A apărut primul caz de dopaj la Olimpiada de iarnă! Este un patinator japonez

Vicentiu Dinescu   
in Sporturi
13/02/2018, 16:41
A apărut primul caz de dopaj la Olimpiada de iarnă! Este un patinator japonez

Conform cotidianului francez Le Figaro, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a făcut anunţul marţi, acesta fiind primul caz de dopaj de la Olimpiada de iarnă 2018. Acetalozamida este un diuretic considerat a fi un produs de mascare.

În vârstă de 21 de ani, patinatorul japonez Kei Saito a fost testat în afara competiţiei. El a fost suspendat provizoriu şi a părăsit satul olimpic. Kei Saito era rezervă în ştafeta Japoniei pentru proba de 5.000 de metri.

Saito este primul japonez găsit dopat la o ediţie a Olimpiadelor de iarnă

Acesta este primul caz de dopaj înregistrat la actuala ediţie a Olimpiadei de iarnă 2018 de la Pyeongchang, iar patinatorul Kei Saito este primul japonez depistat pozitiv la o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă.

În timpul Olimpiadei de iarnă 2018, controalele antidoping sunt coordonate de Autoritatea independentă de teste antidoping (ITA), o nouă structură condusă de fostul ministru francez al Sportului, Valerie Fourneyron.

Ştirea MOMENTULUI

Eden Hazard s-a înţeles cu Real Madrid! Cât plătesc spaniolii

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.