News

Olguța Vasilescu, critici dure pentru Iohannis după reuniunea PPE: “Este mai mult decât jenant ce face”

09.05.2019 | 13:44
Olguta Vasilescu critici dure pentru Iohannis dupa reuniunea PPE Este mai mult decat jenant ce face

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, i-a adus critici dure președintelui Klaus Iohannis după întrunirea PPE. Mai exact, purtătorul de cuvânt al PSD l-a acuzat pe liderul statului că a transformat un eveniment important pentru Europa într-o ”reuniune de familie” și că a profitat de ocazie pentru a-și face campanie.

Olguța Vasilescu, purtător de cuvânt al PSD, critici dure pentru Iohannis după reuniunea PPE

Vă amintim că summitul de azi, desfășurat la Sibiu, va aduna cei mai puternici oameni din Europa. Lideri de stat, prim-ministri și șefi de la Bruxelles vor anunța în România calea pe care va merge Uniunea Europeană pentru viitorii cinci ani. Întrunirea informală a Consiliului European, care a fost stabilită de la finalul anului precedent, pe când se știa că Brexitul va avea loc pe 29 martie. Reuniunea este prima după Brexit și are va scop stabilirea direcțiilor în care va merge UE după evenimentul total neașteptat. Între timp, Brexitul s-a amânat pentru 31 octombrie, lucru care exprică faptul că premierul britanic Theresa May nu se numără printre oficialii europeni prezenți la summit.

Domnul presedinte Klaus Iohannis a transformat un eveniment international intr-o reuniune de familie. Chiar daca acesta se desfasoara pe bani publici. O reuniune de familie la care nu a fost invitat nici macar premierul Romaniei, care sa nu uitam este presedintele in exercitiu al Consiliului Europei, desi doamna Dancila convenise niste bilaterale cu mai multi premieri care participa la acest summit.

Olguța Vasilescu, critici dure pentru Iohannis după reuniunea PPE: “Este mai mult decât jenant ce face”
“Este mai mult decât jenant ce face”
Sursa foto: hepta.ro

”E mai mult decât jenant ce face președintele”

Dar, din cauza faptului ca nu a avut invitatie la summit a trebuit sa amane aceste intalniri bilaterale la o data ulterioara si cel mai probabil in afara Romaniei. Aceste intalniri s-ar fi putut foarte bine desfasura in tara, daca nu ar fi fost blocate de presedintele Iohannis. Este mai mult decat jenant ce face presedintele Romaniei, repet, pe bani publici”, a declarat Olguța Vasilescu.