News

Olguța Vasilescu a gafat în Parlament. Întrebarea care i-a băgat în ceață pe cei din comisia de anchetă pentru europarlamentare

09.07.2019 | 16:04
Olguta Vasilescu a gafat in Parlament Intrebarea care ia bagat in ceata pe cei din comisia de ancheta pentru europarlamentare
ADVERTISEMENT

Comisia de anchetă din Parlament pe tema alegerilor europarlamentare din 26 mai a început cu o gafă comisă chiar de președinta comisiei, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a întrebat câți români din străinătate au votat prin corespondență fără să știe ca la recentele alegeri acest vot nu a existat. A avut grijă să o corecteze un secretar de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Olguța Vasilescu nu știe legea electorală. S-a făcut de râs în Parlament

La comisia de anchetă din Parlament a lipsit unul dintre cei mai importanți oameni în dosarul alegerilor, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu. Acesta nu s-a putut prezenta pentru că este în străinătate, dar a trimis-o Laura Elena Chiorean, secretar general al MAE. Secretara lui Meleșcanu a fost cea care a corectat-o imediat pe Olguța Vasilescu după ce a întrebat un lucru fără să cunoască legea electorală.

ADVERTISEMENT

La comisia de azi a participat și ministrul de Interne, Carmen Dan. Aceasta a declarat că Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) ar trebui scos din organizarea alegerilor. Dan a repetat că ministerul pe care îl conduce nu are nicio implicare în alegeri și nu este vina acestei instituții pentru cozile uriașe din Diaspora.

Carmen Dan vrea să scoată STS din schema alegerilor. Sursa foto: Digi 24

Cum se apără ministrul de Interne, Carmen Dan

„Aprecierea mea este că acest sistem nu ar trebui să fie în competenţa şi responsabilitatea exclusivă a unui serviciu special, dacă ne dorim un proces electoral transparent, atâta timp cât avem o autoritate electorală transparentă, cum este AEP, care ar putea să preia şi aceste prerogative. Eu cred că s-ar elimina, în acest fel, suspiciuni că în procesul electoral ar putea fi imixtiuni de un fel sau altul”, este declarația făcută astăzi de Carmen Dan.

ADVERTISEMENT

MAE, prin reprezentanta sa, susține că în secțiile din Marsilia, Munchen, Oslo, dar și la câteva secții din Olanda și Marea Britanie românii au fost agresiv și s-au comportat foarte urât cu angajații ministerului.