Video+galerie foto. Accidentare gravă la Jocurile Olimpice! Un snowboarder japonez a căzut de la peste 6 metri

olimpiada de iarna 2018, japonez, tragedie, video, snowboard

Japonezul Yuto Totsuka a suferit o accidentare extrem de gravă în finala concursului de snowboard de la Olimpiada de iarnă 2018 de la Pyeongchng.

Sportivul japonez în vârstă de 16 ani a căzut de la o înălţime de peste şase metri din cauza vântului puternic din staţiunea sud-coreeană. Mai mulţi sportivi au criticat condiţiile meteorologice în care se desfăşoară Olimpiada de iarnă 2018.

În timpul unei sărituri, Yuto Totsuka s-a dezechilibrat din cauza vântului şi s-a lovit de peretele de zăpadă. Sportivul a încercat să se ridice după căzătură, dar nu a reuşit şi a rămas întins pe zăpadă până au venit echipajele medicale.

Mai mulţi sportivi au criticat condiţiile de la Olimpiada de iarnă 2018

Cei prezenţi la finala masculină de snowboard de la Olimpiada de iarnă 2018 au catalogat accidentul ca fiind unul dintre cele mai grave din istoria Jocurilor Olimpice. Totsuka s-a lovit la cap şi la gât şi a fost transportat la spital pe targă după ce i s-a aplicat un guler cervical.

După acest accident, Parcul Olimpic de la Pyeongchang a fost evacuat, iar evenimentele au fost anulate. Mai mulţi sportivi au criticat faptul că sunt obligaţi să concureze în condiţii improprii care le pun viaţa în pericol.