News

Olguța Vasilescu a dezvăluit un mare regret: “Îmi pare rău că după 15 ani nu s-a ajuns la un consens”

03.05.2019 | 12:18
Olguta Vasilescu a dezvaluit un mare regret Imi pare rau ca dupa 15 ani nu sa ajuns la un consens

Olguța Vasilescu deplânge soarta unei legi care stă blocată de mai bine de 15 ani. Este unul dintre regretele pe care fostul ministru al Muncii îl are în calitate de politician. Este vorba despre Ziua Tineretului, celebra zi de 2 mai instituită de legea 425/2004. Fosta primăriță a Craiovei spune că tinerii au nevoie de această zi.

Lia Olguța Vasilescu se plânge că tinerii nu sunt băgați în seamă

Vasilescu mai spune că tinerii trebuie băgați în seamă și ajutați în aceeași măsură ca pensionarii deoarece reprezintă motorul de dezvoltare pe care România viitorului se bazează. Olguța regretă că legea care reglementa situația patrimoniului fostei UTC a fost lăsată de izbeliște timp de 15 ani. ”În calitate de deputat, m-am numărat printre iniţiatorii Legii 425/2004.

Aceasta instituia Ziua Naţională a Tineretului în dată de 2 mai. Ca şi atunci, consider că nu doar pensionarii, muncitorii sau femeile trebuie să aibă o sărbătoare a lor, ci şi tinerii care reprezintă forţa activă a unei ţări şi principalul motor de dezvoltare. Îmi pare rău că, după 15 ani, încă nu s-a ajuns la un consens”, a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.

Scandalul 2 mai a dus la demisia și arestarea ministrului Tineretului în 2009, Monica I. Ridzi

Ziua Tineretului: Scandalul 2 mai în care au fost implicate EBA și Monica Iacob Ridzi. Cea din urmă a făcut pușcărie

În anul 2009, Ziua Tineretului a fost una cu un scandal uriaș. Organizarea festivităților s-au finalizat cu inculparea și apoi arestarea fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. Procurorii au deschis un dosar penal pentru a investiga cum s-au cheltuit peste 600.000 de euro în această organizare.

La acea vreme, presa scrie că banii ar fi fost sifonați de la stat pentru finanțarea campaniei pentru europarlamentare a fiicei lui Traian Băsescu, EBA. Procurorii nu au mers până la capăt pe această pistă, deși au descoperit că banii din scandalul 2 Mai au ajuns la o firmă de apartament cu girul ministrului de atunci.

Monica Iacob Ridzi a stat în închisoare după ce a fost acuzată de abuz în serviciu, delapidare de fonduri ale statului. Au fost sesizate atunci Curtea de Conturi și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). La 3 ani după scandalul respectiv, înainte de a fi condamnată la închisoare, Iacob Ridzi a demisionat din PDL, respectiv în 2012.