Sport

Olimpiu Moruțan a băgat frica în francezi înainte de Marseille – Galatasaray: ”Un decar clasic”

Olimpiu Moruțan a început să se acomodez în Turcia, iar jurnaliștii francezi îl văd ca un pericol real înaintea partidei Marseille - Galatasaray.
30.09.2021 | 18:23
Olimpiu Morutan a bagat frica in francezi inainte de Marseille  Galatasaray Un decar clasic
ADVERTISEMENT

Jucătorul român este anunțat titular de presa din Turcia la întâlnirea de pe ”Stade Velodrome”, din etapa a doua a grupelor Europa League, care se va disputa joi, de la ora 22:00.

Fostul mijlocaș de la FCSB merge în Franța cu un moral excelent după ce a reușit primul său gol în tricoul ”roș-galbenilor”.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan, principalul pericol pentru francezi la Marseille – Galatasaray

Publicația franceză Foot Mercato i-a dedicat un amplu material lui Olimpiu Moruțan înaintea întâlnirii Marseille – Galatasaray și notează faptul că românul a devenit foarte repede unul dintre preferații antrenorului Fatih Terim.

”Cotat la 70 de milioane de euro, în urmă cu trei ani, de Gigi Becali, excentricul patron al lui FCSB, mijlocașul de 22 de ani a ajuns în această vară la Galatasaray pentru 3,5 milioane de euro. Totuși, nu e vorba de o coborâre a nivelului său de joc, ba din contră.

ADVERTISEMENT

În doar șase meciuri, a devenit un jucător foarte important în echipa lui Fatih Terim, reușind un gol și o pasă decisivă. În ultimul meci, cel cu Goztepe, a marcat și a confirmat încă o dată prestațiile bune de până acum. După meci, antrenorul Fatih Terim nu a ezitat să sublinieze importanța jucătorului român”, scrie sursa citată.

Românii, jucătorii cei mai apreciați de la Galata

”Un decar clasic, care joacă ca inter dreapta sau ca extremă dreapta în sistem 4-2-3-1. Un rol nou, care îl face să aibă nevoie de timp de adaptare, însă ultimele lui evoluții provoacă optimism.

ADVERTISEMENT

Cu excepția victoriei contra lui Lazio, 1-0, Galatasaray a avut două egaluri și două înfrângeri în ultimele cinci jocuri. Echipa a arătat probleme în ceea ce privește creativitatea, iar acestea pot fi rezolvate de Olimpiu Moruțan.

Fenomenul Moruțan, dar nu numai. Tânărul român nu este singurul jucător promițător din echipă. Conaționalul său, Alexandru Cicâldău, nu trebuie ignorat nici el. Este cel care asigură echilibrul la mijlocul terenului și este un element de siguranță în echipa lui Galatasaray”, au mai notat francezii.

ADVERTISEMENT

Moruțan, liderul Galatei

Reușita lui Olimpiu Moruțan vine după ce el a fost decisiv și în victoria cu Lazio din Europa League. Atunci românul a creat faza din care portarul italienilor, Thomas Strakosha, și-a introdus mingea în propie poartă la unicul gol al întâlnirii.

Marea problemă a fotbalistului de 22 de ani o reprezintă faptul că nu are o comunicare prea bună cu coechipierii săi, deoarece nu cunoaște nici limba engleză și nici cea turcă. Între timp, el s-a pus cu burta pe carte, iar profesor îi este chiar colegul său Alexandru Cicâldău.

Cu șase meciuri jucate la Galatasaray, Olimpiu Moruţan a reuşit deja să devină unul dintre cei mai importanţi jucători. În plus, mijlocaşul ofensiv de 22 de ani conduce în clasamentul fotbaliştilor cu cele mai multe driblinguri din lotul lui Fatih Terim.

ADVERTISEMENT