News

Olguța Vasilescu, critici pentru procurori. Purtătorul de cuvânt al PSD iese la atac: “Mare e grădina Domnului”

27.04.2019 | 21:00
Olguta Vasilescu critici pentru procurori Purtatorul de cuvant al PSD iese la atac Mare e gradina Domnului

Lia Olguța Vasilescu a reacționat la acuzarea fostului partener al liderului Partidului Social Democrat. Purtătorul de cuvânt al PSD și-a exprimat opinia în privința deciziei instanței de a-l achita pe Ilie Dragne, fostul partener de afaceri al lui Ștefan Valentin Dragnea care este fiul președintelui PSD.

Olguța Vasilescu, critici pentru procurori! Cum a reacționat la acuzarea fostului partener al liderului PSD?

Lia Olguța Vasilescu și-a exprimat opinia în privința deciziei instanței care a ales să-l achite pe fostul partener de afaceri al lui Ștefan Valentin Dragnea, fiu al liderului PSD. “L-au achitat pe administratorul de firma care era acuzat ca si-a angajat sotia la firma proprie si asta insemna pentru procurori administrarea cu rea credinta a patrimoniului societatii. Mare e gradina Domnului…”, scrie Lia Olguţa Vasilescu pe o rețea de socializare.

Ilie Dragne este administratorul firmei de porci Salcia din Teleorman. Acționarul majoritar a fost fiul lui Liviu Dragnea. Ilie Dragne a fost achitat de magistrații Tribunalului București în dosarul în care a fost acuzat pentru folosirea cu rea credință a creditului societății. Amintim că decizia nu este definitivă. “Ahită pe inculpatul Dragne Ilie-Liviu trimis în judecată pentru săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunii de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu, prevăzută de art. 272 alin. 1 lit. b din Legea nr. 31/1990, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen”, potrivit deciziei Tribunalului București, pronunțată joi.

Olguța Vasilescu, reacție după achitarea in instanță a lui Ilie Dragnea
Olguța Vasilescu, reacție după achitarea in instanță a lui Ilie Dragne. Aceasta îi critică pe procurori

Dragne, achitat de procurori

Ilie Dragne a avut numele în dosarul în care sunt investigate infracțiuni de evaziune fiscală și de folosirea cu rea-voință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea în folosul său. Procurorii au făcut, în anul 2017, 80 de percheziții, unde s-a dovedit implicarea a 12 firme.

Dragne a fost reținut de oamenii legii pe data de 10 august 2017, ulterior, procurorul de caz a decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar. Avocatul Maria Vasii preciza la acel moment faptul că Ștefan Valentin Dragnea, fiul președintelui Partidului Social Democrat s-a retras din societatea comercială Salcia, cedând părțile sociale deținute.