News

Olguța Vasilescu, uimită de craiovenii ”necivilizați”: ”Câte amenzi trebuie să mai dăm?”

Lia Olguța Vasilescu, primarul Municipiului Craiova, s-a arătat nedumerită de faptul că cetățenii pe care-i reprezintă își auncă gunoiul pe stradă.
10.09.2022 | 20:11
Olguta Vasilescu uimita de craiovenii necivilizati Cate amenzi trebuie sa mai dam
Lia-Olguta Vasilescu, nu reușește să-i înțeleagă pe craioveni / Foto: REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO / Hepta
ADVERTISEMENT

Lia Olguța Vasilescu nu înțelege de ce craiovenii continuă să arunce deșeuri pe domeniul public, din moment ce oricum toți plătesc o taxă de salubrizare.

Lia Olguța Vasilescu: ”Toți cetățenii județului plătesc o taxă lunară de gunoi”

Primarul Craiovei și-a făcut publică uimirea într-o postare pe contul ei de socializare și spune că va trebui să aplice alte amenzi până ”se vor civiliza unii”.

ADVERTISEMENT

„Eu chiar nu reușesc să înțeleg de ce se aruncă, în continuare, necontrolat, deșeurile, din moment ce absolut toți cetățenii județului plătesc o taxă de gunoi, lunară.

Din moment ce, oricum, plătești serviciul de salubrizare, de ce nu arunci gunoiul în tomberoanele de acasă?

ADVERTISEMENT

Înainte nu făceau contract și din această cauză aruncau peste tot, dar acum? Câte amenzi trebuie să mai dăm până să se civilizeze unii?”, a scris Olguța Vasilescu pe contul său de Facebook.

40 de tone de deșeuri menajere adunate de pe o singură stradă din Craiova

Nu mai puțin de 40 de tone de deșeuri menajere au fost ridicate de pe o singură stradă, arată edilul, care spune că va continua acțiunile de curățare a domeniului public, pentru ca orașul să-și schimbe înfățișarea.

ADVERTISEMENT

 „Astăzi, a avut loc o acțiune de eliberare a spațiilor publice, din zona străzii Eliza Opran, de gunoaie și deșeuri abandonate, dar și gunoi menajer. În doar câteva zeci de minute, au fost ridicate peste 40 de tone de deșeuri abandonate și eliberate terenurile.

Sunt acțiuni comune, desfășurate în mod frecvent de echipele Salubrității Craiova împreună cu echipajele societății IRIDEX”, a mai scris Olguța Vasilescu.

ADVERTISEMENT

Se scumpește căldura în Craiova

Săptămâna trecută, Lia Olguța Vasilescu a anunțat că tariful la energia termică va crește în sezonul rece, în Craiova, din cauza ”situației la nivel național”. Ea a explicat că mărirea tarifului de furnizare a căldurii se supune unor decizii luate de ANRE pe care municipalitatea este obligată să le adopte.

Pe de altă parte, primarul a arătat că va încerca accesarea unor fonduri europene pentru modernizarea sistemului de termoficare, pentru că, în caz contrar, Craiova poate ajunge ”în situația Bucureștiului” în maxim 10 ani.

ADVERTISEMENT