Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Olimpiu Moruțan a început recuperarea cu România la EURO 2024: “Abia aștept să revin pe teren”

Olimpiu Moruțan a ratat ocazia de a juca cu România la EURO 2024, însă a venit în Germania alături de "tricolori" pentru a-și face recuperarea.
17.06.2024 | 13:58
Olimpiu Morutan a inceput recuperarea cu Romania la EURO 2024 Abia astept sa revin pe teren
Olimpiu Moruțan în tricoul României în meciul amical împotriva Columbiei. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a făcut deplasarea cu România la EURO 2024 și a început să facă recuperarea după accidentarea suferită la tendonul lui Ahile în duelul Ankaragucu – Beșiktaș 0-0 din semifinalele Cupei Turciei.

Olimpiu Moruțan a început recuperarea cu România la EURO 2024: “Abia aștept să revin pe teren”

În Germania, Olimpiu Moruțan a început și recuperarea alături de România la EURO 2024. Mijlocașul de 25 de ani a făcut primele ședințe cu fizioterapeutul echipei naționale, Alin Burileanu.

ADVERTISEMENT

Așadar, Moruțan a renunțat la bandaje și se pregătește de revenirea pe teren. Fostul jucător al celor de la FCSB este nerăbdător să joace din nou. Până atunci, îi va susține pe “tricolori” în duelurile din Germania.

“După o perioadă lungă de repaus, sunt bucuros că am început recuperarea și că fac progrese în fiecare zi. Nu e ușor, dar sunt foarte motivat să muncesc pentru a mă întoarce pe teren.

ADVERTISEMENT

Din păcate, visul meu de a-mi reprezenta țara la un campionat european nu s-a îndeplinit, dar am ocazia să fiu alături de băieți în Germania și să le transmit toată energia mea bună. Am mare încredere în ei și le mulțumesc din suflet pentru sprijin.

De asemenea, mulțumesc, @alin_burileanu, pentru tot efortul, dedicarea și ajutorul pe care mi le oferi! Aștept cu multă nerăbdare să mă întorc pe teren în lunile care vor urma. Hai, România!”, a scris Olimpiu Moruțan pe pagina sa de Instagram.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, reacție înainte de startul EURO 2024

“Probabil că am răsturnat multe pronosticuri, suntem pregătiți în continuare să mai oferim și alte surprize. Am făcut sacrificii, am avut multe nopți albe cu staff-ul. Dumnezeu răsplătește într-un final pe cel care este serios, care își face treaba bine.

E clar că ne lipsesc niște jucători pe care i-ați regăsit în campanie din cauza accidentărilor sau a problemelor majore de la club. A trebuit să facem niște modificări, dar toți cei care sunt acum cu noi, au fost prezenți în campanie la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Ar mai fi fost și alți jucători care puteau să aibă așteptări pentru a fi convocați și nu respingem această idee, dar suntem aici. Noi suntem cei care reprezentăm România, acest grup e pregătit, rămâne de văzut cât putem să demonstrăm și pe teren.

Mă trezesc în fiecare dimineață cu această presiune, mă culc cu ea. Nu trebuie să fiu de acord cu tot ce se spune, toate concluziile. Fiecare are dreptul la opinie, dintre toate, una contează cel mai mult. A celui care are toată responsabilitatea, iar acela sunt eu.

Unul dintre criteriile de selecție a fost și caracterul, am vrut băieți implicați total, pentru mine e foarte important ca fiecare să dea 100% în fiecare minut. Dacă sunt aici înseamnă că sunt cei mai buni din România”, a declarat Edi Iordănescu, într-un interviu pentru FRF.TV.

ADVERTISEMENT
2,02 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „România se califică în optimi”