Fotbal international

“Olimpico”, stadion cu ghinion pentru Dan Petrescu! A fost umilit de două ori de Lazio când juca în Serie A + autogol cu AS Roma! VIDEO

28.11.2019 | 15:16
Olimpico stadion cu ghinion pentru Dan Petrescu A fost umilit de doua ori de Lazio cand juca in Serie A  autogol cu AS Roma VIDEO
ADVERTISEMENT

Stadionul “Olimpico” este unul de coşmar pentru Dan Petrescu, însă “Bursucul” speră să spargă ghinionul joi seară, de la ora 22:00, cu ocazia meciului Lazio – CFR Cluj. Antrenorul campioanei României a vizitat de cinci ori arena din capitala Italiei, de fiecare dată în calitate de jucător, şi nu are amintiri prea plăcute.

Două înfrângeri dureroase pe “Olimpico” în faţa lui Lazio pe vremea Foggia

Dan Petrescu nu-şi aduce aminte cu plăcere de meciurile jucate pe “Olimpico” în perioada când a îmbrăcat tricoul lui Foggia. Transferat de italieni de la Steaua în 1991, “Bursucul” a vizitat legendară arenă pe 27 octombrie 1991, când trupa lui Zeman s-a duelat cu AS Roma. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1, însă Petrescu a deviat decisiv, în proprie poartă, o minge şutată de unul dintre adversari.

ADVERTISEMENT

Pe 5 ianuarie 1992, Foggia a revenit pe “Olimpico” pentru meciul cu Lazio, unde Cristiano Bergodi era titular incontestabil, iar echipa antrenată de Zeman a plecat umilită, scor 2-5. În sezonul 1993-1994, când i-a întâlnit din nou pe laziali la Roma, de această dată cu Genoa, Dan Petrescu a ieşit de pe teren cu o nouă înfrângere în palmares: 0-4.

  • AS Roma – Foggia 1-1 (27 octombrie 1991, Serie A)
  • Lazio – Foggia 5-2 (5 ianuarie 1992, Serie A)
  • AS Roma – Foggia 3-1 (20 septembrie 1992, Serie A)
  • Lazio – Genoa 4-0 (28 noiembrie 1993, Serie A)
  • Lazio – Chelsea 0-0 (7 decembrie 1999, Liga Campionilor)
ADVERTISEMENT

Ultima vizită pe “Olimpico”, cu Chelsea în grupele Ligii Campionilor

În sezonul 1999-2000, Chelsea şi Lazio s-au duelat în Grupa D din Liga Campionilor, iar formaţia engleză a obţinut un rezultat de egalitate pe “Olimpico”, scor 0-0. Italienii aveau o trupă garnisită cu vedete, în primul “11” la meciul jucat pe 7 decembrie 1999 regăsindu-se pe teren Pavel Nedved, Alessandro Nesta, Juan Sebastian Veron sau Roberto Mancini.

Mai mult decât atât, cu ocazia meciului Lazio – Chelsea 0-0, Dan Petrescu s-a duelat direct cu Simone Inzaghi, actualul antrenor al lazialilor. Ambele formaţii s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, însă englezii au fost eliminaţi de Barcelona, în timp ce adversara lui CFR Cluj a capotat în faţa Valenciei.

ADVERTISEMENT

“Ca jucător nu am reuşit să câştig aici, sper să reuşesc acum ca antrenor” – Dan Petrescu înainte de Lazio – CFR Cluj

CFR Cluj are nevoie de un egal cu Lazio pentru calificarea în 16-imi

CFR Cluj are un avantaj de 6 puncte în faţa lui Lazio înainte de meciul direct, iar o remiză în partida care se va juca joi, de la ora 22:00, ar fi echivalentă cu obţinerea calificării în 16-imile de finală din Europa League. În tur, campioana României s-a impus pe teren propriu, scor 2-1, graţie golurilor marcate de Ciprian Deac şi Billel Omrani.

“Ne trebuie un punct, dar nu vom juca la egal. Vrem să câştigăm, dar va fi greu,toate echipele din Italia care au venit pe Olimpico au luat şi 4 goluri. Lazio are un lot mult mai valoros, dar noi vom încerca din nou să facem istorie pentru România”, spunea Dan Petrescu înaintea meciului de joi.

ADVERTISEMENT
Tags: