A apărut primul caz de dopaj la Olimpiada de iarnă! Este un patinator japonez

olimpiada de iarna 2018, japonez, dopaj, pyeongchang

Patinatorul japonez Kei Saito, specialist în probele de short-track, a fost depistat pozitiv cu acetalozamidă, fiind primul sportiv găsit dopat la Pyeongchang.

Conform cotidianului francez Le Figaro, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a făcut anunţul marţi, acesta fiind primul caz de dopaj de la Olimpiada de iarnă 2018. Acetalozamida este un diuretic considerat a fi un produs de mascare.

În vârstă de 21 de ani, patinatorul japonez Kei Saito a fost testat în afara competiţiei. El a fost suspendat provizoriu şi a părăsit satul olimpic. Kei Saito era rezervă în ştafeta Japoniei pentru proba de 5.000 de metri.

Saito este primul japonez găsit dopat la o ediţie a Olimpiadelor de iarnă

Acesta este primul caz de dopaj înregistrat la actuala ediţie a Olimpiadei de iarnă 2018 de la Pyeongchang, iar patinatorul Kei Saito este primul japonez depistat pozitiv la o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă.

În timpul Olimpiadei de iarnă 2018, controalele antidoping sunt coordonate de Autoritatea independentă de teste antidoping (ITA), o nouă structură condusă de fostul ministru francez al Sportului, Valerie Fourneyron.