbec a ajuns în sala de judecată, acolo unde procurorii trebuie să decidă cui aparține melodia interpretată de Niculina Stoican. Este vorba de piesa Stă murguțul lângă gard, lansată de vedeta din județul Mehedinți în anul 2013.

Foarte mulți oameni din lumea artistică susțin că melodia aparține, de fapt, solistei Camelia Bălmau, care a întregistrat-o în studio cu doi ani înainte, în 2011. Titlul era puțin diferit, și anume: Stă murgul legat de gard.

ADVERTISEMENT

Niculina Stoican a fost aspru criticată de fani în urma scandalului cu protejata lui Petrică Mîțu-Stoian, atât pentru videoclip, cât și pentru interpretare.

ADVERTISEMENT