News

Olguța Vasilescu, la şedinţa PSD: „Bravo, Marcele! Ai luat și banii din pieptul mortului”

Lia Olguța Vasilescu l-a felicitat pe Marcel Ciolacu pentru reușita de la negocierile pentru stabilirea noului Executiv. PSD a reuşit să obţină nouă ministere.
22.11.2021 | 17:32
Olguta Vasilescu la sedinta PSD Bravo Marcele Ai luat si banii din pieptul mortului
ADVERTISEMENT

În cadrul unei ședințe a PSD, la care s-a votat intrarea la guvern, șefii social-democraţi s-au felicitat între ei în legătură cu evoluția negocierilor purtate în ultimele zile.

Astfel, susțin surse participante la ședința PSD, chiar înainte de votul unanim pentru intrarea la guvernare, mai mulți lideri ai partidului au ținut să-l felicite pe Marcel Ciolacu în legătură cu ”victoria” dobândită în urma negocierilor pentru alcătuirea noului executiv, scrie Digi24.

ADVERTISEMENT

PSD s-a ales cu nouă ministere

Chiar dacă nu va avea un prim-ministru, PSD se alege cu nouă ministere și cu secretarul general al administrației.

Conform datelor, social-democrații a obținut în cadrul negocierilor cu PNL și UDMR următoarele ministere: Finanțe, Apărare, Transporturi, Muncii, Familiei, Culturii, Economiei, Ministerul Sănătății, precum și Ministerul Agriculturii.

ADVERTISEMENT

„Bravo, Marcele! Ai luat și banii din pieptul mortului”, i-ar fi spus primarul municipiului Craiova, Olguța Vasilescu, șefului PSD Marcel Ciolacu, afirmă cei care au fost prezenți la ședința PSD.

„Bun negociator, poate la fel de bun sau chiar mai bun decât Hrebenciuc”, i-ar fi spus șefului PSD, secretarul general al partidului, Paul Stănescu, precizează sursele.

ADVERTISEMENT

La ședința Consiliului Politic Național, Marcel Ciolacu a prezentat liderilor și un sondaj de opinie efectuat de curând, potrivit căruia PSD are 38%, PNL – 18%, AUR – 14%, USR – 11% și UDMR – 5%.

În momentele de față există oarecare dispute în privința ministerelor Familie, Apărare și Cultură, care au rămas în impas.

ADVERTISEMENT

Nu se va roti doar funcția de prim-ministru

Conducerile din cele două partide, anume PNL și PSD, au căzut de acord ca la 1 iulie 2023, data stabilită ca și termen pentru rotirea între cele două formațiuni, nu numai premierul să se rotească, ci se vor roti chiar și ministerele.

Așadar, Justiția și Internele vor ajunge în posesia PSD, în vreme ce Finanțele, Apărarea și secretarul general al Guvernului vor fi în viitor ale liberalilor.

ADVERTISEMENT